تولید مستمر مسکن از سیاستهای وزارت راه و شهرسازی است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از صداوسیما، محمود محمودزاده با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما گفت: در اقدام ملی مسکن بنا بر تأکید و سیاستگذاری وزارت راه و شهرسازی، عملیات اجرایی ۴۰۰ هزار واحد مسکونی، امسال باید آغاز شود.
وی، تولید مستمر مسکن را از سیاستهای وزارت راه و شهرسازی برشمرد و تأکید کرد: ساخت واحدهای مسکونی به این ۴۰۰ هزار واحد، محدود نمیشود و ادامه خواهد داشت.
محمودزاده افزود: بر اساس پیشبینیهای برنامه ششم توسعه و طرح جامع مسکن، کشور در سال، بین ۹۰۰ هزار تا یکمیلیون واحد مسکونی نیاز دارد، اما به این معنی نیست که دولت این میزان مسکن را تولید کند، زیرا چنین توانی ندارد و همچنین برخی دهکها نیاز به کمک دولت ندارند.
او ادامه داد: این ۴۰۰ هزار واحد بیش از ۴۰ میلیون مترمربع زیربنا دارد و بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان گردش اقتصادی این طرح است به جز زمینی که برای آن تخصیص داده شده است و امیدواریم نقش ویژهای را در رونق تولید در حوزه صنعت ساختمان بر عهده بگیرد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه در ۴ استانی که ثبتنام کردیم از سه روز پیش از آن اطلاعرسانی نمودیم، گفت: ثبتنام در هر استان فقط یکبار نیست بلکه هر استانی که بتواند پیشنیازهای ساخت واحدهای مسکونی از جمله زمین را تأمین کند، در چند مرحله ممکن است نامنویسی انجام شود بنابراین کسانی که در این مرحله به آنها نوبت نرسیده است در صورتی که استانها زمین تأمین کنند در مراحل بعدی نامنویسی میشوند.
محمودزاده افزود: در مرحله اول نامنویسی، ظرفیت استان قم پر شد و ظرفیت برخی شهرهای استان خراسان شمالی هنوز باقیمانده است. خراسان جنوبی تا روز بعد ادامه داشت و در استان سیستان و بلوچستان همظرفیت برخی شهرها تا دیروز پر نشده بود.
او اضافه کرد: مشکل فقط در استان قم بود به علت حجم تقاضا و زمین کمی که تأمین شده بود. امیدواریم با تلاش مسئولان این استان برای تأمین زمین و ظرفیت ساخت، بتوانیم دفعات مکرری برای طرح اقدام ملی مسکن نامنویسی کنیم.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: تا کنون در استان قم ۴۴۰۰ نفر، در استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۰ هزار نفر، در خراسان جنوبی حدود ۲۵۰۰ و در استان خراسان شمالی نیز حدود ۲۴۰۰ نفر در طرح اقدام ملی مسکن، نامنویسی کردهاند.
وی گفت: نامنویسی در این مرحله طرح اقدام ملی مسکن به اینترنت پرسرعت نیاز نداشت، زیرا فقط کد ملی افراد گرفته میشد و بارگذاری مدارک دیگر را به مرحله بعد واگذار کردیم.
او ادامه داد: البته هر کسی که موفق به نامنویسی شد به این مفهوم نیست که ثبتنام نهایی شده است بلکه بعداً باید مدارک آنها بررسی شود و از سامانه ثبتاحوال، سامانه ثبتاسناد و سامانه بانک باید استعلامهای مربوط را انجام دهیم.
محمودزاده با اشاره به اینکه در برخی از استانها مانند استانهای شمالی زمین دولتی وجود ندارد، گفت: تاکنون حدود ۷ هزار هکتار زمین برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن تأمین شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این برنامه گفت: هر طرح که به خانهدار شدن مردم و تعادل عرضه و تقاضا و تعادل بخشی به بازار مسکن کمک میکند به کاهش رکورد مسکن هم کمک میکند.
مجید کیانپور افزود: از حدود یک سال و نیم پیش تا کنون صحبت از ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی مسکن است. این کار قطعاً برای تأثیر در بازار مسکن، محرک است، اما نحوه توزیع این واحدها میان اقشار و دهکهای مختلف جامعه، نامشخص است و بسیاری از مردم از نحوه ثبتنام این طرح هم ناراضی هستند و برخی به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارند.
وی ادامه داد: برای ایجاد عدالت و اینکه همه اقشار جامعه هدف این طرح موفق به ثبتنام شوند باید زمان مناسبی در نظر گرفته شود و خانه اولیها و زوجهای جوان در اولویت باشند.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/