دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آبان 1398 - 21:32
واعظی در دیدار با فناوران پارک علم و فناوری یزد تأکید کرد؛

لزوم حرکت از اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش‌بنیان

رئیس دفتر رئیس جمهور، با تأکید بر لزوم حرکت از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان به‌عنوان یک الزام و ضرورت برای کشور، گفت: در دنیای امروز در هیچ حوزه‌ای نمی‌توانیم رقابت کنیم و اگر فناوری‌های نوین را وارد این بخش‌ها نکنیم به سرعت عقب خواهیم افتاد.
کد خبر : 444186
2-86.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور امروز در سفر خود به استان یزد از پارک علم و فناوری یزد بازدید و با فناوران و مدیران شرکت‌های دانش بنیان و نوآفرین دیدار و گفتگو کرد.


واعظی در این نشست با تأکید بر لزوم تبدیل دانشگاه‌های کشور از دانشگاه‌های آموزش محور به دانشگاه‌های مهارت محور، گفت: باید با بسط فناوری‌های دانش‌بنیان به جایی برسیم که به جای دست دراز کردن به سمت دیگر دولت‌ها، خودمان به تولید و خلق ثروت در دانشگاه‌ها بپردازیم.


وی با اشاره به این‌که قانون شرکت‌های دانش‌بنیان مدت‌ها تصویب شده و خاک می‌خورد، گفت: خوشبختانه این قانون که در راستای تحقق وعده‌های انتخاباتی ریاست جمهوری دکتر روحانی در سال ۱۳۹۲ بود، در دولت وی احیا و به بهترین نحو از آن استفاده شد.


واعظی با تأکید بر لزوم حرکت از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان به‌عنوان یک الزام و ضرورت برای کشور، گفت: در دنیای امروز در هیچ حوزه‌ای نمی‌توانیم رقابت کنیم و اگر فناوری‌های نوین را وارد این بخش‌ها نکنیم به سرعت عقب خواهیم افتاد.


رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: در واقع اگر قرار است در بازارهای مختلف کالاهای ایرانی قابل‌رقابت باشد باید به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت نموده تا بتواند بهتر به مردم خدمت‌رسانی کند.


وی تصریح کرد: اگر دولت تدبیر و امید فشارها را برای توسعه فضای مجازی در سال‌های پیش تحمل نمی‌کرد، اکنون شاهد این نبودیم که فناوری اطلاعات و ارتباطات تمام بخش‌های مختلف کشور را به دست گرفته است.


واعظی با انتقاد از سیستم بروکراسی اداری در کشور، گفت: فقط شرکت‌های دانش‌بنیان نیستند که با مشکل بروکراسی در کشور مواجه هستند، ما نیز از این مسئله رنج می‌بریم و برای این‌که بخواهیم قانونی را در کشور اجرا کنیم با یک لشکری روبه‌رو می‌شویم که سالیان سال به این منوال فعالیت‌های خود را ادامه داده‌اند.


وی با بیان این‌که امروز در شرایطی هستیم که هیچ چاره‌ای جز حمایت از این بخش نداریم، گفت: حتی اگر تحریم هم نداشتیم باید به نیروهای نخبه و کارآفرین و دانش بنیان اعتماد می‌کردیم زیرا برای موفقیت کشور و آبادانی آن راهی جز رسیدن به فناوری های روز نیست.


واعظی افزود: در حال حاضر با وجود تحریم‌ها بسیاری از راه‌ها بسته است و باید میانبر داشته باشیم تا بتوانیم نیازمندی‌های کشور را در داخل رفع و به تصرف بازارهای جهانی و کشورهای همسایه نیز بیاندیشیم.


رئیس دفتر رئیس جمهور با تأکید بر لزوم پیگیری مشکلات شرکت‌های دانش بنیان توسط مسئولان استانی، گفت: از استاندار و مسئولان می‌خواهم کار شرکت‌های فناور را جدی‌تر دنبال کنند چون امید این شرکت‌ها به مسئولان استانی و کشوری است و اگر بدانند که بزرگان در استان به دنبال حل مشکلاتشان هستند، انگیزه آن‌ها برای ادامه کار دوچندان می‌شود.


این نشست با حضور اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان ایران در مجلس شورای اسلامی، مهدی کشمیری، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، محمد علی طالبی، استاندار یزد، اکرم فداکار، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، علی وحدت، رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، محمدمهدی لطفی، رئیس پارک علم و فناوری یزد، قاسم برید لقمانی، رئیس دانشگاه یزد، جمال‌الدین عزیزی، شهردار یزد و جمعی از مسئولان استانی در مرکز فناوری اقبال برگزارشد.


گفتنی است، در این نشست هم‌چنین نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان و فناور مشکلات و خواسته های خود را با رئیس دفتر رئیس جمهور مطرح کردند.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب