دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1398 - 18:50

آسه‌آن، چرخش ۱۸۰ درجه و صف‌آرایی در برابر ترامپ

اتحادیه کشورهای جنوبی شرق آسیا(آسه‌آن) حدود نیم‌قرن پس از تأسیس در حال صف‌آرایی در برابر آمریکا و سیاست‌های اقتصادی دولت این کشور است.
کد خبر : 443305
3.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از یورونیوز، اتحادیه کشورهای جنوبی شرق آسیا(آسه‌آن) حدود نیم‌قرن پس از تأسیس در حال صف‌آرایی در برابر آمریکا و سیاست‌های اقتصادی دولت این کشور است.


سی و پنجمین نشست سران ۱۰ کشور عضو آسه‌آن با موضوع پیشبرد مشارکت برای رشد پایدار به‌طور رسمی از امروز در بانکوک پایتخت تایلند آغاز به کار کرد و تا روز دوشنبه(۵ نوامبر) ادامه خواهد داشت.


افزون بر تحولات اقلیمی، توسعه همکاری‌های اقتصادی بین کشورهای عضو و غیرعضو با هدف غلبه بر موانع رشد اقتصادی و تجارت آزاد از دیگر محورهای اصلی نشست است.


نشستی که علاوه بر رهبران ۱۰ کشور عضو آسه‌آن قرار بود میزبان رهبران کشورهای چین، روسیه، آمریکا، استرالیا، هند، کره جنوبی، ژاپن، نیوزیلند و سازمان ملل باشد.


در همین حال ریاست هیئت روسی نیز بر عهده دیمیتری مدودوف قرار گرفت و ولادیمیر پوتین نیز از حضور در میان سران کشورهای شرق آسیا انصراف داد. همچنین شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین نیز امسال به بانکوک نرفت.


ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی، مون جائه این، رئیس‌جمهور کره جنوبی، ناندرا مودی، نخست‌وزیر هند، شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد مطابق برنامه در این نشست شرکت کردند.


مالزی، اندونزی، سنگاپور، فیلیپین، برونئی، میانمار، کامبوج، لائوس، ویتنام و تایلند به عنوان اعضاء اصلی «آسه آن» با جمعیتی افزون بر ۶۵۰ میلیون نفر پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا محسوب می‌شوند و قصد دارند با توسعه تجارت آزاد در این بلوک اقتصادی و سایر کشورهای قدرتمند جهان به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان در سال ۲۰۳۰ بدل شوند.


با وجود این صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده که در مقابل رشد ۳.۵ درصدی اقتصاد جهان در سال جاری میلادی، کشورهای عضو اتحادیه آسه‌آن شاهد رشد ۴.۹ درصد خواهد بود، سران این کشورها معتقدند که تبعات جنگ تجاری چین و آمریکا آینده رشد اقتصادی این کشورها را تهدید می‌کند، چرا که این نرخ در سال گذشته بیش از ۵ درصد بوده است.


کشورهای عضو آسه‌آن به همراه چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند از سال ۲۰۱۲ در تلاش هستند تا بزرگ‌ترین پیمان تجارت آزاد را میان خود امضاء کنند و حدود نیمی از جمعیت جهان را در شریک کنند و بیش از ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار گیرند.


البته تا کنون اختلاف‌نظر شدید میان هند و چین و نگرانی هند از فتح بازار این کشور توسط کالاهای چینی مانع از نهایی شدن این پیمان شده ولی سایر اعضاء امیدوارند که این پیمان تا پایان سال میلادی جاری نهایی شود.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب