با این 10 عضو به درد نخور بدن آشنا شوید ( ازآپاندیس تا دنده سیزدهم)
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شاید پرسش های مشابه در ذهن شما به وجود آمده باشد و یا پرسش های بسیار زیادی در مورد اینکه عضوی در بدن اگر نبود چه پیش می آمد. یا فایده ی آن برای انسان چیست؟
برای پاسخ به این پرسش ها در ابتدا باید به سه پرسش اساسی پاسخ گفت. آیا عضوی در بدن هست که برای انسان بلااستفاده باشد؟ و پرسش دوم اینکه آیا تمامی اعضای بدن بدون نقص کار می کنند؟ و آیا بدن انسان می توانست بهتر از این باشد؟
بعضی از اعضای بدن در گذشته مفید بودهاند، اما به علت تکامل، دیگر نقش قابلتوجهی ندارند؛ ضمن اینکه وجود آنها ضرری هم ایجاد نمیکند؛ در ادامه به معرفی و مرور اعضایی از بدن خواهیم پرداخت که در طول چندین میلیون سال بیاستفاده باقی ماندهاند، پس همراه ما باشید.
۱- آپاندیس
ازآنجاییکه آپاندیس در نزدیکی اعضای گوارش قرار دارد پس احتمال میرود که در این امر مؤثر باشد. در حقیقت این عضو زمانی که انسان غذای نپخته یا گیاه میخورد، مؤثر بود. یکی از تحقیقات انجامشده در سال ۲۰۰۹ نشان داد که آپاندیس محل ذخیره باکتریهای مفیدی است که در کمآبی بدن به فرد کمک میکند. بااینحال، همچنان شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آپاندیس برخی از باکتریهای مفید روده را ذخیره میکند؛ اما مشخص نیست که در حال حاضر هم چنین کاری را برای ما انجام میدهد یا آنکه وظیفهی جدید دیگری را بر عهده گرفته است.
2- عضله لونگوس
اگر پشت مچ دست خود را روی یک میز قرار دهید و انگشت شست خود را به انگشت کوچکتان متصل کنید، ممکن است گروهی از عضلات را در مچ دست ببینید. نام این عضله، عضلهی لونگوس یا ماهیچهی درازگردن است. این عضله به پیشنیان ما کمک میکرد تا از درختان بالا بروند. این ماهیچه برای انسانهای اولیه کارگشا بوده و باتوجه به اینکه ما حدود دو میلیون سال است که روی دو پای خود راه میرویم، دیگر نیازی به این عضله نداریم.
۳- دندان عقل
اجداد ما برای جویدن غذاهای نپخته و سفت به این چهار دندان نیاز داشتند. از آنجاییکه دندانهای آنها زود خراب میشد این چهار دندان به آنها اجازه میداد که راحتتر غذا بخورند. طی تکامل انسان فک او منقبض شده بنابراین دیگر جایی برای دندان عقل نمیماند و رشد آن با درد و رنج همراه است. اکنون در دورهای به سر میبریم که غذاها بهاندازهی کافی نرم هستند و دندانهای آسیاب بهتنهایی از پس خرد کردن مواد غذایی برمیآیند. بنابراین، دیگر مانند گذشته نیازی به دندان عقل نداریم.
4- ماهیچه راستکنندهی مو
بدن نیاکان ما، موی بیشتری نسبت به بدن امروزی ما داشته است! ازاینرو ماهیچهی راستکنندهی مو در آن روزگار، کمک حال آنها بود. این ماهیچه با انقباض خود باعث راست شدن موهای بدن میشود. در مورد حیواناتی که خزهای ضخیمی دارند، ماهیچهی راستکنندهی مو به گرمنگهداشتنشان کمک میکند. از طرفی این عضلات میتواند حیوانات را بزرگتر از آنچه هستند نشان دهد؛ جوجهتیغی از جمله حیواناتی است که از مزایای این عضو منقرضشده برخوردار است. البته انسانها چون موی بسیار زیادی ندارند گرم نمیشوند، تنها در حین سرما این احساس را تجربه میکنند.
5- استخوان دنبالچه
استخوان دنبالچه از بقایای زمانی است که پدربزرگهای ما دارای دم بودند! به این ترتیب دم حذف شد اما استخوان دنبالچه باقی ماند. درواقع این استخوان به گذشتگان ما کمک میکرد تا تعادل خود را حفظ کنند. بااینحال، این دنبالچه دیگر هدف خاصی دنبال نمیکند. درواقع اجداد ما طی جهشهای ژنتیکی دم خود را از دست دادند. بااینحال، در موارد نادری مشاهده شده است که بعضی نوزادها با دم متولد میشوند. البته پزشکان میتوانند با کمک جراحی نه چندان جدی این دم را حذف کنند.
6- سینه مردان
کروموزومهای زنان مشابه است (XX) درحالیکه مردان دو کروموزوم متفاوت دارند (XY). در حقیقت تمام تخمهای لقاح یافته مؤنث هستند، تا زمانی که کروموزوم Y وارد کار میشود. ۶ تا ۸ هفته پسازآن صفات مردانه بروز میدهد. سینه زنان به دلیل تجمع هورمون استروژن بزرگ میشود اما برای مردان چنین نیست. بنابراین سینه آنها تغییری نکرده و صاف میماند. مردان در شرایط طبیعی قادر به شیردهی نیستند. زیرا برای شیردهی نیاز به سطح بالایی از هورمون پرولاکتین است؛ ازاینرو مردان نیازی به داشتن این عضو ندارند.
7- پلک سوم
پرندگان، خزندگان و برخی از پستانداران میتوانند با کمک غشای محافظ، چشم خود را مرطوب نگه داشته و مانع از ورود گرد و غبار به داخل آن شوند. انسان امروز مانند گذشتگان خود قادر به کنترل این غشا نیست و تنها بخشی از آن بهصورت پلک سوم در گوشهی چشم باقی مانده است. البته دلیل آنکه چرا انسانها این غشای چشمی را از دست دادهاند، دقیقا واضح نیست. بااینحال، گونههای نادری از پستانداران دارای پلک سوم هستند؛ ازاینرو این احتمال میرود که پلک سوم خود را در زمانهای بسیار دور از دست داده باشیم.
8- ماهیچه زیر ترقوه
جالب است بدانید برخی از افراد یک ماهیچه ترقوه داشته و برخی چندین، برخی هم اصلاً ندارند. برخی معتقدند این ماهیچهها بیاستفاده بوده و برای پستاندارانی که روی چهارپا راه میروند طراحی شده است. برخی دیگر هم معتقدند این ماهیچه برای حرکت شانه و دستها مناسب است.
9- دنده سیزدهم
در شامپانزه ها و گوریل ها ۱۳ جفت دنده وجود دارد در حالی که در انسانها ۱۲ جفت. اما ۸ درصد از مردم دارای جفت دنده سیزدهم هستند که به نظر نمیرسد عملکردی را در آنها ایفا کند.
10- عضله پالماریس (خیاطه)
عضله بلند و نازکی که از زانو به کمر کشیده شده و ۸۹ درصد مردم دارای این عضله هستند. این عضله در جانوران در آویزان شدن و بالا رفتن از درخت بسیار مهم است. جراحان معمولا این عضله را در جراحی های ترمیمی عضلات برداشته و از آن استفاده میکنند.
گردآوری شده از:
Sciencealert
زومیت
بیگ بنگ
پروشات
انتهای پیام/
انتهای پیام/