دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1398 - 09:13
در گفتگوی آنا با یک حقوقدان مطرح شد؛

مجازات حبس، بازدارندگی لازم را ندارد/ هزینه رسیدگی به وضعیت زندانیان چقدر است؟

یک حقوقدان با بیان اینکه مجازات حبس بازدارندگی لازم را ندارد، گفت: قضات نباید برای هر جرمی، مجازات حبس درنظر بگیرند و استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس در برخی مواقع تأثیر بهتری از حبس افراد دارد.
کد خبر : 448079
37.jpg

حسین قاضی جهانی در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره طرح کاهش مجازات حبس که در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، با انتقاد از این طرح اظهار کرد: این طرح بدون توجه به نظر کارشناسان حقوقی به مجلس رفت و این درحالی است که اکثر حقوقدانان و کارشناسان با کاهش مجازات حبس به‌طور کلی مخالف هستند. این طرح نباید برای جرائمی مانند اسیدپاشی، سرقت و زورگیری و .... اجرا شود، چراکه مجازات جرائم مذکور نیاز به تشدید دارد.


وی با بیان اینکه اجرای این طرح، موجب افزایش وقوع جرم در جامعه می‌شود، اظهار کرد: البته به این نکته باید توجه کرد که مجازات حبس مدت‌هاست که بازدارندگی خود را از دست داده است و قضات نباید برای همه جرائم، مجازات حبس درنظر بگیرند، چراکه این موضوع موجب افزایش بی‌رویه جمعیت کیفری در کشور می‌شود.


این حقوقدان تصریح کرد: برای کاهش جمعیت کیفری می‌توانیم از مجازات‌های جایگزین حبس و آزادی‌های مشروط استفاده کنیم.


قاضی جهانی با بیان اینکه برخی از قوانین حقوقی در کشور با نقص مواجه است، ادامه داد: درحال حاضر افراد بسیاری به‌دلیل مسائل مالی در زندان‌ها هستند و اگر برخی قوانین در این حوزه اصلاح شود، قطعاً آمار زندانیان نیز پایین خواهد آمد. برای مثال اگر فردی در کشور به یک نهادی حدود 5 میلیون بدهکار باشد، ممنوع‌الخروج می‌شود، اما اگر همین فرد به یک فرد حقیقی حدود 30 میلیون تومان بدهکار باشد، ممنوع‌الخروج نمی‌شود، لذا برای کاهش جمعیت کیفری و توجه به موضوع حبس‌زدایی برخی قوانین باید اصلاح شود.


وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر افراد بسیاری در زندان‌ها هستند که باقی ماندن آنها در زندان، مشکلی را حل نمی‌کند که زندانیان جرائم غیرعمد بخشی از آنها هستند. از طرفی زندانیانی که در زندان حضور دارند، هزینه رسیدگی به وضعیت آنها نیز عدد قابل توجهی است، به‌طوری که هزینه روزانه رسیدگی به وضعیت زندانیان حدود 200 هزار تومان است. همه این موارد منجر به این می‌شود که قوه قضائیه به فکر کاهش جمعیت کیفری باشد.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب