دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1398 - 01:57
هفته پژوهش 75/ حضور فعالانه دانشگاه آزاد در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی؛

از ارائه ربات آتش‌نشان تا حرکت در مرزهای دانش

دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه محصولاتی نظیر ربات آتش‌نشان و خودروی برقی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حضوری فعال داشت.
کد خبر : 451486
C97B4733.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن‌بازار روز سه‌شنبه 26 آذرماه برای بیست‌وپنجمین سال پیاپی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور دستاوردهای پژوهشی محققان خود را به نمایش گذاشتند تا از این طریق سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با این دستاوردها آشنا شوند.


دانشگاه آزاد اسلامی نیز به‌عنوان یکی از بازوان اصلی آموزش عالی کشور هر ساله محصول محققان و پژوهشگران خود را در این نمایشگاه به نمایش می‌گذارد. امسال دانشگاه آزاد اسلامی 180 محصول دانش‌بنیان را عرضه کرد.


از میان این آثار می‌توان به ربات آتش‌نشان اشاره کرد که در غرفه اصلی نمایشگاه خودنمایی می‌کرد. این ربات را محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ساخته‌اند که ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. این ربات می‌تواند در مرکز آتش هم حضور داشته باشد.


بازدید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری


دیگر محصولی که بسیار مورد توجه قرار گرفت خودروی برقی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین است که با توافق‌های صورت گرفته در آستانه تجاری‌سازی است. این خودرو در صورت شارژ کامل می‌تواند با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت حرکت کند و برای مصارف شهری نیز ساخته شده است.


از دیگر آثار جالب توجه در غرفه دانشگاه آزاد اسلامی ارائه خودروی «کیو» از سوی محقق واحد خرم‌آباد است. این خودرو انرژی مورد نیاز خود را از طریق آب، باد و خورشید تامین می‌کند و با شارژ کامل می‌تواند 80 کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد. این خودرو که ساخته هاجر باقری طولابی، عضو هیئت علمی واحد خرم‌آباد به همراه یکی از دانشجویان است، در مرحله ساخت کانسپت قرار دارد.


ربات انسان‌نمای دانشجویان واحد ایلخچی از دیگر محصولات محققان دانشگاه آزاد اسلامی بود که در غرفه این دانشگاه خودنمایی می‌کرد. این ربات می‌تواند فوتبال بازی کند.


بازدید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری


ابتکار عمل در دست دانش‌آموز مخترع یازده ساله مدارس سما


ارائه اختراع یک کودک 11 ساله از مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی را می‌توان از عجایب غرفه دانشگاه آزاد اسلامی دانست چراکه این کودک توانسته با استفاده از فناوری نانو صابونی بسازد که خاصیت مرطوب‌کنندگی دارد. مادر این کودک از حمایت‌های مسئولان مدارس سما و دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر کرد و گفت: مسئولان مدرسه در هدایت فرزندم تاثیر زیادی داشتند. البته اختراع این کودک در مرحله ثبت قرار دارد و هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده است.


ساخت زانوی مصنوعی از دستاوردهای محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن‌بازار بود. این محققان سه نمونه از زانویی را تولید کرده‌اند که قابلیت‌های گوناگونی نظیر کنترل سرعت، رفت و برگشت به صورت جداگانه و کنترل قدرت «فلکشن» به صورت مکانیکی دارد. این محصولات برای افرادی که از نزدیک زانو، قطع عضو شده‌اند مورد استفاده قرار می‌گیرد.


همچنین در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی چند پهپاد از سوی پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی به نمایش گذاشته شد که ویژگی‌های جالبی دارد. این پهپادها می‌توانند زمین‌های کشاورزی را با صرفه‌جویی بسیار در آب، سم‌پاشی کنند یا در کمک‌رسانی و حمل بار یا به‌عنوان دوربین استفاده شوند. سازندگان این پهپادها از حمایت‌های دانشگاه آزاد اسلامی قدردانی و اعلام کردند که در حال انعقاد قرارداد با برخی از نهادها برای استفاده از این پهپادها هستند.


ارائه دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای از دیگر محصولات محققان دانشگاه آزاد اسلامی بود که از سوی دانشجوی واحد لاهیجان استان گیلان ارائه شده بود. این دستگاه به‌صورت هوشمند می‌تواند کیفیت برگ سبز چای را تشخیص دهد و آن را درجه‌بندی کند. این دستگاه به سفارش جهاد کشاورزی گیلان ساخته شده و هزینه ساخت آن را نیز پرداخت کرده است.


از دیگر آثار ارائه‌شده محققان دانشگاه آزاد اسلامی می‌توان به پرینتر سه‌بعدی DIY ، صندلی استخر ویژه افراد سالمند و شبیه‌ساز زمان مسابقات شنا، ربات زیردریایی هدایت شونده، ربات نظامی ـ امدادی و حمل کالا، هولوگرام نمایش سه‌بعدی تصاویر، رصدخانه مدیریت شهری، ربات هوشمند «مایا» برای کودکان سرطانی، مشعل گازسوز ضدانفجار، ماژول پردازش تصویر زیر آب، طراحی و ساخت اسکفولرهای استخوانی به‌عنوان جایگزین استخوان به روش پرینتر سه‌بعدی، افزودنی روغن موتور، بتن ریزدانه برای مقاوم‌سازی ستون‌های بتنی، اپلیکیشن تشخیص گریه نوزاد، لباس تب‌نمای نوزاد، سامانه ثبت نام دوره‌های کوتاه‌مدت، بازیابی اثر انگشت با فناوری نانو و نانوگرانول آنتی‌باکتریال، اپلیکیشن پیاده‌روی برخیز، دستگاه مقطع‌نگار اکوستیکی چوب و درخت، قطعات فلای‌ویل خودروهای سنگین، آبیاری قطره‌ای ثقلی و سیستم آبیاری زیر سطحی استوانه‌ای SIS اشاره کرد که در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن‌بازار در معرض دید عموم و سرمایه‌گذاران قرار گرفت.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب