آیا چاقی با طرز تفکر افراد ارتباطی دارد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بسیاری بر این عقیدهاند که اگر فرد مبتلا به اضافه وزن طرز تفکر و نوع دید خود را تغییر دهد به راحتی میتواند به کاهش وزن خود کمک کند و از این رو داستان ارتباط چاقی با طرز تفکر مطرح میشود که خبرگزاری آنا قصد دارد در ادامه به آن بپردازد.
تعریفی برای چاقی
چاقی در واقع وضیعت پزشکی است که بافت چربی بیش از حد طبیعی در بدن فرد انباشته شده باشد.
انباشت بیش از حد بافت چربی میتواند سبب پسرفت شاخصهای سلامتی، از جمله کاهش میانگین طول عمر و یا کاهش کیفیت زندگی گردد.
جالب است بدانید؛ شایعترین روش برای تخمین چاقی استفاده از شاخص توده بدن (BMI) است.
شاخصی که با تقسیم کردن وزن شخص بر حسب کیلوگرم بر توان دوم قد وی بر حسب متر به دست میآید و طبق تعریف هنگامی که شاخص توده بدن از ۳۰ (kg/m^۲) بیشتر شود، ۳۰ kg/m ۲، آن فرد چاق محسوب میشود.
دلایل متنوعی برای علت چاقی ارائه شدهاست، اما مهمترین علت مؤثر در چاقی و اضافه وزن، عبارت است از تمایل بدن ما برای ذخیره انرژی به صورت چربی این تمایل به صورت تکاملی به انسان امروزی به ارث رسیدهاست.
هزاران سال پیش، اجداد انسان امروزی به دلیل نحوه تغذیه که عبارت بود از دورههای پرخوری، و انتظار طولانی مدت برای پیدا کردن دوباره غذا، توانایی ذخیره انرژی به صورت بافت اضافه چربی را به دست آوردند.
- بیشتر بخوانید:
- نودل؛ دلیل چاقی و لاغری کودکان آسیایی
- درمان چاقی با استفاده از نمک!
- ۵ دلیل دشوار شدن کاهش وزن با افزایش سن
- اکثر صهیونیستهای بین ۲۰ تا ۶۴ سال دچار اضافهوزن یا چاقی هستند
- چاقی عامل افزایش جهانی موارد ابتلا به سرطان پانکراس
ارتباط چاقی با طرز فکر افراد
درک انسانها از دنیای اطراف گاهی به علت بیماریهای مغزی، ناتوانی یا به علت عوامل محیطی دستخوش تغییراتی میشود که طبق مطالعهای جدید، چاقی نیز به عنوان یکی از عواملی معرفی شده است و بر درک تصویری تاثیر میگذارد و تغییراتی را در آن ایجاد میکند.
این مطالعه نشان داده است آنگونه که ما فضا و محیط اطراف خود را میبینیم با اندازه و حجم بدن ما رابطه دارد.
افراد چاق اشیاء و فضا را دورتر از فاصله واقعیشان میبینند و به همین علت است که افراد چاق سختتر حرکت میکنند، زیرا آنها فواصل را طولانیتر و وسایل را دورتر میبینند و به همین علت تلاشی برای دست یافتن به آنها انجام نمیدهند.
در واقع اگر شما با کولهپشتی بسیار سنگین و بزرگ به کوهنوردی بروید، ناخودآگاه شیبهای بیشتر میشوند، راه طولانیتر و طاقتفرساتر میشود و فاصلهها بیشتر میشوند.
شما دنیا را همانطور که هست نمیبینید، بلکه دنیا را طوری درک میکنید که میتوانید نسبت به آن عمل یا حرکت کنید. به گزارش گاردین، شکل بدن بر درک افراد از فواصل مکانی تاثیر میگذارد و باعث میشود تا ۱۰ درصد فاصلهها را دورتر ببینند و یکی از علتهای مهمی که باعث میشود افراد چاق میل یا انگیزهای برای انجام فعالیت بدنی یا ورزش نداشته باشند نیز همین است.
دلایل بروز چاقی در افراد
عوامل گوناگونی برای بروز چاقی وجود دارد که در نتیجه درمان آن نیز متفاوت است و در واقع انواع مختلفی از چاقی داریم که اگر افراد مبتلا تحت نظر یک متخصص باشند میتوانند آن را کنترل کنند.
این موضوع بدان معناست که چاقی به معنای ناامیدی از کاهش خیلی از افراد شکایت دارند که اطرافیانشان بیش از آنها پرخوری میکنند، اما لاغر هستند و یا اینکه با خوردن آب نیز چاق میشوند و غیره که برای مقابله با هر مشکلی ابتدا لازم است که علل و عوامل آن شناسایی شود که در خصوص چاقی نیز همینطور است.
البته باید به این نکته توجه کنید که؛ اگر علت اصلی مشکل ریشه یابی نشود ممکن است با وجود رژیم و ورزش نیز لاغری حاصل نشود.
- چاقی ژنتیکی
حتماً متوجه شدهاید که در برخی خانوادهها تمام اعضا دچار چاقی هستند. این مسئله نشان دهنده دو موضوع است:
- اول اینکه علت چاقی اعضای خانواده از عادتهای غذایی نامناسب ناشی میشود.
- دوم اینکه منشأ چاقی این افراد مسائل ژنتیکی است.
با این حال مسئله ژنتیک نباید مانع از تلاش افراد برای کنترل وزن باشد و با وجود اینکه این افراد با سختیها و مشکلات بیشتر برای کاهش وزن روبه رو هستند، اما روشهای مؤثری نیز وجود دارد که بتوانند وزن خود را کنترل کنند.
این افراد باید تحت نظر پزشک و با نظر متخصص شروع به کاهش و کنترل وزن کنند.
- چاقی ناشی از تغذیه
افرادی که از اضطراب یا دیگر مشکلات روحی روانی رنج میبرند برای رسیدن به آرامش شروع به خوردن میکنند و در حالت کلی افرادی که از چنین مشکلاتی رنج میبرند بیشتر به سمت خوردن مواد غذایی شیرین و چرب گرایش نشان میدهند. برای مقابله با این وضعیت بهتر است که در عین حال که رژیم غذایی میگیرید تحت روان درمانی نیز باشید.
چاقی تغذیهای یکی از موارد شایع و شناخته شده است و علت اصلی آن نیز به زندگی بی تحرک و تغذیه پرکالری مربوط میشود. در عوض میتوان به سادگی با این علت مقابله کرد، زیرا به سبک زندگی مربوط میشود و میتوان با اندکی اراده آن را کنترل کرد.
در این میان لازم است بدانید که؛ رژیم و عادتهای غذایی کنترل شود. با این وجود، افرادی که از چاقی ناشی از تغذیه رنج میبرند میدانند که مقابله با این مشکل چندان ساده نیست.
چون این مسئله با یک سال رژیم گرفتن و باشگاه رفتن برطرف نمیشود. باید در تمام طول زندگی سبک زندگی سالمی داشت و با گذشت زمان سوخت و ساز بدن کندتر میشود؛ بنابراین لازم است که در حفظ عادتهای صحیح جدی بود.
- چاقی عصبی
عمل غذا خوردن باعث ایجاد لذت میشود در نتیجه افرادی که از اضطراب یا دیگر مشکلات روحی روانی رنج میبرند برای رسیدن به آرامش شروع به خوردن میکنند و در حالت کلی افرادی که از چنین مشکلاتی رنج میبرند بیشتر به سمت خوردن مواد غذایی شیرین و چرب گرایش نشان میدهند.
برای مقابله با این وضعیت بهتر است که در عین حال که رژیم میگیرید تحت روان درمانی نیز باشید.
البته باید بدانید؛ روانپزشک یا روانکاو میتواند به کنترل استرس و فشارهای روحی روانی کمک کند و انرژیتان را به کارهای دیگری غیر از غذا خوردن هدایت کند. روند درمانی برای این قبیل افراد اندکی پیچیده است، چون باید یکی از منابع لذت جویی خود یعنی غذا خوردن را کنار بگذارند.
- چاقی ناشی از غدد درون ریز
چاقی ناشی از اختلالات غدد درون ریز معمولاً به کم کاری تیروئید و بیماری کوشینگ مربوط میشود.
سیستم غدد درون ریز آنگونه که باید درست عمل نمیکنند و این مسئله باعث اختلالات هورمونی میشود و در کم کاری تیروئید این غده هورمون کافی برای سوخت و ساز درست مواد غذایی تولید نمیکند.
در خصوص سندرم کوشینگ غده فوق کلیوی بیش از اندازه هورمون تولید میکند.
- چاقی ناشی از ترموژنتیک
همانطور که میدانید؛ وزن ما به طور مستقیم با کالریهای دریافتی از مواد غذایی و میزانی که میسوزانیم ارتباط دارد و بدن باید به دمایی برسد که حرارت لازم را برای سوخت و ساز تولید کند. اگر دمای بدن به حد لازم نرسد هر آنچه مصرف کنید به افزایش وزن منجر میشود.
این موضوع بدان معناست که؛ حتی اگر رژیم بگیرید و میزان مواد غذایی مصرفی را کاهش دهید به هدفتان نمیرسید و حتی ممکن است به دلیل رژیم سخت بدن در معرض آسیب قرار بگیرد؛ بنابراین لازم است که یک پزشک متخصص وضعیتتان را بررسی کند. یادتان باشد که مشکل چاقی بسیار جدیتر از یک مسئله صرفاً زیبایی است؛ بنابراین حتماً با نظر پزشک متخصص به سمت کنترل وزن خود بروید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/