دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سفارش‌های امام حسن عسکری (ع) به شیعیان

وجود ذی‌جود یازدهمین امام و حجت خدا در بیانی شیوا توصیه‌ها و سفارش‌هایی به شیعیان فرموده‌اند که در این مطلب آن را از نظر می‌گذرانید.
کد خبر : 448568
امام عسکری.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،  هشتم ربیع‌الثانی مصادف است با سالروز ولادت یازدهمین اختر آسمان امامت، اباالمهدی و ابن‌الرضا، حضرت امام حسن عسکری علیه السلام. این امام همام در سال 232 هجری قمری در شهر مدینه متولد شدند، پدر بزرگوارشان حضرت امام هادی علیه السلام و گرامی مادرشان نیز بانویی به نام حُدَيثه هستند.


امام حسن عسکری علیه السلام در دوران کودکی خود به همراه پدر گرامی خودشان از مدینه خارج شدند و این چنین دشمنی خاندان عباسی آنها را به شهر سامرا رساند. ظلم و جور عباسیان به حدی بود که ایشان مجبور به حضور طولانی‌مدت در پادگان‌های نظامی شدند و همین دلیل به صفت «عسکری» نیز ملقب شدند. و این دشمنی حاکمان زمان، دسترسی محبان و شیعیان به ایشان را کم کرد. وجود ذی‌جود این حجت خدا در بیانی توصیه‌ها و سفارشاتی به شیعیان داشتند که در ادامه مطلب آن را از نظر می‌گذرانید.




پدر گرامی حضرت صاحب‌الزمان (عج) یعنی امام حسن عسکری علیه السلام در این حدیث که حاوی سفارش‌هایی به شیعیان است، چنین فرمودند: شما را به تقواى الهى و پارسایى در دینتان و تلاش براى خدا و راستگویى و امانتدارى درباره کسى که شما را امین دانسته ـ نیکوکار باشد یا بدکار ـ و طول سجود و حُسنِ همسایگى سفارش می‌کنم. محمّد صلى الله علیه وآله وسلم براى همین آمده است.


در میان جماعت‌هاى آنان نماز بخوانید و بر سر جنازه آنها حاضر شوید و مریضانشان را عیادت کنید. و حقوقشان را ادا نمایید، زیرا هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى‌شود: این یک شیعه است، و این کارهاست که مرا خوشحال می‌سازد.


تقواى الهى داشته باشید، مایه زینت باشید نه زشتى، تمام دوستى خود را به سوى ما بکشانید و همه زشتى را از ما بگردانید، زیرا هر خوبى که درباره ما گفته شود ما اهل آنیم و هر بدى درباره ما گفته شود ما از آن به دوریم.


در کتاب خدا براى ما حقّى و قرابتى از پیامبر خداست و خداوند ما را پاک شمرده، احدى جز ما مدّعى این مقام نیست، مگر آن که دروغ می‌گوید. زیاد به یاد خدا باشید و زیاد یاد مرگ کنید و زیاد قرآن را تلاوت نمایید و زیاد بر پیغمبر(صلى الله علیه وآله و سلم) سلام و تحیّت بفرستید. زیرا صلوات بر پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله و سلم) ده حسنه دارد. آنچه را به شما گفتم حفظ کنید و شما را به خدا می‌سپارم، و سلام بر شما.


متن این حدیث که در جلد دوم کتاب «اعيان‌الشّيعة» و در صفحه 41 آن و همچنین در جلد 75 کتاب «بحارالأنوار» در صفحه 372 نیز آمده است، به شرح زیر است؛


«أُوصیکُمْ بِتَقْوَى اللّهِ وَ الْوَرَعِ فى دینِکُمْ وَالاِْجْتَهادِ لِلّهِ وَ صِدْقِ الْحَدیثِ وَ أَداءِ الأَمانَةِ إِلى مَنِ ائْتَمَنَکُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فاجِر وَ طُولُ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجَوارِ. فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ ( صلى الله علیه وآله وسلم ) صَلُّوا فى عَشائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ، فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْکُمْ إِذا وَرَعَ فى دینِهِ وَ صَدَقَ فى حَدیثِهِ وَ أَدَّى الاَْمانَةَ وَ حَسَّنَ خُلْقَهُ مَعَ النّاسِ قیلَ: هذا شیعِىٌ فَیَسُرُّنى ذلِکَ. إِتَّقُوا اللّهَ وَ کُونُوا زَیْنًا وَ لا تَکُونُوا شَیْنًا، جُرُّوا إِلَیْنا کُلَّ مَوَدَّة وَ ادْفَعُوا عَنّا کُلَّ قَبیح، فَإِنَّهُ ما قیلَ فینا مِنْ حَسَن فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ ما قیلَ فینا مِنْ سُوء فَما نَحْنُ کَذلِکَ.»


«لَناحَقٌّ فى کِتابِ اللّهِ وَ قَرابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللّهِ وَ تَطْهیرٌ مِنَ اللّهِ لا یَدَّعیهِ أَحَدٌ غَیْرُنا إِلاّ کَذّابٌ. أَکْثِرُوا ذِکْرَ اللّهِ وَ ذِکْرَ الْمَوْتِ وَ تِلاوَةَ الْقُرانِ وَ الصَّلاةَ عَلَى النَّبِىِّ ( صلى الله علیه وآله وسلم ) فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسُولِ اللّهِ عَشْرُ حَسَنات، إِحْفَظُواما وَصَّیْتُکُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُکُمُ اللّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَیْکُمْ السَّلامَ.»


انتهای پیام/4139/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب