مسابقات بینالمللی قرآنی شاهراهی برای دیپلماسی قرآنی کشور است
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی امروز در پنجاه و سومین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی گفت: برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن کریم یکی از نقاط اتصال با جهان اسلام است، از این طریق میتوانیم این جاده را به یک شاهراه ارتباطی وسیع در جهت دیپلماسی قرآنی کشور تبدیل کنیم.
وی با بیان این مطلب افزود: مسابقات بین المللی قرآنی با توجه به سابقه خود یک نشانه و نماد برای جمهوری اسلامی ایران بهشمار می آید و این سؤال که در دهه پنجم جمهوری اسلامی ایران چگونه میتوان این نماد را قویتر از گذشته کرد از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی افزود: با توجه به این پرسش باید از دورههای گذشته و جدید مسابقات قرآنی ارزیابی روشنی داشته باشیم و به چشم اندازی که در دهههای آینده میتواند داشته باشد توجه کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تشریح کرد: باید برنامه روشنتری برای جهش در مسابقات بین المللی قرآن کریم در دورههای آینده هم داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای ستاد اربعین، گفت: باید از فرصت اربعین بهعنوان یک فرصت اجتماعی و خط ارتباط با جهان اسلام بهره کافی ببریم.
صالحی افزود: در اربعین باید رنگ و صبغه فعالیتهای قرآنی افزایش یابد زیرا هر چه به قرآن نزدیکتر باشیم آثار و برکات بیشتری را شاهد میشویم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید به تقویت منابع مردمی در حوزههای قرآنی توجه بیشتری داشته باشیم و آن را جدیتر بگیریم.
وی به نقش فضای مجازی در ارتقای فعالیتهای قرآنی اشاره کرد و گفت: در این کمیسیون میتوان کمیته فضای مجازی نیز راه اندازی کرد و این فضا را جدیتر گرفت.
در ابتدای این جلسه عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت با اشاره به دستور جلسات این نشست گفت: ارائه گزارش فعالیتهای ستاد اربعین یکی از دستورات این جلسه است و بر اساس این گزارش امسال ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از زائران ایرانی به پیاده روی اربعین رفتهاند.
وی افزود: ستاد مرکزی اربعین متشکل از ۱۴ کمیته تخصصی است و جلسات متعددی با شهرداری و مؤسسات مختلف داشته و در زمینه طرحهای این حوزه نیز اتفاقات خوبی افتاده است.
در ادامه این نشست محمدی گزارشی از روند فعالیتهای ستاد مرکزی اربعین ارائه داد.
وی پویش مردمی ختم قرآن کریم، حضور گروه رسانهای و پوشش خبری محافل انس با قرآن و پخش از شبکه قرآن، برنامههای مشترک با سایر کشورها برای اولین بار، رونمایی از آلبوم صوتی عاشورایی طنین عاشقی و ... را از جمله این فعالیتها برشمرد.
در این نشست حجت الاسلام سیدمصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه هم گزارشی از روند برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم ارائه کرد.
در این نشست برخی از اعضا به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند و بر راهبری قرآنی در دنیا، انسجام و تمرکز در فعالیتها و تمرکز بر فعالیتهای جدیدتر در ستاد مرکزی اربعین، استفاده از ظرفیتهای موجود در فعالیتهای قرآنی ، افزایش و بهره گیری از ظرفیتهای مردمی در برگزاری مسابقات قرآنی، همافزایی در فعالیتها و ... تأکید کردند.
در پایان این نشست از خانواده آقای بختیاری به پاس تلاش در جهت تربیت و آموزش سه فرزند این خانواده از سوی مادر شان خانم عرفانیان برای حفظ کامل قرآن کریم از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شد.
انتهای پیام/4127/
انتهای پیام/