دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آبان 1398 - 11:23
نگاهداری در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

مشارکت‌دهی صنایع در نگارش طرح پایش/ لزوم اعتماد دولت به توان علمی و حل مسئله دانشگاه آزاد

رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: وجود تبعیض در آیین نامه­‌های نگارش شده توسط دولت دست نهادها و دستگاه‌ها را برای بهره‌گیری از توان متخصصین دانشگاه آزاد اسلامی می‌بندد.
کد خبر : 443356
babi.jpg

بابک نگاهداری در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به ظرفیت عظیم دانشگاه آزاد اسلامی در نظام آموزش عالی کشور گفت: دانشگاه آزاد اسلامی همچنان که در گذشته توانسته بخش بزرگی از بار آموزشی کشور را بر دوش بکشد، می‌تواند سهم بالایی در حل معضلات کشور در حوزه‌های مختلف (صنعت، جامعه و کشاورزی) داشته باشد. بدیهی است همراهی دولت و نهادهای تصمیم‌گیر می‌تواند در تحقق این هدف کارساز باشد.


وی افزود: انجام طرح‌های برون دانشگاهی توسط واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی مستقر در آنها و نیز جذب بودجه‌های پژوهشی خارج از دانشگاه، یکی از اقدامات مهمی است که نقش دانشگاه را در حل مشکلات جامعه و صنعت پر رنگ می‌کند. در همین راستا  دانشگاه آزاد اسلامی رایزنی‌های متعدد و مستمری با وزارتخانه‌‌ها و سازمان­‌ها انجام داده است و تاکنون بیش از 4131 طرح با مبلغ حدود 1217 میلیارد ریال در همین قالب به‌ثمر رسیده است.


رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این دانشگاه با اقدامات متعددی از جمله ایجاد آزمایشگاه‌‌های همکار استاندارد و تحقیقاتی (ساتا)، توسعه مراکز تحقیقاتی ماموریت‌گرا به 152 مرکز، ایجاد مراکز رشد و سراهای نوآوری، تدوین نظام موضوعات و مشارکت‌دهی صنایع در نگارش طرح پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای) تلاش می‌کند نه تنها روند رو به رشد گذشته خود را ادامه داده بلکه جهشی در علم و فناوری کشور ایجاد کند.


نگاهداری بیان کرد: بر اساس آمارهای به‌دست آمده و با توجه به نمودار  زیر در دو سال اخیر نه تنها نتوانسته‌ایم روند صعودی خود را ادامه دهیم بلکه خطر کاهش شدید تعداد طرح‌های برون دانشگاهی وجود دارد. این روند با توجه به آیین‌نامه‌ها و قوانین موجود در بودجه سالانه کشور مخصوصا از سال 1396 به بعد کاهشی شده و اگر همت والای اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نبود شاید شاهد افت بسیار زیادتر هم بودیم.



وی ادامه داد: شاید پرسیده شود در سال‌هایی که کشور در معرض شدیدترین تهاجم‌های سیاسی و اقتصادی از طرف قدرت‌های جهانی است یا در سال‌هایی که مقام معظم رهبری در قریب به اتفاق سخنرانی‌های خود از تکیه بر توان داخلی و توسعه علم و فناوری بومی صحبت به میان می‌آورند چه قانونی است که با خود تحریمی دست نزدیک به 50 درصد آموزش عالی را بسته است؟!


رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در نقد رویکردهای آیین‌نامه‌ای دولت خاطرنشان کرد: وجود تبعیض در آیین‌نامه­‌های نگارش شده توسط دولت از قبیل ضرورت ارائه ضمانت‌نامه بانکی و محدودیت همکاری سازمان­‌ها، بانک‌­ها، موسسات دولتی با دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با دانشگاه‌های دولتی از جمله آیین نامه اجرایی «بند ط» تبصره 9 ماده واحده قانون بودجه سال 1397 و آیین‌نامه اجرایی بند «ز» و «ح» تبصره 9 قانون بودجه سال 1398 دولت یکی از موارد اساسی است که دست نهادهای دولتی را برای بهره‌گیری از توان متخصصین دانشگاه آزاد اسلامی می‌بندد.


نگاهداری تصریح کرد: انتظار هزاران عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی از دولتی که با شعار تدبیر و امید سر کار آمده است حل این موضوع و اعتماد به توان علمی داخلی است.


وی در پایان عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با برخورداری بیش از 10 میلیون متر فضای آموزشی و پنج میلیون فارغ التحصیل و بیش از 70 هزار عضو هیئت علمی تمام وقت و نیمه وقت، 11000 آزمایشگاه و کارگاه، 152 مرکز تحقیقاتی، 135 مرکز رشد و استقرار بیش از 1135 شرکت در آن، این آمادگی را دارد در راستای منویات مقام معظم رهبری با تکیه بر این پتانسیل وسیع خود در کنار دولت موانع موجود را با ارائه راهکارهای علمی برداشته و یار دولت در تبدیل تهدید تحریم‌ها به فرصت خودباوری باشد.


انتهای پیام/4116/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب