وصله ناجور مبارزه با فساد و روحانی/ اصلاحطلبان هم از صحبتهای دیروز رئیس دولت برائت جستند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، صحبتهای حسن روحانی در جمع مردم یزد حاشیههای زیادی بههمراه داشت. رئیسجمهور گفت که مبارزه با فساد، جناح و حزب نباید بشناسد و هر کسی که دستش آلوده است باید با آن برخورد شود.
حسن روحانی به فرد خاصی اشاره نکرد؛ اما برخی از تحلیلگران سیاسی از جناحهای مختلف در یادداشتهای مختلف و فضای مجازی با کنایه به رئیسجمهور گفتند که مگر از برادر رئیسجمهور و معاون اول هم بزرگتر در فساد وجود دارد!
محمود صادقی: آقای روحانی فرافکنی نکنید!
رئیس دولت تدبیر و امید درباره دو پرونده تخلف هم صحبت کرده بود. او به 2 میلیارد دلار تخلف مربوط به پرونده بابک زنجانی اشاره کرد و گفت که هنوز پول بیتالمال به خزانه دولت بازنگشته است.
البته بلافاصله بعد از سخنرانی روحانی، اسماعیلی، سخنگوی دستگاه قضائی در نشست خبری اعلام کرد که بیش از یک میلیارد دلار از اموال بابک زنجانی توسط دستگاه قضائی مصادره و به دولت داده شده است.
روحانی در بخش دیگری از سخنرانیش به مبارزه با فساد اشاره کرد. او گفت: «مبارزه با فساد دانهدرشتها کجاست و چرا به این فسادها و پولها رسیدگی نمیشود؛ اینکه چند نفر را به دادگاه کشانده و تبلیغ مبارزه با فساد شود، بدانید که سر مردم کلاه نمیرود».
این بخش از صحبتهای روحانی با واکنش منفی کارشناسان ارشد سیاسی مواجه شد. حتی طرفداران دولت حسن روحانی به حرفهای روز گذشته او واکنش منفی نشان دادند. محمود صادقی یکی از نمایندگان مجلس و اصلاحطلب برجسته در توئیترش نوشت: «آقای روحانی؛ فساد، فساد است؛ چه میلیونی چه میلیاردی».
این نماینده لیست امید در مجلس در ادامه با کنایه به حسن روحانی درباره فساد برخی از افراد نزدیک به او گفت: «بهجای فرافکنی با غدههای فساد در دستگاههای زیر نظر خودتان مقابله کنید؛ بعضی از دوستان شما در دولت کمتر از دولت سَلف ندارند».
نفر بعدی از جریان نزدیک به حسن روحانی که به حرفهای او واکنش مثبتی نشان نداد؛ «محمود دعایی» بود. مدیرمسئول روزنامه اطلاعات که بسیار از حسن روحانی حمایت کرده و میکند و حتی در جای دست ظریف، وزیر امور خارجه را بوسیده بود، درباره صحبتهای روحانی، گفت: «رئیسجمهور نباید مرتکب اشتباه شود و نباید سد راه کسانی شود که در حال حاضر با قدرت و قوت خدمات ارزشمندی را ارائه میدهند».
البته افرادی زیادی از جریان اصلاحات شامل؛ خبرنگاران و اهالی رسانه این جریان انتقادهای تندی به صحبتهای حسن روحانی کردند. یکی از این خبرنگاران درباره حمایت روحانی و نام بردن او از رئیس دولت اصلاحات در یزد نوشت: «آقای روحانی دیگر زمان انتخابات ما با وعدههای شما فریب نمیخوریم؛ گوش مخملی نداریم».
حجّت مرتجی یکی از خبرنگاران و کارکنان باسابقه خبرگزاری دولتی ایرنا هم در توئیترش به صحبتهای روحانی در یزد اشاره کرد و نوشت که روحانی اشتباه بزرگی را انجام داد. او گفته که «سخنرانی امروز روحانی بیشتر شبیه نطق انتخاباتی بود. از روحانی در این موقعیت انتظار میرود بجای نطق و تهدید به افشا، به اقدام عملی دست بزند؛ فرصت به سرعت از دست می رود».
در همین زمینه محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبتهای دیروز رئیسجمهور درباره فساد به خبرنگار آنا، گفت: «چرا وزارت امور خارجه دولت روحانی برای بازگشت اموال بابک زنجانی به قوهقضائیه کمک نکرد؛ پس این موضوع نشان میدهد حرفهای ضد فساد روحانی انتخاباتی است».
علی مجتهدزاده از فعالان سیاسی اصلاحطلب هم واکنش تندی به صحبتهای روحانی نشان داد. او نوشت: «وقتی در دولت از وزیر و سخنگو تا معاون اول و شخص رئیسجمهور دارای نزدیکان و اقربائی با مفسدههای جدی مالی هستند طبیعی است سخنان رئیس آن دولت در مبارزه با فساد از سوی ملت جدی گرفته نشود».
صادق زیبا کلام، استاددانشگاه و از افراد حامی جدی حسن روحانی در انتخابات تاکنون هم در مطلبی گفت: «آقای روحانی اگر برادر شما در زندان نبود، باز هم از این حرفها میزدی؟».
برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند که بخشهای از حرفهای روحانی مبنی بر اینکه شهر به شهر میرود و پروندههای فساد را اعلام میکند، انتخاباتی است و رئیسجمهور از ریاست قوه مجریه به ریاست ستاد انتخاباتی تنزل جایگاه داده است.
آزادیخواه، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی درباره این رفتارهای نزدیک به انتخابات حسن روحانی به خبرنگار آنا، گفت: «رئیس جمهور در ماههای منتهی به انتخابات فضای کشور را به سمت و سوی خاص نبرد که ذهنها به وی بدبین شود».
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/