ساخت دستگاه مدیریت فشار آب/ تا تجاری سازی یک گام فاصله داریم
هادی کارگر شریفآباد، در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: یکی از کاراترین و مقرون به صرفه ترین راههای کنترل و کاهش نشت شبکه توزیع آب و مصارف ناخواسته، مدیریت فشار است که یک ابزار کارآمد برای کاهش آب بدون درآمد و بهرهوری بیشتر از شبکه میباشد.
رئیس مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در توضیح محصول ارائه شده خود عنوان کرد: در روشهای معمول سنسور فشار بر روی خط لوله اصلی نصب میشود که بایستی هزینههای زیاد حفاری و نصب سنسور بر خط لوله اصلی را متحمل شد و در آینده نیز تعمیرات و نگهداری سنسور هزینه خواهد داشت.
کارگر گفت: فشارسنجهای معمول، توانایی اندازهگیری فشار استاتیک را دارند و هنگامی که سیال دارای جریان باشد، فشارسنجها فشارِ ظاهری لوله را نشان میدهند. هدف این سامانه اندازهگیری فشار کل (استاتیک و داینامیک) با استفاده از شرایط جریان میباشد.
وی درباره تجاریسازی این محصول اظهار کرد: در حال حاضر این محصول بهصورت نیمه صنعتی به مرحله تجاریسازی رسیده است و با توسعه دانش فنی و بروزرسانی تجهیزات، سعی در تولید صنعتی و انبوه داریم. این دستگاه که حاصل طرح پژوهشی برون دانشگاهی با شرکت آب و فاضلاب بود، منجر به ثبت اختراع شد و بعد از آن هم حدود 50 عدد از آن به شرکتهای آب و فاضلاب در استانهای مختلف فروخته شد که در حال حاضر در حال استفاده است و مورد رضایت آنها نیز قرار گرفته است.
کارگر در ادامه درمورد حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از این محصول گفت: باتوجه به کیفیت کنونی این محصول، حمایت دانشگاه آزاد تاکنون بهصورت تشویق، معرفی محصول و شرکت در نمایشگاههای داخل سازمانی بوده است، ولی اکنون انتظار داریم که مسئولان دانشگاه برای رشد و ارتقای این دستگاه و برای اینکه بتوانیم با نمونههای مشابه رقابت کرده و از بازار فروش حذف نشویم، از ما حمایت کنند و بتوانیم دستگاه را ارتقاء دهیم.
این محقق دانشگاه آزاد همچنین درباره حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: با توجه به کسب رتبه سطح3 بنیاد ملی نخبگان برای این محصول، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طریق پارک علم و فناوری پردیس تهران آمادگی خود را برای حمایت از آن اعلام نمودند که بهدلیل موقعیت شغلی و وظایف آموزشی در واحد سمنان، قادر به استقرار در آن پارک و استفاده از مزایای آن نیستم.
وی همچنین درباره مشکلاتی که بر سر راه تجاریسازی این محصول وجود داشت، گفت: با توجه به اینکه این محصول نتیجه طرح پژوهش برون دانشگاهی بوده است، از نظر تامین مالی محصول مشکلی نداشتهایم. ولی با توجه به ورود نمونههای خارجی و همچنین رقابت شرکتهای داخلی، در صورتی که برای ارتقاء و توسعه محصول اقدام نشود خودبهخود از بازار حذف میشویم.
کارگر در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین نیاز به حمایت مسئولان دانشگاه داریم تا بتوانیم در نمایشگاههای متعدد شرکت کنیم. برای مثال، اگر مسئولان کمک کنند تا چنین محصولاتی در نمایشگاههایی مانند صنعت تأسیسات، آب و فاضلاب، نفت و پتروشیمی، ارائه شود، بهتر دیده میشویم و تواناییهایمان را به نمایش میگذاریم.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/