تلاش بهزیستی برای حمایت از زنان سرپرست خانواده در جهت افزایش توانمندی
فریبا درخشاننیا در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره وضعیت معیشت زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: راهبردهای اساسی دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی در قالب مساعدت و حمایت اجتماعی و توانمندسازی است و به زنان سرپرست خانوار و افراد تحت تکفل آنان، زنان و دختران خود سرپرست و افراد و خانوادههای نیازمند خدمات متنوعی را ارائه میدهد.
وی افزود: افزایش و ارتقاء تواناییها و مهارتهای زیستی، روانی، اجتماعی و توانمندسازی خانوادههای زن سرپرست از جمله اهداف دفتر توانمندسازی خانواده و زنان در سازمان بهزیستی است.
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی با بیان اینکه یکی از ابزارهای توانمندسازی جامعه هدف، آمادهسازی شغلی و عضویت آنان در «گروههای همیار» زنان سرپرست خانوار است گفت: تاکنون بیش از یک هزار و 300 گروه همیار در سراسر کشور وجود دارد که در قالب تولید محصول و خدمات از جمله مشاغل آشپزی، خیاطی، صنایعدستی، تولید قارچ و محصولات چرم و ... مشغول هستند.
وی ادامه داد: گروههای همیار با حمایت دفتر توانمندسازی خانواده و زنان از طریق کلینیکهای مددکاری اجتماعی که از شرکای تخصصی سازمان هستند راهاندازی و توسعه مییابد. این گروهها مطابق دستورالعملهای تخصصی و حرفهای طی پروسه زمانی مشخص (حداقل ٣ ماهه )با عضویت بهصورت میانگین ٧-٥ نفر از زنان سرپرست خانوار تشکیل و در یکی از مشاغل مورد نظر گروه به فعالیت خود ادامه میدهد. بدیهی است در این برنامه ارتقای توانمندی زیستی، روانی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار بسیار مورد توجه است.
درخشاننیا ادامه داد: یکی از دغدغههای گروههای همیار عرضه محصولات آنها برای فروش به صورت آنلاین بود که از سال گذشته پیگیر فراهم آوردن بستری بهمنظور راهاندازی سایتی برای فروش آنلاین و بار گذاری محصولات آنها و دریافت سفارشهای مشتریان محصول و خدمات هستیم.
وی با بیان اینکه بیمههای اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری و زنان و دختران روستایی و عشایری یکی دیگر از دغدغههای دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی است گفت: تاکنون 51 هزار و 500 زن سرپرست خانوار بیمه اجتماعی شهری بوده و 51 هزار و 500 زن سرپرست خانوار بیمه اجتماعی روستایی و عشایری هستند.
درخشاننیا عنوان کرد: با توجه به تنزل ارزش پول، افزایش مشکلات اقتصادی، کاهش توان اقتصادی، نقص در نظام رفاه اجتماعی کشور به ویژه در بخش اشتغال، بیمه و تامین اجتماعی متاسفانه روز به روز بر تعداد افراد نیازمند حمایت افزوده میشود. تا این لحظه ، بیش از 30 هزار نفر در نوبت تشکیل پرونده و دریافت خدمات دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی هستند که نیازمند توجه جدی دولت است. البته این تعداد فقط بخشی از جامعه هدف سازمان است و با توجه به خدمات گسترده سازمان، بالطبع كمبودهای اعتباری بیش از اینهاست و امیدواریم لایحه بودجه ٩٩ با همدلی نمایندگان مجلس تایید شود.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/