آدمهایی از جنس رزمندگان مدافع حرم رابطه عاطفی بسیارمحکمی با همسر و خانواده خود دارند/ سکانس حذفشده صحبت مصطفی و همسرش را دوست داشتم
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، فیلم «منطقه پرواز ممنوع» به نویسندگی و کارگردانی امیر داسارگر و تهیهکنندگی حامد بامروتنژاد که به عنوان پیشکش سینمای ایران به نوجوانان ایرانی شناخته میشود، از پانزدهم آبان ماه اکران خود را در سینماهای کشور آغاز کرده است.
هادی حجازیفر، محمد فیلی، متین پاکزاد، متین کرمانی، علیرضا اکبری، علی ذکریایی، زینالعابدین تقیپور و بهار نوحیان از جمله بازیگران فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع» هستند.
این فیلم در سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان که شهریورماه امسال در اصفهان برگزار شد، مورد استقبال گسترده مخاطبان و به ویژه نوجوانان و خانوادههای آنان قرار گرفت و به عنوان پرمخاطبترین فیلم جشنواره انتخاب شد.
بهار نوحیان در این اثر نقش همسر یک رزمنده مدافع حرم به نام مصطفی (با بازی هادی حجازیفر) و مادر محمد مهدی، یک از سه شخصیت نوجوان را بازی میکند.
نوحیان متولد سال 1356 و فارغالتحصیل رشته تئاتر (گرایش طراحی صحنه) از دانشگاه هنر و معماری است. در سالهای پایانی دبیرستان، بازی در سریال «سیاه، سفید، خاکستری» سیامک شایقی را تجربه کرد؛ سریالی که با بازیگرانی همچون عنایت بخشی، مهتاج نجومی، نعمتالله گرجی، غلامحسین لطفی و هایده حائری در سال 1376 از تلویزیون پخش شد.
پس از آن بیشتر روی بازی در تئاتر متمرکز شده و در چند جشنواره معتبر هم برنده جایزه شد. نوحیان در سال 1380 برای بازی در نقش ژاندارک در نمایشی به کارگردانی عباس اقسامی جایزه هیئت بازبینی جشنواره تئاتر فجر را گرفت؛ اثری که هرچند در بخش اصلی این جشنواره ارائه نشده بود، اما نظر هیئت بازبینی را به خود جلب کرد و در حد بازیگر برگزیده جشنواره از آن تقدیر شد. او در سال 2018 برای بازی در فیلم «آوا» به کارگردانی صدف فروغی، جایزه بهترین بازیگر مکمل زن را از آکادمى «اسکرین اوارد» دریافت کرد.
بازی در چند قسمت از مجموعه تلویزیونی «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد»، «دیوار شیشهای» «بچه مهندس» و «بالهای خیس» و فیلمهای سینمایی «شوخی» و «خندههای آتوسا» از جمله کارهای کارنامه کاری او محسوب میشود.
این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا ضمن ابراز خرسندی از حضور در فیلم منطقه پرواز ممنوع گفت: آشنایی من با آقای داسارگر به چند سال پیش و برای بازی در یک فیلم کوتاه باز میگردد. وقتی برای بازی در «منطقه پرواز ممنوع» با من تماس گرفتند خیلی خوشحال شدم. محیط پشت صحنه این فیلم خیلی آرام و بدون تشنج بود. یعنی از آن کارهایی بود که آدم در پشت صحنه قلبش درد نمیگیرد. همه چیز آرام بهجا و برخوردها هم مؤدبانه بود.
وی اظهار کرد:آقای داسارگر کارگردانی جوان است که «منطقه پرواز ممنوع» اولین تجربه فیلم بلند او محسوب میشد، اما با این حال حرفهای و کاربلد بود. حتی در جزئیات شخصیت این خانم هم به من مشورت داد. شیوه چادر سر کردن و مدل نگاه و رفتاری که این شخصیت داشت را به خوبی به من منتقل کرد.
نوحیان درباره ویژگیهای این شخصیت هم گفت: مادر محمدمهدی یک زن مقتدر و محکم و در عین حال مهربان است که حس مادرانه را هم دارد. این حس مادرانه بیشتر در سکانسهای داخل خانه و در ارتباط با پسر نوجوانش نمود داشت، ولی بیرون از خانه یک زن قوی و مقتدر است. در داخل زنانگی دارد، مهربان است، با بچه شوخی میکند، صمیمیت و مهربانی را در او می بینیم.
بازیگر فیلم «منطقه پرواز ممنوع» افزود: البته خیلی از پلانها به اقتضای اکران حذف شده بود و درنتیجه شخصیتی مادر مثل پدربزرگ و چند نقش دیگر کوتاه شد. البته زمزمههایی شنیدهام که گویا قرار است نسخه مینیسریال «منطقه پرواز ممنوع» هم آماده شود که احتمالاً در آنجا از سکانسهای حذفشده بیشتر استفاده میشود.
آدمهایی از جنس رزمندگان مدافع حرم، رابطه عاطفی بسیارمحکمی با همسر و خانواده خود دارند و چه بسا زندگی خصوصی آنها به نسبت بخش عمدهای از جامعه گرمتر است.
وی درباره چگونگی رسیدن به نقش همسر یک مدافع حرم و جزئیات رفتاری و ویژگیهای روحی چنین شخصیتی نیز گفت: آقای داسارگر به عنوان نویسنده و کارگردان این کار، فیلم مستندی از همسر یکی از شهدای مدافع حرم را به من دادند که بارها آن را دیدم. شیوه حرفزدن و پوشش را تا اندازهای از این فیلم وام گرفتم و البته تجربه دو دهه فعالیت بازیگری بهویژه در صحنه تئاتر هم به کمک من آمد. ضمن این که چند جلد کتاب از خاطرات همسران شهدای مدافع حرم را هم مطالعه کردم.
نوحیان افزود: آقای داسارگر سر صحنه خیلی خوب بازیگران را هدایت میکنند و به جزئیات تسلط داشت و نکاتی که به من و سایر بازیگران میگفتند در کیفیت بازی ما اثر مثبت داشت. ضمن این که آقای بامروتنژاد هم به عنوان تهیهکننده، فضای آرام و بدون دغدغهای را فراهم کردند تا در سایه آن عوامل بتوانند به نحو احسن به وظایف خود عمل کنند.
بازیگر فیلم «منطقه پرواز ممنوع» گفت: سه بازیگر نوجوان فیلم هم بچههای نازنینی هستند. از دو ماه پیش تمرین کرده بودند و وقتی من به گروه اضافه شدم، دیدم که روی متن و شخصیتها تسلط دارند واقعاً همان رابطه دوستانهای را که در فیلم میبینید پشت دوربین هم با هم دارند.
وی افزود: متین پاکزاد که نقش پسر نوجوان من را بازی میکرد خیلی مؤدب و معتقد بود. در همان ابتدا به کارگردان گفته بود که یک وقت بازیگر نقش مادر به من دست نزند! در متن اولیه سکانسی که مثلاً تب داشت، من باید دستم را روی پیشانیاش میگذاشتم میگذاشتم و میگفتم ای وای، چقدر تب داری؟! باید برویم درمانگاه. درنهایت این پلان را طوری گرفتند که به صورت غیر مستقیم از تب داشتن او مطلع شوم. این نوع نگاه از طرف یک نوجوان آن هم در این دوره و زمانه برای من جالب بود. امیدوارم او و دو بازیگر نوجوان فیلم در آینه کار خودشان موفق باشند.
نوحیان با اشاره به استقبال خوب مردم و بهویژه نوجوانان و خانوادههایشان از اکران این فیلم گفت: من علاوه بر چند اکران در تهران، در قم و مشهد هم با عوامل فیلم حضور پیدا کردم.استقبال واقعاً خارج از حد تصور ما بود. فروش فیلم هم به نسبت این که مخاطب کودک و نوجوان دارد، خوب است. چند سالنی که من رفتم واقعاً پر بود و دیدم که مخاطبان خوشحال و راضی از سالن بیرون میآمدند.
وی عنوان کرد: ویژگی «منطقه پرواز ممنوع» این است که ریتم خوبی دارد، جذاب و پرانرژی است و این انرژی در طول فیلم حفظ میشود. فکر میکنم فیلمی است که نوجوانان خوششان بیاید؛ چرا که علاوه بر این که یک اثر جدی است، ویژگیهای ماجراجویانه هم دارد.
این بازیگر سینما و تلویزیون افزود: شاید خیلیها فکر میکردند که این فیلم در اکران با استقبال مواجه نشود، اما هم در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان و هم در اکران عمومی خلاف این پیشبینی اتفاق افتاد. حتی یکی از دوستان من گفت فیلمتان نهایتاً 10 روز یا دو هفته روی پرده میماند، چون مخاطب ندارد و زود آن را برمیدارند! اما میبینیم که هنوز هست و فروش خوبی دارد.
ویژگی منطقه پرواز ممنوع این است که ریتم خوبی دارد، جذاب و پرانرژی است و این انرژی در طول فیلم حفظ میشود که علاوه بر این که یک اثر جدی است، ویژگیهای ماجراجویانه هم دارد.
نوحیان درباره یکی از سکانسهای مورد علاقه خود در این فیلم گفت: سکانسی را با آقای حجازیفر داشتم که همانطور که اشاره کردم به خاطر کوتاه شدن فیلم برای اکران حذف شد؛ تنها بخشی بود که در این فیلم رابطه عاطفی این رزمنده مدافع حرم و همسرش را میبینیم. سکانس بانمک و شیرینی بود. به صورت همزمان هم بامزه بود، هم عشق داشت و هم وقار و حیا در آن موج میزد. امیدوارم اگر فیلم در شبکه نمایش خانگی یا پخش تلویزیونی تدوین شود، این سکانس هم اضافه شود.
وی عنوان کرد: اتفاقاً آدمهایی از جنس رزمندگان مدافع حرم،رابطه عاطفی بسیار محکمی با همسر و خانواده خود دارند و چه بسا زندگی خصوصی آنها به نسبت بخش عمدهای از جامعه گرمتر است، اما مهم این است که با وجود همه اینها، از همه علائق خود میگذرند و به دنبال یک آرمان مقدس میروند.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/