ترفندهایی فوق حرفهای برای خلاصی از شر وابستگی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، وابستگی و بخصوص وابستگی عاطفی نوعی احساس و امری غریزی است که از ابتدا همراه انسان بوده و تا آخر عمر نیز با وی است و از این رو مبارزه و از بین بردن چنین احساسی برای برخی افراد کار سختی است و از این رو خبرگزاری آنا در ادامه به معرفی ترفندهایی فوق حرفهای برای خلاصی از شر وابستگی میپردازد.
وابستگی عاطفی به چه معناست؟
وابستگی در واقع امری است غریزی که از دوران نوزادی همراه انسان است و این احساسات از طریق نوازشهای کودکانه، تماس پوستی، عاطفی و رابطه چشمی از والدین به فرزندان منتقل و وابستگی عاطفی را شکل میدهد.
وابستگی نوعی نیاز عاطفی و روانی به فرد دیگری است که بدون وجود او فرد وابسته، در زندگیاش دچار مشکل میشود.
در واقع میتوان گفت؛ وابستگی عاطفی تا حدی که آسیب زا نباشد در زندگی همه افراد لازم و ضروری به نظر میرسد و تا زمانی که رابطه عاطفی، امنیت را برای اعضای خانواده و یا دوستان و... فراهم و در عین حال به شخص مقابل صدمه وارد نکند، بسیار مطلوب است، اما وابستگی عاطفی زمانی نامطلوب و خطرناک است که روی عملکرد افراد تاثیر منفی گذاشته و استقلال و و خلاقیت وی را سلب کند و طرف مقابل را در تنگنا قرار دهد.
در واقع، وابستگی عاطفی با احساس خشم، تردید نسبت به خود، ترس از طرد شدن، ترس از تنهایی، حس عدم امنیت، شرم و حقارت همراه است. کسی که از وابستگی عاطفی رنج میبرد فقط برای دیگران زندگی میکند، خودش را نادیده میگیرد و هر کاری میکند که مورد پسند فرد دیگر باشد.
وابستگی نشان دهنده، عدم عزت نفس است و منجر به پایین آوردن ارزش خود، ترس از تنهایی و نادیده گرفتن نیازهای خود میشود.
- بیشتر بخوانید
- ۳ مهارت لازم برای پیشگیری از آسیبهای ناشی از روابط عاطفی
- اعتیاد، فرار بهسوی فلاکت
- هرگز ترکم مکن؛ جدال علم، اخلاق و عشق
- جوانان قبل از تصمیم گیری نهایی ازدواج درباره علایق جنسی صحبت کنند
- چگونه کودک خود را از آزار کلامی در امان بداریم
در واقع فرد وابسته از آن جهت به دیگران وابسته میشود که گمان میکند بدون حضور دیگری نمیتواند تعادل روانی داشته باشد، وابستگی، تمام زندگی فرد را تحتالشعاع قرار میدهد و مانع هویت یابیاش میشود و به طریقی که تمامی زندگی فرد منوط به حضور شخص دیگر بوده و از دست دادن اش سبب برهم خوردن تعادل روانی شده و تمامی کارهای روزانه وی را دچار اختلال میکند.
از دست دادن منبع وابستگی به منزله فروپاشی درونی شخص وابسته است و در نهایت منجر به افسردگی، انزوا و کنارهگیری شخص میشود.
یکی از اختلالهایی که وابستگی ایجاد میکند این است که تصمیمگیریهای روزمره فرد را دچار اشکال میکند و وی مدام به دنبال این است که تصمیماتش مورد تایید قرار گیرد و کسی باشد که به وی اطمینان خاطر دهد کارش، درست است.
وابستگی ناسالم چیست؟
فرد در وابستگی ناسالم سعی دارد تا طرف مقابل را تحت کنترل و نفوذ خود قرار دهد و به دلیل ترس از طرد شدن مانند یک قربانی هرگونه تحقیری را تحمل کند.
چگونه بر وابستگی عاطفی ناسالم خود غلبه کنیم؟
- ۱-وابستگی ناسالم خود را بشناسید
آگاهی نسبت به وجود وابستگی، خود قدم بزرگی است که در این راه بر میدارید و با وجود همه مشکلاتی که دارید و همه ترسها و نگرانی هایتان همواره روی پاهان خودتان میایستید.
شما هم اکنون با استفاه از این آگاهی از وابستگی، ترس هایتان را پشت سر میگذارید، همین شناخت است که به کمک آن دنیای شخصی بنا مینهید؛ دنیایی که در آن خودتان را دوست دارید و با خودتان در آرامش به سر خواهید برد.
- ۲- دلایل وابستگی خود را پیدا کنید
تشویش ها، ترسها و نگرانیها و تمام چیزهایی که موجب عصبانیت، آزردگی و خشم شما میشوند را روی کاغذ بیاورید.
این عمل باعث میشود تا چیزهایی که باعث ناراحتی شمامی شوند، فشار کمتری روی شما بیاورند.
همچنین با این کار ذهنتان را رها میکنید و روشی است تا از طریق آن زبالههای فکری تان را تخلیه کنید. این عمل مانع شکنجههای ذهنی شما میشود.
- ۳- عزت نفس خود را بالا ببرید
وابستگی عاطفی همواره با عدم عزت نفس ارتباط دارد.
باید بدانید؛ در وابستگیهای شدید احساسی، فرد خالی از عزت نفس بالا است. روی نکات مثبت و موفقیت هایتان تمرکز کنید.
نه گفتن را یاد بگیرید!
به خواسته هایتان توجه کنید. سعی نکنید خودتان را تغییر دهید.
به نظر خودتان اهمیت دهید.
در ذهنتان تصویر مثبتی از خود داشته باشید.
از خودتان مواظبت کنید.
انجام همه این کارها باعث میشود عزت نفس خود را بالا ببرید و به تدریج از وابستگی رهایی پیدا کنید.
- ۴- از نبودن دیگران به وحشت نیفتید
برای آن که به طرز چشمگیری بتوانید ترس و وحشت خود را از نبودن دیگران کاهش دهید، چشم هایتان را ببندید و نفسهای عمیقی بکشید. درواقع، زمانی که تنفستان عمیق و طولانی باشد، فعالیت ذهنی تان کاهش مییابد و بدن آرام میشود.
غیرممکن است زمانی که آرام و عمیق نفس میکشید، آرام شوید. با انجام این عمل متوجه خواهید شد که بعد از چند دقیقه، آرامش به شما بازخواهد گشت.
- ۵- سعی نکنید نظر همه را جلب کنید
بدون آن که سعی کنید عشق و توجه دیگران را از دست بدهید، به دیگران «نه» بگویید و افکارتان را بیان کنید.
شما نمیتوانید مورد پسند همه مردم قرار بگیرید و همه را از خود راضی نگه دارید و این امری طبیعی است، پس حق دارید که تصمیم گیری کنید و آنچه را که میخواهید به وضوح بیان کنید.
- ۶- احساس گناه نکنید
احساس گناه همانند دور باطل عمل میکند؛ در زمانی که اتفاق ناگواری میافتد از خود میپرسید که چرا چنین چیزی برایتان پیش آمده است و در نهایت متقاعد میشوید که مطمئنا کار بدی انجام داده اید و بعد در وجودتان به دنبال نقصها و خطاهای خیالی میگردید و باز هم احساس گناه بیشتری میکنید.
- ۷- نه گفتن و آموختن مهارتهای جرأت مندی
آموختن نه گفتن یکی دیگر از راههایی است که افراد را از وابستگی عاطفی میرهاند و به وی جرأت میدهد که به برخی رابطهها و درخواستها نه بگوید که همه این مهارتها در سایه افزایش اعتماد به نفس شکل میگیرد.
نشانههای وجود وابستگی عاطفی ناسالم و رهایی از آنها
- وجود یک رابطه عاطفی ناسالم ناشی از وابستگی، خصوصیت اضطرار گونه آن است.
- وحشتی است که در شخص وجود دارد مبادا اینکه طرف مقابل او را تنها بگذارد یا به او دسترسی نداشته باشد.
- یک رابطه ناسالم و اشتباه این است که بعد از قطع ارتباط احساسی از پیروزی و آزادی به شخص دست میدهد.
اگر بخواهیم توجیهات اشتباه خود را ترک کنیم باید افکار غلط خود را مبنی بر اینکه طرف مقابلمان تنها کسی است که میتوانیم او را دوست بداریم کنار بگذاریم، حالا شما با شناخت بیشتر خود و اطرافتان دید بازتری پیدا کردهاید و میتوانید خوشبختی خود را رقم بزنید؛ در حالی که یک رابطه عاطفی درست هم میتواند بخش مهمی از این خوشبختی باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/