دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سعید پیردوست در گفتگو با آنا:

جای قصه‌های شیرین و خودمانی در تلویزیون خیلی خالی است/ کمی به «حکایت‌های کمال» نقد دارم!

بازیگر سریال «حکایت‌های کمال» گفت: ما ادبیات داستانی قوی در اختیار داریم که می‌تواند بستری مهیا برای ساخت تولیدات تصویری باشد. خصوصاً قصه‌های شیرینی که در تلویزیون خودمان نیز مخاطب زیادی را جذب خود خواهد کرد.
کد خبر : 451363
سعید-پیردوست-در-فیلم-گوزن-ها.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «حکایت‌های کمال» کم‌کم به روزهای انتهایی پخش خود نزدیک می‌شود و البته در همین ایام هم به‌خاطر قصه‌ای که دارد، توانسته بینندگان تلویزیون را جذب کند. خصوصاً اینکه دم از داستان‌هایی می‌زند که هم نسل الآن و هم قدیمی‌ترها آن را دوست دارند؛ حکایت‌هایی که زیرخاکی‌اند و در قالب ادبیات داستانی در قاب تصویر به نمایش درآمده‌اند.


«حکایت‌های کمال» بازیگرانی دارد که دوست‎داشتنی‌‎اند هرچند که همگی نیز شهرت آنچنانی ندارند اما برخی چرا؛ و نهایتاً هم توانسته‌اند در این سی و چند قسمت مخاطب را همراه خود داشته باشند.




سعید پیردوست که در جمع بازیگران «حکایت‌های کمال» دیده می‌شود، درباره این سریال و قصه‌های آن در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا بیان کرد: «حکایت‌های کمال» قصه‌اش را به چند دهه قبل می‌برد؛ دورانی که من نیز در بچگی تجربه کرده‌ام و حضور و جنب و جوش بچه‌ها را هم در جمع و میان مردم کوچه و بازار به خوبی دیده‌ام.


باید کمی بیشتر در «حکایت‌های کمال» برای بچه‌ها الگوسازی می‌کردیم


وی افزود: همان دوران، ما بچه‌ها حسابی بازیگوش بودیم که بخشی از آن، الآن در «حکایت‌های کمال» به تصویر درآمده است. این سریال فضای خیلی خوبی دارد، هرچند که ایراداتی به آن بالاخره وارد است.


این بازیگر ضمن تقدیر از ساخت چنین تولیداتی گفت: البته ما در «حکایت‌های کمال» بچه‌ها را شاید زیادی درگیر مسائل و قصه می‌بینیم. فکر می‌کنم چه بسا می‌بایست بچه‌ها را کمی بیشتر موجه و مثبت نمایش می‌دادیم چون در قصه این سریال، همگی زیادی شرور و بازیگوش هستند.



خیلی از قصه‎های کتاب‌‎هایمان فضای تصویری خوبی دارند که مخاطب سیما و سینما قطعاً جذب آن می‌شود اما باید توانایی تصویر کردن آنها را هم داشت و بتوان از عهده جزئیات و آن فضاسازی مکتوب در قالب فضای تصویری برآمد.



پیردوست همچنین افزود: ما در زمان خودمان واقعاً از پدر و مادرمان حرف‌شنوی داشتیم و مدام با نصیحت و دلسوزی آنان مواجه بودیم. بنابراین آموزش درست به بچه‌ها کمی در «حکایت‌های کمال» جایش خالی است و باید در قصه بیشتر می‌بود. یعنی این الگوسازی را باید بیشتر از اینها در سریال در اختیار بچه‌ها می‌گذاشتیم.


خانه‌های ما در بچگی واقعاً قدیمی‌تر و خراب‌تر بود


وی همچنین درباره فضای قصه و تناسب آن با زمان زیست آنها در چند دهه قبل گفت: بالاخره فضای قصه و طراحی‌ها ساختگی است؛ همچنان که خانه‌های ما واقعاً قدیمی‌تر و خراب‌تر بود. برق که هیچ، اصلاً وسایل گرمایشی خاصی نداشتیم جز منقل و کرسی؛ بنابراین این تفاوت‌ها وجود دارد.


وی ادامه داد: سریال «حکایت‌های کمال» با زحمت ساخته شده و اگر این جزئیات هم رعایت می‌شد چه بسا شیرین‌تر می‌شد. به هرحال جای ساخت این سریال‌ها با قصه‎های ساده و شیرین و خودمانی در تلویزیون ما خیلی خالی است.


این بازیگر پیشکسوت ادامه داد: همچنان لازم است که تلویزیون از این دست تولیدات را در اختیار مخاطب قرار دهد. روی فضاسازی باید بیشتر کار کرد. چنان که نمونه‌های موفقش را در سریال «دکتر قریب» دیده‌ایم.


ما ادبیات داستانی و قصه‎های قدیمی خوب و قشنگی در اختیار داریم


پیردوست با این وجود «حکایت‌های کمال» را روایتی طنازانه از داستان‌های شیرینی ایرانی دانست و گفت: من اگر نقدی می‌کنم اما منکر خوبی‌های این سریال نمی‌شوم. همچنان که معتقدم کارگردانی پشت این کار بود که برایش واقعاً زحمت کشیده است.


وی همچنین درباره لزوم به‌کارگیری داستان‌های ایرانی در قالب سریال و فیلم‌های سینمایی نیز به خبرنگار آنا گفت: ما ادبیات داستانی و قصه‎های قدیمی خیلی خوب و قشنگی داریم، اما به هرحال دست و بال ما برای فیلم و سریال کردن اینها بسته است. همه آن داستان‌ها و جزئیات را نمی‌توان به تصویر درآورد.



ما در «حکایت‌های کمال» بچه‌ها را شاید زیادی درگیر مسائل و قصه می‌بینیم. فکر می‌کنم چه بسا می‌بایست بچه‌ها را کمی بیشتر موجه و مثبت نمایش می‌دادیم چون در قصه این سریال، همگی زیادی شرور و بازیگوش هستند.



پیردوست تأکید کرد: خیلی از قصه‎های کتاب‌‎هایمان فضای تصویری خوبی دارند که مخاطب سیما و سینما قطعاً جذب آن می‌شود؛ اما باید توانایی تصویر کردن آنها را هم داشت و بتوان از عهده جزئیات و آن فضاسازی مکتوب در قالب فضای تصویری برآمد. وگرنه این همه ادبیات داستانی قوی وجود دارد که به‌راحتی قابلیت رفتن روی آنتن و پرده را دارند.


خودم را کم‌کار نمی‌دانم


این بازیگر قدیمی همچنین درباره حضور خود در عرصه بازیگری نیز گفت: من خیلی هم کم‌کار نیستم، چون همین اواخر در سریال «ستایش3» بازی کردم و الآن در همین «حکایت‌های کمال» حضور دارم. همچنین مشغول بازی در سریال «87 متر» به کارگردانی کیانوش عیاری هستم. در عین اینکه فیلم سینمایی «آنجا همان ساعت» را آماده اکران دارم.


سعید پیردوست این‌گونه خاطرنشان کرد: من سعی می‌کنم که همچنان در عرصه بازیگری باشم؛ اما بالاخره شرایط سن و سالم هم شاید دلیلی بر کم کار کردنم شود، هرچند که خودم را کم‌کار نمی‌دانم.




سریال «حکایت‌های کمال» به کارگردانی قدرت‌الله صلح میرزایی و تهیه کنندگی محسن شایانفر از آبان ماه در دستور پخش شبانه شبکه دو سیما قرار گرفت، که کم‌کم به  انتهای پخش فصل اول خود نزدیک می‌شود.  فاز نخست این سریال برای ۳۱ قسمت ساخته و قسمت‌های دیگر برای فاز دوم در نظر گرفته شده است.


این سریال روایتی از دهه ۴۰ است و اقتباسی از رمانی به همین نام نوشته محمد میرکیانی محسوب می‌شود که قهرمان داستان یک نوجوان به نام کمال است.


محمود پاک‌نیت، شهره لرستانی، حمید ابراهیمی، محمدرضا شیرخانلو، سولماز غنی، علی مسلمی، شهرام عبدلی، بیژن بنفشه‌خواه، یوسف صیادی، امیر نوری، فلور نظری، بیتا خردمند، سیروس میمنت، مهرداد ضیایی، مختار سائقی، اکبرسنگی، آرش نوذری، داریوش سلیمی، سعید پیردوست، عباس محبوب، بهشاد مختاری، حسین چنگی، فریده دریامج، تقی زنجانی، حمید صفایی و شهربانو موسوی، به همراه هنرمندان خردسال امیرحسین کافتری، همراز اکبری و محمدحسین بلوکات و جمعی از بازیگران سینما و تئاتر در این سریال بازی دارند.


انتهای پیام/4139/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب