دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تیغ سازمان امور مالیاتی بر پزشکان اثر ندارد؟

حسن شرقی با تأکید بر تعارض منافع حوزه سلامت گفت: پزشکان در کمیسیون بهداشت و درمان، قانون می‌گذارند، در وزارت بهداشت اجرا می‌کنند و خودشان در سازمان نظام پزشکی به نظارت می‌پردازند.
کد خبر : 450137
91069.jpg

حسن شرقی، کارشناس حوزه سلامت، در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بر محاسبه‌پذیر بودن میزان درآمد و فرار مالیاتی پزشکان تأکید کرده و گفت: ادعای بعضی نمایندگان مجلس مبنی بر غیر قابل محاسبه بودن میزان فرار مالیاتی پزشکان‌ بی‌معناست. بخشی از درآمد پزشکان در بخش خصوصی و مطب‌ها و قسمتی در بخش دولتی‌ است که می‌توان این ارقام را به سادگی محاسبه کرد.


درآمد و فرار مالیاتی پزشکان قابل محاسبه است


وی در همین راستا ادامه داد: بخشی از این درآمدها، از طریق بیمه قابل رهگیری و محاسبه است. البته بیمه‌های درمانی به علت داشتن تعارض منافع، اطلاعات را در اختیار متقاضیان قرار نمی‌دهند اما مرکز آمار ایران و سایر مراجع می‌توانند از همین درگاه، درآمد پزشکان را ارزیابی کنند.


این کارشناس حوزه سلامت ضمن قابل محاسبه دانستن رقم درآمد پزشکان تصریح کرد: درگاهی به نام حساب‌های ملی سلامت وجود دارد که مرکز آمار به انتشار مطالب آن می‌پردازد. در این درگاه، هزینه‌های پرداخت شده در حوزه درمان، ارائه‌دهندگان خدمات و نوع خدمات ارائه شده از قبیل سرپایی، بستری، دارویی و... به‌صورت سالانه شفاف می‌شود. با داشتن مجموع درآمد پزشکان و تعداد آن‌ها، میانگین درآمد و فرار مالیاتی این صنف کاملاً قابل رصد و بررسی است.


آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است


وی در پاسخ به این ادعا که پزشکان قانون‌مدارترین قشر هستند، اظهار کرد: پزشکی که به‌صورت مستمر مالیات می‌پردازد، چرا باید نگران نصب دستگاه کارت‌خوان در مطب خود باشد؟ پزشکان ادعا می‌کنند، ما قانون‌مدارترین قشر در کشور هستیم. با مقاومت‌هایی که این افراد برای نصب دستگاه کارت‌خوان انجام دادند، ثابت شد که ادعای پزشکان از صحت چندانی برخوردار نیست، زیرا تنها 40 درصد از آنان حاضر به نصب دستگاه کارت‌خوان شده و بقیه به قانون تمکین نکردند. پرداخت‌کنندگان مالیات باید از شفافیت استقبال کنند.


شرقی با بیان این نکته که پزشکان هنوز مالیات‌های خود را به‌درستی نمی‌پردازند، گفت: دستگاه‌های کارت‌خوانی که پزشکان به آن ملحق شده‌اند، مربوط به بخش سرپایی و خصوصی است. قسمت کوچکی از گردش مالی حوزه سلامت در این نقطه قرار دارد. عمده درآمد پزشکان از خدمات بستری و در بیمارستان‌ها کسب می‌شود. در حال حاضر باید 10 درصد از کارانه پزشکان که از درآمد این قشر بسیار کم‌تر است، به‌عنوان مالیات به حساب سازمان امورمالیاتی واریز شود اما این اتفاق تا کنون رخ نداده است. این قشر با گردن کلفتی تمام، قانون را رعایت نمی‌کنند و سازمان امور مالیاتی نیز به علت داشتن تعارض منافع سکوت کرده و از اجرای قانون تعدی می‌کند.


در هیچ بخشی از کشور به اندازه حوزه سلامت تعارض منافع نداریم


وی تعارض منافع مسئولان را مانع اصلاح ساختار نظام مالیاتی کشور خواند و افزود: زمانی‌که تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت انجام می‌شود، کمیسیون بهداشت و درمان مداخله کرده و مسئله را مسکوت می‌گذارد. زمانی‌که از افزایش ظرفیت پزشکی صحبت می‌شود، این کمیسیون مانع می‌شود. زمانی‌که باید از هلال احمر تحقیق و تفحص می‌شد تا فساد و فضاحت فعلی رخ ندهد، باز هم کمیسیون بهداشت مانع شد. زیرا کسانی که در کمیسیون بهداشت هستند، اغلب پزشک، پرستار و ذی‌نفع هستند.




بیشتر بخوانید: رئیس سازمان جمعیت هلال احمر بازداشت شد




این کارشناس با اشاره به گوشه‌ای از تعارض منافع حوزه سلامت، تصریح کرد: پزشکان در کمیسیون بهداشت و درمان قانون می‌گذارند، در وزارت بهداشت اجرا می‌کنند و خودشان در سازمان نظام پزشکی به نظارت می‌پردازند. به هر بخشی از کشور که نگاه کنید، پزشکانی هستند که سرمایه‌دار و صاحب نفوذ هستند. این افراد اجازه اصلاح ساختار نظام سلامت کشور را نمی‌دهند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب