دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فرصت وحدت/3

عقلانیت می‌تواند جلوی پروژه افراطی‌گری را بگیرد/ وحدت به دنبال هم‌زیستی است نه تغییر عقیده

دبیر اتحادیه امت واحده راه مقابله با جریانات افراطی جهان اسلام را تقویت اسلام معتدل و عقلانی دانست و گفت: پروژه عقلانیت می‌تواند جلوی پروژه افراطی‌گری را بگیرد.
کد خبر : 444597
BS0K1412.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اسلام مسلمانان را امت واحده خوانده است. مؤمنان برادر یکدیگر معرفی شده‌اند. بنابراین اختلاف در پاره‌ای از مسائل مانع اخوت اسلامی و وحدت مسلمانان نمی‌شود.


وحدت به‌عنوان یکی از عوامل اصلی دستیابی به اقتدار جهان اسلام از صدر اسلام تاکنون در نزد مسلمانان واقعی و آگاه امری مسلّم و تردیدناپذیر بوده است. در سایه وحدت و برادری اسلامی است که عزت و عظمت جامعه اسلامی می‌تواند جلوه کند و مشکلات فراروی مسلمانان حل شود.


دشمنان اسلام تمام تلاش خویش را برای مبارزه و مقابله با اسلام به کار بسته و آشکارا این مسئله را اعلام می‌کنند. در مقابل این تهدیدات، مسلمانان می‌توانند با توجه به منابع و امکاناتی که در اختیار دارند با حرکت در محور اسلام به‌عنوان یک قدرت تأثیرگذار در صحنه بین‌المللی مطرح باشند.


علیرضا کمیلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه مسئله وحدت یک ضرورت عقلی است، به این معنی که همه انسان‌ها می‌دانند که اگر قرار باشد به هدفی برسند، به‌تنهایی نمی‌توانند، گفت: انجام کارهای بزرگ به‌تنهایی امکان‌پذیر نیست. باید تیمی عمل کرد، در تیم هم اگر هر کسی بخواهد کار خودش را بکند، آن تیم موفق نمی‌شود. تیمی که نسبت به هم بدبین باشند هر کس یک کاری می‌کند، دیگری خرابش می‌کند. لذا وحدت یک ضرورت عقلی است. قرآن هم این را به ما تصریح می‌کند، می‌گوید «أَطيعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ريحُكُم» می‌گوید اگر نزاع کنید فشل می‌شوید، ضعیف می‌شوید و آن ریح و روح و ریحان و قدرت‌تان را از دست می‌دهید.


مصاحبه با علیرضا کمیلی


وی با اشاره به اینکه مردم بیشتر از هر کسی ضرورت وحدت را درک می‌کنند، عنوان کرد: مردم می‌دانند که هر روز نمی‌شود دعوا و  جدال کرد، باید هم‌زیستی داشت. نباید پا در کفش یکدیگر کنیم، دو تا هم‌خوابگاهی، یکی مذهبی یکی غیرمذهبی، این‌ها خیلی زود به مدارا می‌رسند. پروژه وحدت به دنبال تغییر عقیده طرف دیگری نیست، به دنبال هم‌زیستی است. به دنبال اینکه ما بتوانیم با حفظ عقاید خودمان، درست و غلطش را کار نداریم اصلاً، آن چیزهای علمی باید در جای مناسب خودش بحث شود که کدام درست است، کدام غلط است. فعلاً عقاید مختلفی وجود دارند که باید بتوانیم بین آن‌ها هم‌زیستی ایجاد کنیم و روی حساسیت‌های هم دست نگذاریم.


دبیر اتحادیه امت واحده ضمن بیان اینکه همیشه کسانی وجود داشته‌اند که در اندیشه یا در رفتار دچار افراط شدند، اضافه کرد: مسئله این است که جایگاه اجتماعی افراطی‌ها چیست؟ آیا یک گوشه منزوی هستند؟ چون طبیعت اجتماع از افراط استقبال نمی‌کند. افراط یک پدیده ضد زندگی و ضد هم‌زیستی است، لذا طبیعتاً مردم دوست ندارند. پروژه وحدت به دنبال هم‌زیستی صادقانه آدم‌ها با هم‌دیگر است که یکی از ثمراتش کنار رفتن نگاه‌های افراطی است. افراطی‌ها همیشه هستند. اگر توانستیم به صفر میل دهیم خیلی خوب است چون هیچ‌وقت از بین نمی‌روند. در همه ادیان و همه‌جا هم هست. یعنی ما تندرو یهودی، مسیحی، بودایی، زرتشتی داریم ولی باید این را به اقلیت میل داد.


کمیلی با بیان اینکه اکثریت جامعه و نخبگان و مؤثرین جامعه باید از افراط دوری کنند، اظهار کرد: اصل پروژه وحدت در خدمت زندگی بشر است که ما اصلاً زندگی‌مان راحت‌تر شود و بعدش هم برود به سمت اینکه قدرت ایجاد شود. یعنی اینکه پس به طور طبیعی وقتی یک تیمی با هم هم‌دل هستند با هم پاس‌کاری می‌کنند گل می‌زنند، وقتی که به خاطر نفرتی که از دوستش یا هم‌تیمی‌اش دارد، پاس نمی‌دهد، کارها به نتیجه نمی‌رسد.


وی راه مقابله با افراطیون را پروژه عقلانیت دانست و تشریح کرد: اگر جامعه‌ای تربیت کنیم که اهل عقلانیت باشد می‌تواند جلوی تعمیم‌های ناروا را بگیرد. کاری که اتفاق می‌افتد این است، آنها تندروهای ما را ضریب می‌دهند، ما هم تندروهای آنها را ضریب می‌دهیم. یعنی شیعه و سنی با هم این کار را می‌کنند. مثلاً یاسر حبیب کیست اصلاً؟ کسی نمی‌داند درس خوانده یا نخوانده؟ سواد دارد یا ندارد؟ بر فرض درس هم خوانده، سواد هم دارد، بین این همه عالم و مرجع و ... این چی حساب می‌شود؟ هیچ! ولی چه کار کرده؟ رسانه‌‌ها این‌قدر به او ضریب داده‌اند که انگار تمام شیعه این عقیده را دارد.


مصاحبه با علیرضا کمیلی


دبیر اتحادیه امت واحده گفت: در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که رسانه به آن جهت می‌دهد. مثلاً ما سالیانه ده‌ها یا صدها هزار هیئت عزاداری در ایران برگزار می‌کنیم. سنت شیعی است. از بین این صدها هزار، دو تا، سه‌ تا، پنج تا هم پیدا می‌شود که در آنها مثلاً یک اهانت انجام می‌شود. رسانه کاری می‌کند که آن دو تا، سه تا، پنج تا بزرگ می‌شود، ضریب می‌گیرد، منجر به تبعات بدی می‌شود، به قتل منجر می‌شود! اگر طرف مقابل ما یک عالم نخبه باشد جلوی این کار را می‌گیرد. می‌گوید اینها را از نزدیک دیده‌ام، اکثرشان این‌طوری نیستند. 


کمیلی با تأکید بر اینکه پروژه عقلانیت می‌تواند جلوی پروژه افراطی‌گری را بگیرد، بیان کرد: مقام معظم رهبری به‌عنوان یک راهبرد اساسی ذکر کردند که راه مقابله با جریانات افراطی جهان اسلام، تقویت اسلام معتدل و عقلانی است؛ یعنی بین شیعه عقلای معتدلش توسعه پیدا کنند، بین سنی عقلای معتدلش، هر چه این جامعه را بیشتر بتواند بگیرد، هم‌زیستی بیشتر اتفاق می‌افتد.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب