مطالباتی که اعتبار ملی را نشانه گرفته است/ دردسری که مدیران سرخابی ایجاد کردند
به گزارش خبرنگار حوزه فوتبال گروه ورزشی خبرگزاری آنا، موضوع قراردادهای تیمهای ملی و باشگاهی فوتبال ایران با مربیان خارجی و تعویق در پرداخت مطالبات بر مبنای مبلغ توافقی میان طرفین قرارداد باعث شده تا صدای اعتراض این مربیان به نحوههای مختلف شنیده شود.
مارک ویلموتس نزدیک به 6 ماه است که قراردادش را با فدراسیون فوتبال ایران منعقد کرده اما مسئولان مالی فدراسیون با وجود تلاشهایی که انجام دادهاند، موفق به پرداخت مطالبات سرمربی تیم ملی نشدهاند. دلیل این تأخیر طولانی پولهای بلوکه شده فدراسیون در حساب فیفاست؛ اما این موضوع نمیتواند توجیهی برای نپرداختن پول مربی بلژیکی باشد چون او مقصر مسدود شدن راه واریز پول ایران نیست و در زمان عقد قرارداد به وی اعلام نشده که فدراسیون 9 میلیون دلار در حساب فیفا دارد که پس از رفع انسداد آن، مطالبات شما واریز میشود.
ویلموتس برخلاف کارلوس کیروش سکوت اختیار کرده و مصاحبهای در خصوص پرداخت نشدن مطالبات معوقهاش با رسانهها انجام نداده ولی چندین سایت بلژیکی به این موضوع اشاره کردند که او قصد فسخ قراردادش با فدراسیون فوتبال ایران را در صورت پرداخت نشدن مطالباتش دارد. این موضوع باعث شد تا مدیران مالی فدراسیون تلاش بیشتری به خرج دهند تا بتوانند پول سرمربی تیم ملی را به حساب وی واریز کنند و این پول ابتدا به حسابی در دبی امارات و سپس استانبول ترکیه رفته است تا در آنجا به حسابی برود که انتقال وجه به آن ممکن باشد. بناست این پول که مبلغ آن به گفته برخی محافل خبری 900 هزار یورو است، در اختیار ویلموتس قرار بگیرد که البته تمامی این پول برای مربی بلژیکی نیست و بخشی از آن برای دستیاران خارجیاش در تیم ملی ایران است.
پرداخت مطالبات ویلموتس و کمکهای خارجی او در حالی پرداخت خواهد شد که فدراسیون فوتبال از مدتها پیش میدانست راه آزاد کردن پولهای بلوکه شده در فیفا زمانبر است و برای همین مذاکراتی را با وزارت ورزش و جوانان آغاز کرد تا منابع مالی لازم در اختیار فدراسیون قرار بگیرد اما مقاومت وزارتخانه در نوع خود مثالزدنی بود. مذاکرات طولانیمدت مهدی تاج با مسعود سلطانیفر بالاخره نتیجه داد ولی در این میان صحبتهایی که رئیس فدراسیون فوتبال با اسحاق جهانگیری معاون رئیسجمهور داشت در تسهیل پرداخت مطالبات ویلموتس تأثیر زیادی داشت، هر چند هنوز این پول به حساب سرمربی تیم ملی واریز نشده است.
کاظم اولیایی عضو کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال در این باره به خبرنگار ورزشی آنا گفت: در سطح ملی ما باید حرف اول را بزنیم چون فوتبال از حوزه ورزش خارج شده و یک طرح مهم برای نشان دادن اقتدار دولتهاست. فوتبال در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش مهمی دارد و دولت با تشخیص صحیح در راه حمایت از تیم ملی میتواند از این ورزش پشتیبانی کند. وقتی بحث حضور در جام جهانی وجود دارد، نیاز است از سرمربی خارجی استفاده کنیم. دولت به اقتدار فوتبال کمک کند و اعتبارات ویژهای را به این ورزش تخصیص دهد چون در تمام دنیا اینگونه است.
یکی از نگرانیها برای تیم ملی فوتبال نزدیک بودن دیدار با عراق است. بسیاری معتقدند مارک ویلموتس با توجه به اینکه طلبکار بوده با تمرکز لازم در خدمت تیم ملی نیست و احتمال دارد در مصاف با عراق شاهد کسب نتیجهای دور از انتظار برای تیم ملی باشم. عباس چمنیان در این باره به خبرنگار ورزشی آنا عنوان کرد: امیدوارم مارک ویلموتس همانند کارلوس کیروش که همواره برای دریافت دستمزد خود با فدراسیون دچار چالش بود، اجازه ندهد مسائل مالی تمرکز بازیکنان تیم ملی را برای دیدار با عراق برهم زند. البته که انتظار از مربی صاحبنامی چون ویلموتس این است که در آستانه بازی حساس با عراق اجازه ورود هیچگونه حاشیهای را به تیمش ندهد و کیروش با وجود اعتراضهای زیادی که میکرد هیچگاه اردوی تیم ملی را درگیر مسائل مالی نمیکرد.
سرمربی اسبق تیم نوجوانان فوتبال ایران خاطرنشان کرد: بازیکنان تیم ملی حرفهای هستند و فراز و نشیبهای مالی زیادی را در فوتبال ایران دیدهاند. قطعاً آنها اسیر این مشکلات و حواشی نمیشوند و یقین دارم که مسئولان فدراسیون فوتبال نیز حداکثر تلاش خود را میکنند تا تیم ملی وارد مسائل غیر فنی نشود.
دردسر مالی سرخابیها
سرمربیان تیمهای استقلال و پرسپولیس نیز مطالبات مالی زیادی از باشگاههای خود دارند و برعکس ویلموتس که سکوت اختیار کرده، مصاحبههای مختلفی انجام دادهاند و گلایهشان از پرداخت نشدن پولشان را مطرح کردهاند. آندرهآ استراماچونی به باشگاه استقلال فرصت دو هفتهای داده تا مطالباتش پرداخت شود و گابریل کالدرون به باشگاه پرسپولیس اولتیماتوم داده که هر چه زودتر پولش داده شود. جالب است سرمربی پرسپولیس 25 هزار یورو هم از جیبش هزینه کرده و برای تمرینات تیمش وسایل تمرینی خریده که این پول هم باید به او پرداخت شود.
سرخابیها در شرایطی این فصل اصرار بر جذب سرمربی خارجی داشتند که با توجه به نوسانات ارزی هر دو باشگاه نیاز وافری به تأمین منابع مالی داشتند تا با سرمربیان خارجی فصل گذشتهشان تسویهحساب کنند که این کار هم انجام نشده است و باشگاهها در این زمینه هم بدهی دارند. برانکو ایوانکوویچ سه فصل متوالی پرسپولیس را قهرمان لیگ برتر کرد و در مجموع 7 جام برای سرخها به دست آورد اما به خاطر پرداخت نشدن مطالباتش به الاهلی عربستان رفت و پرسپولیس را به دردسر انداخت. این روزها مدیران باشگاه تلاش میکنند تا برانکو را راضی به تخفیف کنند اما این مربی کروات به کمیته انضباطی فیفا شکایت کرده است چون راضی به تخفیف و قسطی گرفتن مطالباتش نیست.
باشگاه استقلال چند هفته پیش از پایان هجدهمین دوره لیگ برتر فوتبال عذر وینفرد شفر را خواست و تلاش چندانی برای پرداخت معوقههای این مربی انجام نشده است. سرمربی سابق آبیپوشان به فیفا شکایت کرده و راهی را میرود که برانکو رفته است. این مربی آلمانی که مذاکره خاصی با او نشده در امارات مشغول مربیگری است و قطعاً پس از صادر شدن نامه فیفا تلاش خواهد کرد تا مطالبات معوقه خود را از آبیپوشان دریافت کند.
باشگاههای استقلال و پرسپولیس در شرایطی که بدهیهای خارجی زیادی دارند و پیش از این بابت این جریمهها تنبیه شدهاند، بار دیگر سرمربی خارجی جذب کردند و باید بر اساس قرارداد پول سرمربیان خود را به آنها پرداخت کنند اما سؤالی که در این میان ایجاد میشود این است که باشگاههای بدهکار سرخابی چه دلیلی دارد باز هم از سرمربی خارجی استفاده میکنند و بدهیهای جدیدی برای خود تشکیل میدهند که ادامه حیات باشگاه را به خطر میاندازد؟
اولیایی در مورد اینکه علت استفاده از سرمربیان خارجی در باشگاههای استقلال و پرسپولیس چیست، به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: ضرورتی ندارد سرخابیها سرمربی خارجی داشته باشند و میتوانند با مربیان ایرانی تیمهایشان را جلو ببرند. یکی از اختراعات عجیب فوتبال ایران این است که اول هزینه ایجاد میکنیم و بعد بهدنبال درآمدزایی میرویم؛ مسیر غلطی که منجر به آبروریزی بینالمللی فوتبال ایران شده است. وقتی میدانیم که شرایط اقتصادی با توجه به تحریمهای موجود سخت شده است و ملت ایران قصد ندارند زیر بار حرف زور ستمگران خارجی بروند، دلیلی ندارد برای تیمهای باشگاهیمان سرمربی خارجی بیاوریم.
مدیرعامل اسبق استقلال تأکید کرد: وقتی نامهای بزرگ هدایت تیمهای فوتبال پرسپولیس و استقلال را قبول میکنند، باید در پرداخت مطالبات آنها نیز کوشا باشیم چون آنها وقتی به پول خود نرسند، مصاحبههایی میکنند که انعکاس بدی در سطح بینالمللی ایجاد میکند و ضمن آبروریزی ملی، این تلقی برای مردم دنیا ایجاد میشود که فشارهای اقتصادی بر کشور ایران نتیجه داده در صورتی که اصلاً چنی اتفاقی نیفتاده است.
وی افزود: متأسفانه شاهد برخورد صادقانه مدیران با هواداران نیستیم. اگر در ابتدای فصل مدیران به طرفداران تیمهایشان اعلام کنند به دلیل مشکلات اقتصادی، امکان جذب مربی خارجی نیست، دیگر کسی چنین مطالبهای نمیکند اما وقتی سرمربی خارجی جذب کردیم، باید اعتبارات لازم را برای پرداخت حقوق آنها فراهم کنیم تا شاهد گلایههای آنها علیه باشگاه نباشیم.
* فوتبال باشگاهی ایران در سال اقتصاد مقاومتی و تولید ملی میتواند به مربیان داخلی در تیمهای استقلال، پرسپولیس و دیگر تیمها اعتماد کند تا هزینههای کمتری صرف شود. امید است در سطح ملی نیز به درجهای برسیم که بتوانیم با سرمربی ایرانی به افتخارات با ارزشی برسیم.
انتهای پیام/4051/4048/پ
انتهای پیام/