روایتی از چگونگی پخت سمنوی سنتی شهرضا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شهرضا، صبح امروز به مناسبت ایام ولادت باسعادت حضرت امام حسن عسگری(ع) و روز دانشجو سمنوی سنتی شهرضا به نیت پنجتن آل عبا و با همت معاونت فرهنگی دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا طبخ شد.
فرید نعیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا در حاشیه این جشنواره در جمع استادان ، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه با بیان اینکه با گذشت بیش از هزار سال پخت سمنوی سنتی در شهرضا همچنان برای مراسم مذهبی پابرجاست، اظهار کرد: «پخت سمنو در شهرضا به نذر حضرت فاطمه زهرا(س) و پنجتن آل عبا معروف بوده و این نوع پخت در کشور بینظیر است.»
رئیس دفتر خبر شهرضا نیز درباره نحوه پخت سمنو در جمع دانشجویان گفت: «برای پخت سمنو در شهرضا از پاتیل بزرگ مسی استفاده و کار پخت از اذان صبح تا اذان صبح روز بعد ادامه دارد.»
محمدرضا میری افزود: «پس از روشن کردن آتش با هیزم یا گاز، آب را در پاتیل مسی میریزند تا گرم شود، سپس آردها را کمکم در پاتیل ریخته و حدود ۱۶ ساعت بدون اضافه کردن موادی پخته میشود.»
وی اضافه کرد: «حدود ۱۲ ساعت بعد از شروع کار، مخلوط آب و آرد خمیرگونه شده و در اصطلاح قرمز میشود که در این موقع مقداری آب به آن اضافه میکنند تا رقیقشده و به جوش آید.»
رئیس دفتر خبر شهرضا عنوان کرد: «این کار به شربت دادن معروف بوده و هر استادی با توجه به شرایط پخت ممکن است در طول ۱۸ ساعت اولیه پخت چند بار این کار را تکرار کند.»
میری مطرح کرد: «عمل قرمزکردن برای قهوهای شدن رنگ سمنو انجام تا خوشرنگ میشود و پس از حدود ۱۸ ساعت پخت، آتش خاموش شده و سمنو در پاتیل مسی حدود ۶ ساعت به حالت دم انداختن میماند و صبح روز بعد سمنو آماده توزیع و استفاده میشود.»
وی بیان کرد: «در پخت سمنوی سنتی شهرضا غیر از آب و آرد از مواد دیگری استفاده نمیشود و علت شیرینی آن آرد جوانه گندم و علت رنگ قهوهای آن سرخ کردن سمنو است.»
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/