دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آذر 1398 - 10:58

بشار اسد: رؤسای جمهور آمریکا به دلیل وابستگی به لابی‌ها مستقل و قابل اعتماد نیستند/ سرقت نفت سوریه و فروش آن به ترکیه توسط واشنگتن

رئیس‌جمهور سوریه تأکید کرد که به دلیل وابستگی رؤسای جمهوری آمریکا به لابی‌ها هیچ اعتماد و اتکایی به آنها ندارد و افزود که واشنگتن نفت سوریه را سرقت کرده و به ترکیه می‌فروشد.
کد خبر : 450743
mr-president-660x330.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از دفتر ریاست جمهوری سوریه، بشار اسد در مصاحبه با شبکه فونیکس چین درباره ناآرامی‌ها در ایران، عراق و لبنان به عنوان کشورهای متحد سوریه گفت: طبعاً (ناآرامی در) کشورهای همسایه بر وضعیت ما تأثیر می‌گذارد، زیرا ما روابط مستقیم خانوادگی، اقتصادی و همه نوع روابط حاکم بر دو کشور همسایه را با یکدیگر داریم. 


وی افزود: در هر حال غرب آسیا یک منطقه دارای بافت اجتماعی، عقاید، افکار و منافع مشابه است که با یکدیگر ارتباط دارند، حتی اگر یکی از این کشورها در همسایگی شما نباشد. اگر فرض کنیم که این تحرکات در راستای رفع مشکلات شهروندان و مردم این کشورهاست، اقدامی مثبت تلقی می‌شود که می‌تواند به بهبود اوضاع اقتصادی، سیاسی و سایر اوضاع موجود در هر یک از این کشورها منجر شود و در نتیجه می‌توانم بگویم که تأثیر آن مثبت خواهد بود. 


رئیس‌جمهور سوریه در ادامه به بُعد منفی موضوع پرداخت و تصریح کرد: اگر بخواهیم منطقی به موضوعات نگاه کنیم، آیا کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا کشورهای منطقه را ترک خواهند کرد تا خودشان حرکت کنند؟ خیر و آنها به دخالت خود ادامه می‌دهند و از هرگونه تحرکی در راستای منافع خود سوءاستفاده خواهند کرد، زیرا سیاست آمریکا (دست‌کم از سال 2000 میلادی تا زمان جنگ عراق) بر مبنای ایجاد هرج و مرج بوده است و کاندولیزا رایس و جرج بوش از آن به «آشوب سازنده» تعبیر کرده‌اند. 


بشار اسد


اسد افزود: این «آشوب سازنده» در واقع ایجاد هرج و مرج با هدف تحقق منافع خودشان است؛ بنابراین وقتی هرج و مرج در این منطقه یا مناطق دیگر رخ می‌دهد، بر ما تأثیر منفی می‌گذارد. هرج و مرج یک بیماری مسری است و به دیگران منتقل می‌شود، بنابراین باید امیدوار باشیم که این تحرکات در چارچوب جنبش‌های داخلی و در سطح مردمی باقی بماند.


رئیس‌جمهور سوریه بر نقش آمریکا در ایجاد هرج و مرج و ناامنی در منطقه غرب آسیا تأکید کرد و گفت: دیگر جهان می‌داند که آمریکا در حال برهم زدن ثبات و امنیت غرب آسیاست. تفاوت میان سیاست قدرت‌های جهانی این است که آمریکا و متحدانش همچون فرانسه و انگلیس معتقدند یا این‌گونه فکر می‌کنند که ما اشتباه فکر می‌کنیم و آنها درست فکر می‌کنند و مصلحت این کشورها در آن است که در محور (مقاومت) هرج و مرج وجود داشته باشد. با وجود این، برخی دیگر از کشورها همچون روسیه و چین  و دیگر کشورهای جهان معتقدند که ثبات و حاکم بودن قوانین بین‌المللی باعث تحقق منافع جهانیان می‌شود؛ فارغ از اینکه آن کشور کوچک یا بزرگ باشد.


سیاست آمریکا بر مبنای لابی‌گری است


بشار اسد تأکید کرد: باید کاملاً بدانیم که ساختار سیاسی آمریکا یک ساختار دولتی به معنایی که درک می‌کنیم، نیست و بر لابی‌گری بنا شده است. کسی که در آمریکا حکومت می‌کند با لابی بوده است؛ خواه لابی پول، نفت، اسلحه، بانک و ... بوده باشد. این لابی‌ها همه ابعاد و ارکان سیاست آمریکا را در کنترل خود گرفته‌اند و اگر ترامپ بخواهد مستقل باشد، یا اقدامی را آزادانه انجام دهد مورد هجمه لابی‌ها قرار می‌گیرد. این روزها شاهد عملیات موسوم به «استیضاح رئیس‌جمهور» هستیم که هدف از آن بازگرداندن ترامپ به خط اصلی لابی‌هاست.



رئیس‌جمهور سوریه: همه رؤسای جمهور آمریکا که ما در سوریه با آنها تعامل کردیم از زمان نیکسون در سال 1974 میلادی (زمان عادی‌سازی روابط آمریکا با سوریه) تا امروز که ترامپ در رأس قدرت قرار دارد، محکوم به لابی‌گری هستند. ترامپ حتی اگر هم هدف خوبی در نظر داشته باشد، نمی‌تواند از سیاست لابی‌گری منحرف شود.



اسد افزود: شرط‌بندی بر روی تغییر رؤسای جمهور (آمریکا) یک شرط‌بندی نادرست و بی‌جاست و بعید می‌دانم سیاست آمریکا در سال‌های آینده نیز تغییر کند، بنابراین مشاهده می‌کنید که رئیس‌جمهورهای آمریکا در تبلیغات انتخاباتی چیزی می‌گویند و چند هفته بعد از انتخابات کاری می‌کنند که در تضاد کامل با سخنانشان است. ما در سوریه بر همین مبنا هیچ اعتماد و اتکایی به رؤسای جمهور آمریکا که امروز می‌آیند و فردا می‌روند، نداریم.


خروج نظامیان تروریست آمریکا از سوریه


رئیس‌جمهور سوریه درباره اظهارات ترامپ درباره خروج نظامیان تروریست آمریکایی از سوریه و سپس نگه‌داشتن بخشی از آنها در خاک این کشور گفت: همان‌گونه که گفتم اظهارات وی محکوم به سیاست لابی‌گری است. تأکید می‌کنم که آمریکا بر مبنای اصول اداره نمی‌شود و منافع واشنگتن بر مبنای منافع شرکت‌هاست؛ بنابراین اگر منافعشان در اشغالگری و تسلط بر چاه‌های نفت، دزدی و فروش کل یا بخشی از آن باشد، این دولت و این حکومت فارغ از قانونی بودن یا نبودن، در آن راستا اقدام می‌کنند تا منافع شرکت‌ها حفظ شود. در برخی مواقع منافع شرکت‌ها حتی در مخالفت کامل با قوانین داخلی آمریکاست و اگر ترامپ به آن راضی نباشد، شاید برکنار شود.


اسد درباره تعداد نظامیان تروریست آمریکایی موجود در خاک سوریه تصریح کرد: نکته جالب درباره سیاست آمریکا این است که آنها این تعداد را میان صدها و هزاران نفر اعلام می‌کنند. زمانی که می‌گویند «هزاران» نفر یعنی می‌خواهند بگویند لابی‌های حامی جنگ‌ و به‌ویژه شرکت‌های اسلحه‌سازی نیاز به راه انداختن جنگ دارند تا سلاح‌هایشان را بفروشند و زمانی که می‌گویند «صدها» نفر یعنی مخاطبشان مخالفان جنگ است تا بگویند آنها تنها چند صد نیرو (در خاک سوریه) دارند. 


وی افزود: به چندین دلیل هر دو رقم نادرست است، زیرا این آمار و ارقام اگر صحت داشته باشند بیانگر تعداد سربازان آمریکایی است و نه تعداد کسانی که در چارچوب ارتش آمریکا می‌جنگند. دولت آمریکا در جنگ خود به‌شدت به شرکت‌های خصوصی مانند بلک‌واتر در عراق و ... متکی است و اگر آنها چند صد پایگاه نظامی در سوریه داشته باشند یعنی اینکه تعداد نظامیانشان بالغ بر هزاران یا ده‌ها هزار نفر است. در میان این افراد مردم عادی حضور دارند که طرف قرارداد شرکت‌های آمریکایی فعال در سوریه هستند، بنابراین سخت است که تعداد واقعی نظامیان آمریکایی را به دست آورد.


آمریکا نفت سوریه را به ترکیه می‌فروشد


بشار اسد گفت: آمریکا در حال دزدیدن نفت سوریه و فروش آن به ترکیه است و سرقت نفت سوریه با همکاری همه گروه‌های تروریستی انجام می‌شود. آنکارا به‌طور مستقیم در خرید نفت از جبهة‌النصره در ابتدا و سپس داعش و اکنون آمریکا نقش دارد.


وی افزود: در یکی از مصاحبه‌ها درباره دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفتم که وی (نسبت به دیگر رؤسای جمهور آمریکا) بهتر است، زیرا بسیار شفاف عمل می‌کند، ولی بهتر بودن به معنای این نیست که او رئیس‌جمهور خوبی است، بلکه شفافیت چیز خوبی است؛ به‌ویژه اینکه ما همیشه به سیاست‌های غرب عادت کرده‌ایم که ماسک‌هایی بر چهره می‌گذارند تا حقایقی را که به منافع غربی‌ها مربوط می‌شود، به جهان وارونه جلوه دهند.


رئیس‌جمهور سوریه عنوان کرد: قبل از اینکه آمریکایی‌ها بیایند، جبهة‌النصره بر چاه‌های نفت تسلط داشت و سپس داعش آمد و جبهة‌النصره خارج شد و در عمل خارج نشدند، بلکه داعش و النصره ادغام شدند و به دزدیدن و فروش نفت سوریه ادامه دادند. به کجا؟ آنها نفت استخراج شده را به ترکیه منتقل می‌کردند و می‌فروختند. امروز آمریکا نفت عراق را می‌دزدد و به ترکیه می‌فروشد. ترکیه پل ارتباطی همه گروه‌های تروریستی در عملیات خرید نفت است. 


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب