دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آذر 1398 - 07:06
دانستنی‌های پزشکی/ 15

فواید و عوارض قرص پرفنازین را بشناسید

پرفنازین دارویی ضد روان‌پریشی است که با تأثیر بر برخی از مواد موجود در مغز به ایجاد تعادل روحی-روانی بیمار کمک می‌کند ولی با وجود این همچون سایر داروها دارای یک‌سری عوارض جانبی است که در تداوم مصرف آن باید مزایای آن بیشتر از عوارضش باشد.
کد خبر : 449540
1571957380_F1vD4.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پرفنازین دارویی برای درمان اختلالات روحی-روانی همچون اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و اسکیزوافکتیو است.


این دارو به بیماران دارای اختلالات روانی کمک می‌کند تا به‌طور واضح تفکر کرده، کمتر عصبی شوند و قادر به مشارکت در فعالیت‌های روزمره باشند. از دیگر ویژگی‌های پرفنازین کاهش رفتارهای پرخاشگرانه و تمایل به صدمه زدن به خود و دیگری است.


کمک به کاهش توهم دیدن و شنیدن از مزایای دیگر این داروی ضدروان‌پریشی است که با کمک به ترمیم برخی مواد طبیعی در مغز همچون دوپامین باعث ایجاد تعادل روانی می‌شود.


نحوه مصرف پرفنازین


این دارو (به‌صورت قرص) با دستور پزشک معمولاً یک تا سه بار در روز با غذا یا بدون غذا مصرف می‌شود. مقدار مصرف (دوز) آن با توجه به وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تجویز می‌شود. ممکن است پزشک برای جلوگیری از احتمال بروز اسپاسم ماهیچه‌ای به‌عنوان عوارض این دارو ابتدا آن را با مصرف (دوز) پایین تجویز و به مرور آن را افزایش دهد.


با وجودی‌که تأثیر برخی از داروها در مدت کوتاهی پس از مصرف قابل درک است ولی مصرف پرفنازین برای تأثیر کامل آن به حدود 4 تا 6 هفته زمان نیاز دارد.


نکته قابل توجه این‌که هرگز به یکباره مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید چون ممکن است این اقدام ناگهانی وضعیت شما را بدتر کند. پزشکان برای قطع مصرف این دارو، دوز آن را به مرور کاهش می‌دهند.


عوارض مصرف پرفنازین چیست؟


خواب آلودگی، یبوست، خشکی دهان، سرگیجه، تاری دید، خستگی، افزایش وزن غیر قابل توجیه، مشکل در ادرار کردن و یا مشکلات عضلانی از مهم‌ترین عوارض جانبی این دارو است که در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این علائم حتماً پزشک خود را مطلع کنید.


ایجاد سرگیجه با مصرف این دارو احتمال زمین خوردن بیمار را افزایش می‌دهد بنابراین حتماً هنگام برخاستن از حالت نشسته یا خوابیده این عمل را به آرامی انجام دهید.


برخی از عوارض نادر این دارو نیز بسته به جنسیت متفاوت است: پرفنازین ممکن است در زنان باعث افزایش سطح یک ماده شیمیایی در بدن شده که می‌تواند باعث افزایش پرولاکتین شود که منجر به تولید ناخواسته شیر می‌شود.


توقف عادت ماهانه و ایجاد مشکل در بارداری از دیگر عوارض کمیاب و نادر ناشی از مصرف این دارو است.


این داروی ضدروان‌پریشی می‌تواند در موارد بسیار نادری به کاهش قوای جنسی، ناتوانی در تولید اسپرم و بزرگ شدن سینه در مردان نیز بیانجامد که در صورت بروز هر کدام از این علائم پزشک معالج باید از آن مطلع شود.


مصرف‌کنندگان این دارو باید به این موضوع توجه داشته باشند که تجویز این دارو به تشخیص پزشک مبنی بر این است که مزایای مصرف دارو از عوارض آن بیشتر است و ممکن است حتی در برخی از افراد هیچ‌کدام از این مشکلات ایجاد نشود.


منبع اصلی


انتهای پیام/4105/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب