ورود آیات مصباح و یزدی به انتخابات مجلس خبرگان رهبری/ علمایی که وزانت خِبرهها هستند
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیتالله مصباح یزدی و آیتالله محمد یزدی به دعوت علما، نخبگان حوزه و دانشگاه و مردم داوطلب شرکت در انتخابات اولین میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری خواهند شد.
آیتالله مصباح یزدی قرار است از حوزه انتخابیه خراسان رضوی و آیتالله محمد یزدی از حوزه انتخابیه قم کاندیدا شوند تا بهترتیب جای خالی مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی و مرحوم آیتالله مؤمن در مجلس خبرگان رهبری را پر کنند.
بیشتر بخوانید:
سوابق آیتالله محمد مؤمن؛ از تبعید تا تحکیم پایههای نظام اسلامی
«کارگزاری باوفا و خادم» که در نگاه مردم و رهبری عاقبت به خیر شد
این دو جزء السابقون انقلاب اسلامی محسوب میشوند که دارای کارنامه درخشان علمی و انقلابی هستند.
سوابق آیتالله مصباح یزدی
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، در سال 1313 هجری شمسی در شهر یزد متولد شد. پس از تحصیلات دوره ابتدایی در سال تحصیلی 1326-1325 با تأثیر از یکی از اقوام بهنام شیخ احمد آخوندی جهت تحصیلات دینی وارد مدرسه علمیه شفیعیه یزد شد و دروس مقدمات حوزوی را در یزد خواند. او در کنار دروس رسمی حوزه، برخی از علوم دیگر مانند فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و زبان فرانسه را پیش یک روحانی، بهنام «محققی رشتی» آموزش دید.
وی در شهر مقدس قم، دروس مکاسب، کفایه، شرح منظومه و خارج فقه را نزد اساتیدی چون آیتالله بروجردی و امام خمینی(ره) گذراند و در این دوران با علامه محمدحسین طباطبایی آشنا شد و در جلسات درس و اخلاق او شرکت کرد.
آیتالله مصباح یزدی به مدت ۱۵ سال در دروس آیتالله بهجت حضور یافت و همچنین در دوران تحصیل خود با محمدحسین بهجتی اردکانی، علی بهجتی، علی پهلوانی، میرزا حسن نوری و علیاکبر مسعودی خمینی دوست و همدرس بود.
همچنین در دوران رژیم شاه، آیتالله مصباح یزدی مبارزات گستردهای بر ضد آن رژيم و عوامل آن انجام داد که بخش قابل توجهی از زندگیاش را در بر میگيرد. در ماجرای «انجمنهای ايالتی و ولايتی» و «نهضت روحانيت» به رهبری امام راحل(ره) مشارکت فعالی داشت.
از آیتالله مصباح یزدی بهعنوان مجتهد، فیلسوف، مفسر قرآن و از اساتید حوزه علمیه قم نام میبرند. همچنین او ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، عضویت در مجلس خبرگان رهبری، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و ریاست شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) را در کارنامه دارد.
جایگاه این استاد حوزه و مفسر مسائل فقهی و دینی آنچنان بالاست که مقام معظم رهبری درباره ایشان میفرمايند: «اگر خدای متعال به نسل كنونی ما، اين توفيق را نداد كه از شخصيتهايی مانند علامه طباطبايی و شهيد مطهری استفاده كند، اما به لطف خدا، اين شخصيت عزيز و عظيمالقدر، خلأ آن عزيزان را در زمان ما پر كرده است».
سوابق آیتالله محمد یزدی
آیتالله محمد یزدی دیگر کاندیداهای قطعی انتخابات اولین میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری است که مانند آیتالله مصباح یزدی از یاران و السابقون انقلاب اسلامی محسوب میشود.
آیتالله محمد یزدی متولد 1310 هجری شمسی است. وی در جوانی پس از گذراندن دروس سطح به قم آمد و از محضر عالمانی چون بروجردی، اراکی و امام خمینی(ره) بهره برد. سخنرانیها و افشاگریهای فراوان در شهرهای مختلف، ازجمله فعالیتهای وی قبل از انقلاب اسلامی ایران بود که منجر به تبعید و زندانی شدن او شد.
وی پس از انقلاب مسئولیتهای فراوانی در عرصههای مختلف بر عهده داشته است که میتوان به نمایندگی مجلس شورای اسلامی، عضویت در شورای نگهبان، ریاست قوه قضائیه و نمایندگی مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد. او هماکنون عضو فقهای شورای نگهبان و دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است. از او آثاری در زمینههای مختلف از جمله فقه، اصول، علوم قرآن، تفسیر و عقاید به چاپ رسیده است.
فقدان این دو عالم بزرگ شیعه در مجلس خبرگان رهبر چنان خلأیی را در این نهاد مهم ایجاد کرده بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی، عدم حضور آیتالله مصباح یزدی و آیتالله محمد یزدی را در مجلس خبرگان رهبری، یک خسارت برای این مجلس دانستند.
ایشان فرمودند: «برخی بزرگان هستند که رأی آوردن و نیاوردن آنها هیچ خللی در شخصیت آنها ایجاد نمیکند، آقایان یزدی و مصباح از این افراد هستند که حضور آنها در خبرگان باعث وزانت و نبودشان برای مجلس خبرگان خسارت است».
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/