دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1398 - 18:19
آنا بررسی می‌کند؛

انتخابات هیئت‌های ورزشی استانی نقطه وحدت آموزشی عالی یا آغاز دو دستگی

برگزاری فشرده انتخابات هیئت‌های ورزشی استانی به همراه اعتراضاتی که داشت؛ شایعه‌هایی مبنی بر مهندسی آن ایجاد کرده است که در این گزارش به آن پرداخته‌ایم.
کد خبر : 358432
854318_178.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ورزشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هیئت‌ ورزش‌های دانشگاهی استانی تشکیلاتی است که به‌منظور فراهم کردن زمینه مساعد توسعه و ارتقای ورزش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشف استعدادهای ورزشی و بالا بردن سطح مهارتی دانشجویان بر اساس مأموریت‌های فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در سطح استان تشکیل می‌شود.


هدف از راه‌اندازی هیئت ورزش‌های دانشگاهی تقویت حوزه مدیریت تربیت‌بدنی دانشگاه‌های کشور، صرفه‌جویی و ایجاد وحدت رویه در فعالیت‌های ورزشی و جلوگیری از فعالیت‌های موازی، اشتراک مساعی برای هم‌فکری و تفاهم میان دانشجویان مراکز آموزش عالی و ساماندهی فعالیت‌های ورزشی استانی است.


ازجمله وظایف این هیئت‌ها سیاست‌گذاری برنامه‌ریزی و نظارت بر حسن اجرای فعالیت‌های مشترک ورزشی، تهیه و تدوین تقویم فعالیت‌های مشترک بین مراکز دانشگاهی استان و تهیه و ارسال گزارش فعالیت‌های استانی به فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است، همچنین هیئت‌ ورزش‌های دانشگاهی استانی موظف است در جلسات مستمر بین مدیران تربیت‌بدنی بخش‌ها و کمیته‌های آموزشی، فنی، انضباطی و... را نیز برگزار کند.


احیای هیئت‌های ورزشی استان در آستانه انتخابات فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی


ریاست محمدرضا دهخدا در  فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی اسفندماه سال‌جاری در حالی به پایان می‌رسد که طی ۲۰ روز اخیر انتخابات هیئت‌های استانی در استان‌های مرکزی، ایلام، اردبیل، تهران، خراسان شمالی، قم،  البرز و... توسط این فدراسیون برگزار شده است.


همچنین طی روزهای آینده قرار است انتخابات هیئت استانی در چندین استان دیگر نیز برگزار شود. آنچه که در این بین جای تامل دارد، این است که تمامی منتخبان روسای هیئت‌های استانی از مدیران تربیت‌بدنی وزارت علوم تحقیقات و فناوری هستند و این سوال در ذهن‌ها متصور می‌شود که چرا مدیران تربیت‌بدنی دیگر بخش‌های آموزش عالی کرسی ریاست این هیئت‌ها ازآنِ‌شان نمی‌شود؟ 


تلاش بدون وقفه دهخدا برای انتصاب کرسی‌های خالی مانده هئیت‌های ورزش‌های دانشگاهی استان درحالی است که برخی از این کرسی‌ها در مناطق محروم بیش  از دو سال است که بدون متصدی اداره می‌شود. این تغییر و تحولات در آستانه انتخابات ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی این شائبه را در ذهن‌ها ایجاد می‌کند که دست‌های پشت پرده، در صدد مهندسی انتخابات پیش‌رو هستند که با این انتصابات به‌دنبال تضمین صندلی ریاست چهار سال آینده فدراسیون برای خود است. چرا که رای روسای هیئت ورزش‌های دانشگاهی استان در انتخاب ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی نقشی تعیین کننده داشته و هریک دارای یک رای هستند.


یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار آنا در این خصوص گفت: برخلاف اینکه فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی مدعی است که مستقل و با عدالت با تمامی بخش‌های آموزش عالی برخورد می کند، این فدراسیون بودجه خود را از وزارت علوم اخذ می‌کند و به نوعی کارمند این وزارتخانه محسوب می‌شود.


وی با تأکید بر این که وزارت علوم صاحب نفوذ در فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است، ادامه داد: این وزارتخانه تنها ۱۵ درصد از آموزش عالی را تشکیل می‌دهد اما توانسته اکثر هیئت‌های استانی را ازآنِ خود کند که این موضوع از وجود رانت در این فدراسیون خبر می‌دهد.


طی ماه‌های اخیر 13 انتخابات هیئت‌های ورزشی استانی توسط فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاه برگزار شد که در ادامه نتایج این انتخابات را مشاهده می‌کنید: 

























































































  استان رئیس منتخب سمت
1 البرز مسعود جوکار مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه خوارزمی (وزارت علوم)
2 قم روح الله دایی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه قم (وزارت علوم)
3 خراسان شمالی میثاق حسینی کشتان مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه بجنورد  (وزارت علوم)
4 تهران علی حبیب اللهی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه تهران  (وزارت علوم)
5 اراک زهره وند مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه اراک  (وزارت علوم)
6 ایلام  نبی شمسایی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه ایلام  (وزارت علوم)
7 اردبیل امیرعلی جعفر نژاد مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه محقق اردبیلی  (وزارت علوم)
8 فارس محمدحسن عبدالهی  مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه شیراز  (وزارت علوم)
9 قزوین عباس صادقی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه بین‌المللی قزوین  (وزارت علوم)
10 آذربایجان غربی رحیم شریف مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه ارومیه  (وزارت علوم)
11 همدان مهرداد عنبریان مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه بوعلی سینا همدان  (وزارت علوم)
12 سیستان و بلوچستان  محسن غفرانی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه سیستان و بلوچستان (وزارت علوم)
13 مازندران حسن ذبیحی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه پیام نور

عبدالمهدی نصیرزاده مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص انتخابات هیئت‌های ورزشی استانی اظهار کرد: اساسنامه ابتدایی این هیئت‌ها عادلانه تدوین‌نشده است. به‌طور مثال کسی که سرپرست هیئت ورزشی استان است و نامزد انتخابات برای ریاست دور بعد انتخابات نیز می‌شود؛ خود انتخابات را برگزار می‌کند! درصورتی‌که می‌توان رویه وزارت ورزش در انتخابات را پیش گرفت و دیگر افراد مجمع انتخابات هیئت‌های استانی که کاندیدای ریاست این هیئت نیستند، می‌توانند انتخابات را برگزار کند.


وی با تأکید بر اینکه سرپرست و رئیس هیئت ورزشی استان در صورت تمایل به شرکت در انتخابات ریاست هیئت ورزشی استان نباید انتخابات را برگزار کند، افزود: یکی از نمایندگان بخش‌های دیگر سرپرستی برگزاری انتخابات را برگزار کند.


مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور عنوان کرد: باید شرایط برای ورود تمامی افراد به انتخابات هیئت استان‌ها فراهم شود. نتایج اخیراً انتخابات هیئت‌های ورزش استانی نشان‌دهنده داغ شدن رقابت ورزش‌های دانشگاهی است.


عبدالمهدی نصیرزاده مدیر کل ورزش دانشگاه پیام نور


نصیرزاده ادامه داد: مدیران اگر رقیبی نداشته باشند، برای به دست آوردن موفقیت و انجام وظایف خود کم انگیزه می‌شوند. با حضور رقبا افراد برای کسب موفقیت تلاش بیشتری می‌کنند که درنهایت منجر به تعالی ورزش آموزش عالی خواهد شد.


وی بیان کرد: در برخی مناطق دوقطبی شدن انتخابات تهدیدی برای ورزش دانشگاهی محسوب می‌شود؛ زیرا این دودستگی منجر به عدم وحدت رویه ورزش دانشگاهی می‌شود. اعتراضاتی که پیش‌آمده طبیعی است؛ اما توصیه من به مسئولان فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی این است که شرایط مساوی و عادلانه‌ای برای کاندیدهای انتخابات ریاست هیئت‌های ورزشی استانی فراهم کنند.


مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور تصریح کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و بودجه ناچیز هیئت‌های ورزشی استان، افراد باهدف خدمت به کشور در انتخابات هیئت ورزشی استانی شرکت می‌کنند و نباید این افراد فکر کنند که به آن‌ها ظلم می‌شود و حق آن‌ها پایمال‌شده است؛ این باعث نشر ناامیدی در جامعه می‌شود و این موضوع زیبنده ورزش آموزش عالی نیست.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته