دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شاه حسینی: هنوز به اکران «خانه دختر» امیدوارم

فیلم سینمایی «خانه دختر» به کارگردانی شهرام شاه‌حسینی و تهیه‌کنندگی محمد شایسته، سال گذشته در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد؛ فیلمی که نخستین همکاری مشترک شهرام شاه‌حسینی و محمد شایسته است. این فیلم با حاشیه‌های زیادی روبه‌رو شد.
کد خبر : 44543

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه اعتماد نوشت: در این فیلم حامد بهداد، باران کوثری، پگاه آهنگرانی، رعنا آزادی‌ور، رویا تیموریان و بابک کریمی به ایفای نفش می‌پردازند. این فیلم در نخستین نمایش خود در برج میلاد مورد توجه منتقدان و اهالی رسانه قرار گرفت و در جشن انجمن منتقدان نیز نامزد دریافت جایزه شد. این فیلم اما با حاشیه‌های زیادی روبه‌رو شد. به گفته عوامل این فیلم، «خانه دختر» به دلیل همین حاشیه‌ها از داوری این دوره از جشنواره کنار گذاشته شد و نتوانست در هیچ بخشی نامزد دریافت جایزه شود. اما اسفند ماه توانست پروانه نمایش خود را ازنظارت و ارزشیابی ارشاد دریافت کند. با توجه به همین موضوع شایسته، تهیه‌کننده فیلم اردیبهشت‌ماه شرایط اکران «خانه دختر» را فراهم کرد. اما این امر میسر نشد چراکه در همان زمان این بحث عنوان شد که این فیلم مجوز نمایش اکران عمومی ندارد. کارگردان و تهیه‌کننده طی مصاحبه‌های مختلفی تاکید کردند که این مجوز را دریافت کرده‌اند. اما دوباره فیلم با اصلاحاتی روبه‌رو شد و تا امروز نتوانسته امکان اکران پیدا کند. اما همچنان عوامل این فیلم درصدد فراهم کردن شرایط برای نمایش «خانه دختر» هستند. در همین ارتباط با شهرام شاه‌حسینی کارگردان این فیلم درباره شرایط اکران و فعالیت‌های جدید وی صحبت کردیم.



با توجه به شرایطی که تاکنون برای اکران «خانه دختر» به وجود آمده است، آیا هنوز هم شما و تهیه‌کننده فیلم امیدی به نمایش آن دارید.


هنوز هم برای ما جای امیدواری وجود دارد و فکر می‌کنم بالاخره می‌توانیم از این شرایط به سلامت عبور کنیم. «خانه دختر» به هیچ‌وجه نابخردانه ساخته نشده است بلکه من تلاش کردم با فیلمنامه پرویز شهبازی فیلم با خلوص نیتی بسازم. هرگز قصد توهین به سنت و کانون خانواده را نداشتم و از ابتدا هم قرار نبود فیلمی بسازم که دچار چنین حاشیه‌هایی شود. بیشتر فکر می‌کنم ما را وارد دعوایی کردند که هیچ ارتباطی به سازندگان فیلم ندارد.


منظورتان از این دعوایی که عنوان می‌کنید، چیست؟


دعوا بین مجلس، نیروهای افراطی و برخی رسانه‌ها با دولت آقای روحانی که وزیر ارشاد هم جزیی از همین دولت است. در اصل فیلم را وارد این بحث‌ها و جنجال‌ها کردند. همین موضوع باعث شد که اکران «خانه دختر» به تعویق بیفتد.


در حال حاضر فیلم در چه وضعیتی قرار دارد.


ما نسخه اصلاح شده را با توجه به ممیزی که ارشاد اعلام کرده بود برای مجوز ارایه کردیم و همچنان منتظر پاسخ آنها هستم. امیدوارم زودتر به این موضوع پاسخ دهند چرا که در شش ماه دوم سال قرار داریم و سالن‌های سینمایی تقریبا وضعیت اکران خود را تا پایان سال مشخص می‌کنند. ممکن است اگر این موضوع دیرتر به سرانجام برسد ما امکان اکران در امسال را از دست بدهیم.


اما در تمام این شرایط یک شایعه‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه «خانه دختر» هیچ مشکلی برای اکران ندارد و عوامل آن تصمیم گرفتند با دامن زدن به این حاشیه‌ها فروش فیلم را بیشتر کنند. چقدر با این موضوع موافقید؟


این موضوع برای من بیشتر خنده‌دار است. ما تا کی می‌توانیم این بازی را ادامه دهیم؟! با این حاشیه‌ها مگر چقدر به فروش فیلم کمک می‌کنیم. فکر می‌کنم کسانی که چنین شایعاتی را درست می‌کنند بهتر است کمی تحلیل خود را بیشتر کنند. درست زمانی که قرار بود «خانه دختر» اکران شود تو برنامه خبری در تلویزیون با پخش کردن قسمت‌هایی از این فیلم و تاکید روی پروانه نمایش آن جلوی اکران آن را گرفتند. آیا این برنامه تلویزیونی هم توسط ما طراحی شده بود؟! بهتر است این دوستان به سایت‌ها و خبرگزاری‌ها مراجعه کنند تا متوجه شوند که چه شرایطی به وجود آمد و ما نتوانستیم این فیلم را اکران کنیم. یا چقدر مخاطبان ما پیگیر این اخبار بودند که حالا ما از این شرایط سوءاستفاده کنیم.


«خانه دختر» مثل خیلی از فیلم‌های سینمای ایران سال‌ها توقیف نشده که حالا اکران آن بتواند روی فروش تاثیر بگذارد. حدود شش ماه است که این حاشیه‌ها برای فیلم ما به وجود آمده است. اگر آنها فقط حرف‌های ضد و نقیض مسوولان را در این چند ماه گذشته مطالعه کنند متوجه می‌شوند که هیچ کدام از این حاشیه‌ها توسط عوامل به وجود نیامده است.


این فیلم به عقیده من اثری بی‌حاشیه است اما برای آن حاشیه به وجود آوردند. نمی‌دانم چرا این اتفاق برای ما افتاد. شاید اگر شخص دیگری این فیلم را می‌ساخت دچار چنین حاشیه‌هایی نمی‌شد.


فکر می‌کنم همین اتفافات «خانه دختر» باعث شد که شما در تجربه بعدی خودتان با محمد شایسته نتوانید فیلم «٥٠ کیلو آلبالو» را بسازید.


قصه «٥٠ کیلو آلبالو» با «خانه دختر» کاملا فرق داشت. من قصد ساخت این فیلم را نداشتم. اما طبق قول و قراری که با تهیه‌کننده فیلم داشتم تا پیش تولید هم جلو رفتیم. دراصل برای این فیلم قرار بازنویسی با نویسنده فیلمنامه گذاشته بودند که این اتفاق نمی‌افتاد. در همین شرایط حس کردم که به صلاح من نیست که این کار را ادامه دهم. شاید اگر من آن را می‌ساختم فیلم بدی می‌شد. شاید خیلی ربطی به محصول مشترک قبلی من و شایسته نداشت اما قطعا بی‌تاثیر هم نبود چون ارشاد هم مشکلاتی با این همکاری داشت.


بعد از «خانه دختر» و اتفاقاتی که برای «٥٠ کیلو آلبالو» افتاد، آیا تصمیم به ساخت فیلم دیگری ندارید؟


در حقیقت سراغ فیلمنامه دیگری از پرویز شهبازی رفتم. او هم اجازه این کار را به من داد. امیدوارم بتوانم به زودی شرایط ساخت آن را فراهم کنم. این فیلم یک کار جاده‌ای شهری است و بیشتر تم جست‌وجو دارد. البته حقیقت یابی درباره یک هنجار یا ناهنجار اجتماعی نیست. من علاقه زیادی به فیلمنامه‌های شهبازی دارم.


فکر می‌کنید این همکاری جدید برای جشنواره فجر آماده نمایش شود؟


خاطره خوبی از جشنواره فجر ندارم. وقتی که فیلمم را با بی‌عدالتی از داوری‌ها کنار می‌گذارند چرا باید در آن حضور یابم؛ مگر اینکه آنها تصمیم بگیرند در این رویه خود تغییری ایجاد کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته