صفر تا صد هیئت ورزشهای دانشگاهی استانها
به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی متصدی ورزش در دانشگاه است و تمامی اعزامهای برونمرزی دانشجویان ورزشکار توسط این فدراسیون انجام میشود. این فدراسیون دارای 31 هیئت ورزشهای دانشگاهی استانی است. مدت ریاست هیئت ورزشهای دانشگاهی استان، دوساله بود که در آخرین مجمع فدراسیون ورزشهای دانشگاهی مدت ریاست آن به چهارساله افزایش یافت.
چیستی هیئت ورزشهای دانشگاهی استانی
هیئت ورزشهای دانشگاهی استانی تشکیلاتی است که بهمنظور فراهم کردن زمینه مساعد توسعه و ارتقای ورزش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور و استعدادیابی ورزشی و بالا بردن سطح مهارتی دانشجویان بر اساس مأموریتهای فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی در سطح استان تشکیل میشود.
تقویت حوزه مدیریت تربیتبدنی دانشگاههای کشور، صرفهجویی و ایجاد وحدت رویه در فعالیتهای ورزشی و جلوگیری از فعالیتهای موازی، اشتراک مساعی برای همفکری و تفاهم میان دانشجویان مراکز آموزش عالی، استفاده بهینه از منابع و امکانات بالقوه و شناسایی استعدادهای ورزشی و ساماندهی فعالیتهای ورزشی استان ازجمله اهداف هیئتهای ورزشی استانی مراکز آموزش عالی کشور است.
ازجمله وظایف رئیس هیئت ورزش دانشگاهی استان، سیاستگذاری برنامهریزی و نظارت بر حسن اجرای فعالیتهای مشترک ورزشی، تهیه و تدوین تقویم فعالیتهای مشترک بین مراکز دانشگاهی استان و برگزاری دورههای توجیهی کارگاههای آموزشی، دورههای مربیگری و داوری جهت اقشار مختلف دانشگاهی با کسب مجوز از فدراسیونهای مختلف و هماهنگی با اداره کل ورزش و جوانان استان است؛ همچنین باید تبلیغات لازم در زمینه گسترش فعالیتهای مسلح تربیتبدنی و ورزش انجام دهد.
بودجه هیئت ورزشهای دانشگاهی وابسته به کمک
بودجه هیئت ورزشهای دانشگاهی هر استان از دریافت هدایا و کمکهای مالی از منابع مختلف، دریافت حق عضویت از بخشهای آموزش عالی در استان، دریافت سرانه شرکت در مسابقات، کمکهای اداره کل تربیتبدنی و ورزش و جوانان استان، کمکهای شهرداری، استانداری و سایر مراکز دولتی و غیردولتی در کمکهای مالی فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی و سایر بخشها است.
وظایف رئیس هیئت ورزشهای دانشگاهی
این روزها که تنور انتخابات ریاست هیئتهای ورزشهای دانشگاهی هر استان داغ است، رؤسای این هیئتها باید بدانند که چه وظایفی بر عهده دارند.
از جمله وظایف رئیس یک هیئت ورزش های دانشگاهی، انتخاب نایبرئیس، خزانهدار و دبیر، اداره و هدایت جلسات بر اساس دستور جلسه است. رئیس هیئت ورزشهای دانشگاهی باید بین مدیران تربیتبدنی مرکز آموزش عالی در استان ایجاد هماهنگی کند و نظارت در فعالیتهای ورزشی انجامشده و در دست اجرا داشته باشد و آنها را ارزیابی کند. همچنین باید توانایی جذب کمکهای مردمی را نیز دارا باشد.
انتخابات ریاست هیئت ورزشهای دانشگاهی استان
رئیس هیئت با انجام رأیگیری بهصورت مخفی از میان کاندیداها به مدت چهار سال انتخاب خواهد شد، نتیجه انتخابات بر مبنای نصف بهعلاوه یک مشخص میشود؛ همچنین جلسات هیئت هرماه یکبار تشکیل که با حضور نصف بهعلاوه یک از اعضا رسمیت مییابد. جلسات فوقالعاده هیئت ورزشهای دانشگاهی نیز با دعوت از رئیس یا تقاضای کتبی اعضا تشکیل میشود. مسئولین انجمنهای ورزشی با پیشنهاد رئیس و تأیید اعضا به مدت دو سال انتخاب خواهند شد.
به هنگام رأیگیری انتخاب رئیس هیئت نماینده فدراسیون بهعنوان ناظر بر انتخابات با داشتن حق رأی حضور خواهد داشت. قبول استعفا یا برکناری رئیس هیئت توسط رئیس مجلس انجام خواهد شد و رئیس مجمع پس از قبول استعفا یا برکناری رئیس هیئت مدیر تربیتبدنی بخش ذیربط را بهعنوان سرپرست تعیین و مجمع عمومی ظرف مدت سه ماه برای انتخاب رئیس هیئت جدید اقدام خواهد کرد.
تصدی ریاست هیئتهای ورزشی استانی مراکز آموزش عالی به مدت چهار سال خواهد بود، با توجه به اینکه لازم تصدی پست رئیس هیئت استان مدیریت تربیتبدنی در یکی از بخشهای آموزش عالی داشته باشد؛ رئیس هیئت به هر دلیل از پست مدیریت تربیتبدنی تغییر یابد، رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی میتواند برای مدل جدید تربیت در بخش آموزش عالی رفت حکم سرپرستی صادر کند که این حکم تنها سه ماه اعتبار دارد و در این مدت باید جلسه انتخابات ریاست هیئتهای ورزشی استانی مراکز آموزش عالی مشخص شود.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/