چراغ سبز رئیسجمهور آمریکا به بلوکسازی در اروپای شرقی/ ترامپ دیگر به گاو شیرده نیاز ندارد
گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ پرونده اوکراین در زمینه کمکها و قراردادهای تسلیحاتی آمریکا که دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور به آن ورود کرده است، میتواند در آینده بر روابط آمریکا با برخی کشورهای عربی ازجمله عربستان تأثیر منفی بگذارد؛ در واقع به نظر میآید واشنگتن قصد دارد به جای کشورهای عربی بازار دیگری برای فروش تسلیحات خود بیابد.
پایگاه خبری «دیفنس وان» آمریکا که به امور نظامی میپردازد، در گزارشی نوشت: فشار ترامپ بر اوکراین برای تحقیق درباره فعالیت اقتصادی فرزند «جو بایدن»، نامزد اصلی حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده، بر همکاریهای نظامی و قراردادهای تسلیحاتی با کشورهای ثالث و در رأس آنها عربستان تأثیر منفی میگذارد؛ به ویژه اینکه ترامپ با وجود مخالفتهای کنگره آمریکا به این کشورها برای ادامه اجرای قراردادهای نظامی فرصت داده است.
با رسوا شدن این پرونده، آثار منفی آن به تدریج نمایان میشود، رئیسجمهور آمریکا در دادگاه محاکمه خواهد شد و روند استیضاح وی به جریان افتاده است. وی در ماههای اخیر 6 بار از حق خود برای وتوی تصمیمات کنگره در زمینه ممنوعیت فروش سلاح به عربستان و حمایت از ائتلاف عربی در جنگ یمن استفاده کرده است.
ترامپ که قصد دارد همچنان گاو شیرده خود را بدوشد و همزمان نیم نگاهی به ثروت دیگر کشورها دارد، از به کارگیری حق وتو در حمایت از سعودیها با وجود به بار آمدن فضاحتی همچون قتل جمال خاشقجی، فعال مخالف سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول خودداری نکرده است. نمایندگان کنگره آمریکا نیز منتظر دست شستن ترامپ از حمایتش از عربستان هستند تا با فراغ بال به موضوع اوکراین بپردازند و در عین حال تمایل ندارند در حین بررسی این پرونده وارد پرونده دیگری شوند. آنها در حال حاضر نگران یک پرونده دیگر هستند و آن روابط میان «جارد کوشنر»، داماد ترامپ و قراردادهای خانوادگی آنها با عربستان سعودی است.
بازار تسلیحاتی جدید یا مقابله با روسیه؟
در حالی که محور بیشتر گمانهزنیها بر این است که ترامپ میخواهد از کشورهای عربی فارغ شود و بازار تسلیحاتی جدیدی در اوکراین و کشورهای اروپای شرقی بیابد، پایگاه خبری یواسای تودی در گزارشی نوشت: ارتش آمریکا برای نخستینبار برنامهای برای ارائه سلاحهای دفاعی به اوکراین برای مقابله با «تهدید نظامی روسیه» در قبال اوکراین و اروپا ارائه کرده است. این برنامه به وسیله ستاد مشترک ارتش آمریکا تهیه شده و نیازمند تصویب کاخ سفید است. تصویب این برنامه از سوی رئیسجمهور آمریکا امید برای بهبود روابط با رئیسجمهور روسیه را از بین خواهد برد.
با وجود این، یک مقام رسمی در شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که واشنگتن از ارائه سلاح های دفاعی به اوکراین اجتناب کرده است. این موضوع در کاخ سفید به عنوان «خسارتهای خشونت در حق اوکراین» بررسی شد؛ کشوری که در آن جداییطلبان حملات خود را به نیروهای دولتی اوکراین افزایش دادهاند و روسیه تمرینات نظامی فراوانی ترتیب داده است.
کورت ولکر، نماینده پیشین ناتو درباره رویکرد جدید ترامپ برای مسلح کردن اوکراین گفت: داشتن سلاح میتواند به اوکراین اجازه دهد که در برابر تهدیدات تانکهای روسی از خود دفاع کند. من فکر میکنم چنین استدلالی برای روسیه تحریکآمیز است یا اوکراین را به عقب بازخواهد گرداند.
افشای یک مکالمه تلفنی داغ !
افشای مضمون مکالمه تلفنی ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین دامن وی را گرفت. رئیسجمهور آمریکا از همتای اوکراینی خود میخواهد پرونده بسته شده سال 2014 که درباره فساد مالی «هانتر بایدن»، فرزند جو بایدن است را بار دیگر باز کند و با انتصاب دادستانی جدید و صاحبنفوذ، وی را به فساد مالی محکوم کند تا به این وسیله از موضوع فساد علیه جو بایدن در رقابتهای انتخاباتی بهره ببرد. گفته میشود ترامپ با خودداری از ارسال 400 میلیون کمک دولتی-نظامی که کنگره پیشتر تصویب کرده بود، زلنسکی را تهدید کرده است.
در این میان، سناتورهای آمریکایی معتقدند اقدام ترامپ، سوءاستفاده از مقام حقوقی به نفع خود بوده است که طبق قانون اساسی آمریکا خیانت به کشور (دخالت در روند انتخاباتی) یا دستکم جرم سنگین و قانون شکنی (سوءاستفاده از مقام رئیسجمهور) محسوب میشود.
از سویی با افشا شدن خلاصه متن کتبی این مکالمه تلفنی، جوابیهها و دفاع شفاهی ترامپ توأم با عصبانیت و کلمات ناشایست یک رئیسجمهور و از سوی دیگر درخواست متن کامل مکالمه تلفنی و ابلاغ احضاریه به مقامات ارشد دولت ترامپ همچون وزیر امور خارجه، دادستان کل آمریکا، نماینده تجاری آمریکا در اوکراین، وکیل شخصی ترامپ، سفیر سابق آمریکا در اوکراین و حتی معاون رئیسجمهور و اینکه هیچکس فراتر از قانون نیست، جامعه آمریکا را دچار تشویش فکری و ملی کرده و اعتبار قدرت جهانی آمریکا و شخصیت فردی ترامپ را ناگهان زیر سؤال برده است.
ترامپ در آستانه استیضاح/ رؤیای برباد رفته تجارت سلاح در منطقه
بسیاری از تحلیلگران سیاسی در مقام مقایسه، استیضاح ترامپ را همچون ماجرای «واترگیت» ریچارد نیکسون در آگوست 1973 (مرداد 1352) میدانند که پس از استیضاح و پیش از محاکمه از مقام خود استعفا کرد. نیکسون در ماجرای واترگیت تلاش کرد اقدامات غیرقانونی خود را با استفاده از جایگاهش پنهان کند. در اوکراینگیت ترامپ به استفاده از قدرت ریاست جمهوری برای منافع شخصی خود و نه زیردستانش متهم شده است.
اگر ترامپ در ماجرای دخالت روسیه در انتخابات 2016 به خاطر فداکاری بعضی از اطرافیانش نجات یافت، به نظر میآید اوکراینگیت فصل تازهای برای امتحان مقاومت ترامپ در مقابل فشارهای کنگره باز میکند.
ناگفته پیداست وتوهای مکرر ترامپ در این بازی سیاسی، خطر ناموفق ماندن دموکراتها را به وجود آورده است، زیرا در صورت نداشتن رأی کافی برای ارجاع استیضاح به سنا، با اطمینان میتوان گفت ترامپ بار دیگر در انتخابات 2020 بهعنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب خواهد شد.
ترامپ در آستانه چنین بحران داخلیای چشم خود را به روی دلارهای سعودی میبندد و برای متحمل کردن آنها به پرداخت هزینه، نیروهایش را از منطقه بیرون میکشد. سیاست ترامپ از تمرکز بر غرب آسیا به ایجاد بلوکبندی در شرق اروپا تغییر کرده و تلاش میکند در آن منطقه، سوارهنظام خود را مقابل نیروهای روس بچیند. در اروپای شرقی ترامپ دیگر به گاو شیرده نیاز ندارد.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/