دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1398 - 19:30

لزوم توجه به ورزش در سالمندان

افراد سالمند نیاز به ورزش دارند و لازم است به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.
کد خبر : 446054
سالمندان-ورزش-توانبخشی-شادابی-سلامت.jpg

به گزارش خبرنگار سایر حوزه‌های گروه ورزشی خبرگزاری آنا، ورزش کردن می‌تواند به سالمندان کمک شایانی کند تا در دوران کهنسالی سلامتی بیشتری داشته باشند اما در ایران بیش از نیمی از سالمندان نسبت به انجام ورزش بی‌توجه هستند.


عوامل انگیزشی مختلفی می‌تواند باعث ورزش کردن سالمندان شود. ایجاد تصورات مثبت فردی و اجتماعی از فعالیت بدنی، امکان برقراری تعامل اجتماعی و فرهنگی، ایجاد اماکن، تسهیلات و زیرساخت‌های مناسب، حمایت اطرافیان از ورزش و وجود برنامه‌های تبلیغی به ایجاد شوق برای ورزش در سالمندان کمک می‌کند.


مواردی اعم از دسترس نبودن اماکن ورزشی، فاصله منازل با پارک‌ها، مشکلات و دغدغه‌های اقتصادی و مالی، کمبود وقت کافی، عدم علاقه و حوصله به همراه بیماری موانع ورزش کردن سالمندان می‌شود.


برای آنکه ورزش همگانی در میان افراد کهنسال تسری پیدا کند و آن‌ها انگیزه و دلیل برای ورزش داشته باشند باید سطح سواد ارتقا یابد، فضای ورزش در کنار همسر، خانواده و دوستان مهیا شود، تسهیلات رفاهی و ورزشی در اختیار بازنشسته‌ها و سالمندان قرار گیرد، فعالیت‌های ورزشی در منازل آموزش داده شود، پارک‌ها بیش از گذشته به وسایل ورزشی تجهیز شوند، از ظرفیت مساجد برای مشارکت در ورزش بیشتر استفاده کنیم، مربیان متخصص ورزش سالمندان استخدام شوند، تسهیلاتی مانند بلیت رایگان به کهنسالان داده شود، تمرینات ورزشی مقاومتی در کنار برنامه‌ریزی برای ورزش گروهی در اولویت قرار گیرد.


خطر در کمین سالمندان ایرانی


آموزش‌های لازم در خصوص انجام ورزش برای سالمندان در ایران به دلیل نبود انسجام در روانشناسی با مشکل مواجه بوده و کارهای اصولی مبتنی بر استانداردسازی ورزش انجام نشده است. میزان مشارکت پا به سن گذاشته‌ها در فعالیت‌های ورزشی و بدنی ناچیز است، بسیاری از سالمندان برنامه مشخصی برای گذراندن اوقات فراغت ندارند. دلیل آن نبود مطالعه مدون برای شناخت جنبه‌های مربوط به ورزش همگانی سالمندان است و تماشای تلویزیون و حضور در فضای مجازی بر ورزش اولویت دارد.


سالمندان توجه ویژه‌ای به واجبات و مستحبات مذهبی دارند که نوعی ورزش نیز محسوب می‌شود ولی باوجود توصیه قرآن به ورزش شاهد حداقل فعالیت‌های بدنی هستیم. افراد مسن باید به ورزش عادت کنند تا اسیر تنبلی و مشکلات جسمی نشوند و ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی، نرمش و شنا تأثیر مثبتی در سلامت و رضایت از زندگی آن‌ها دارد.


بیش از نیمی از سالمندان در خطر بیماری‌های سخت قرار دارند که با ورزش می‌توانند این خطر را از خود دور کنند و باید با ایجاد تسهیلات و امکانات، دادن آموزش لازم و توجه به ورزش‌های ساده، فعالیت‌های بدنی به عادت تبدیل شود تا نشاط به جامعه سالمندان رسوخ پیدا کند و آن‌ها سرحال و شاداب باشند.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب