واژه وقف با فروش اموال وقفی کاملاً بیمعنی میشود/ خبرنگاران لشکر سایبری نظاماند
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از سازمان اوقاف و امور خیریه، نشست صمیمی حجتالاسلام سید مهدی خاموشی نماینده ولیفقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با فعالان رسانهای حوزه وقف در محل موزه ملی برگزار شد.
در این نشست خاموشی طی سخنانی با اشاره به اهمیت رسانه در عصر حاضر گفت: رسانه در عصر حاضر یک قدرت است چون نقش تعیینکنندهای در اجتماع مردم و حکومتها دارد و میتواند چالشها را پیشبینی و با نگاه نقادانه به دنبال اصلاح امور باشد، البته نقد نه به معنی تخریب بلکه به معنی اصلاح و بهینهسازی موضوعات.
وی با بیان اینکه در عصر حاضر هر فردی میتواند خبرنگار باشد گفت: امروز با پدیدههایی مواجه هستیم که طی آن هر فردی میتواند تولیدکننده و دریافتکننده پیام باشد و این یک پدیده جدید است که باید از آن در راستای اهداف تمدنسازی نظام اسلامی و پیشبرد اهداف نظام اسلامی در جورچین نظام جهانی استفاده کنیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خبرنگاران را یک لشکر سایبری و فناورانه دانست و گفت: خبرنگاران میتوانند قدرت نرم جمهوری اسلامی را در جهان افزایش دهند و با این کار غرب با وجود قدرت بالا و سلطهای که دارد ممکن است در برابر یک رسانه و خبرگزاری سر فرو بیاورد. باید خبرنگاران را اینگونه ببینیم و باید شما برای پرچم جمهوری اسلامی شهدا و مقام معظم رهبری تلاش کنید.
خاموشی با تقدیر از خبرنگاران فعال حوزه وقف گفت: اینکه شما مجاهدتهای همکاران ما را در عرصه وقت وقف و امور خیریه منعکس میکنید کار بزرگی است. بسیاری از کارمندان ما در ایام اربعین بدون حقوق و حتی با مرخصی برای خدمترسانی به زوار اعزام شدند و درواقع کار شما در انعکاس این حرکت جهادی همکاران ما در اوقاف کمک بزرگ و ایثار است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه سازمان اوقاف نسبت به دیگر سازمانها تفاوتهایی دارد، گفت: ما در این سازمان باید به تعداد موقوفات منابع ببینیم و مصارف موقوفات هم بر اساس وقفنامه باشد، البته اگر وقفنامه به ما اجازه بدهد شاید گاهی بتوانیم برخی مصارف را هم به درآمد موقوفه اضافه کنیم. مثلاً اگر در وقفنامه قید شده باشد صرف ایتام فلان شهر میتوانیم حومه آن شهر را هم پوشش دهیم. به نظر من خبرنگاران باید موضوع وقف را بهخوبی بشناسند، موقوفهها را ببینند، وقفنامهها را مطالعه کنند تا بهاطلاع و آگاهی کامل در این حوزه به نگارش اخبار و اطلاعات بپردازند.
خاموشی از تلاش اداره تحقیق سازمان اوقاف برای استخراج دقیق گردش کار موقوفات خبر داد و گفت: ما در این سازمان بهصورت دقیق امور موقوفات را حسابرسی و بر اساس قانون آنها را به کار میگیریم. ساختارهای سازمان اوقاف ساختارهایی است که همه آنها بر اساس قانون و با اهداف تحقق دقیق نیات واقفان است ازاینرو ضروری است خبرنگاران با ساختار فعالیتهای مختلف سازمان اوقاف و امور خیریه بهخوبی آشنا شوند.
وی حفظ موقوفات را یکی از اهداف این سازمان در دوره مدیریتش دانست و گفت: واژه وقف با فروش اموال وقفی کاملاً بیمعنی میشود ازاینرو از روزی که من به این سازمان آمدم هدفمان را حفظ موقوفات و احیای آنها قرار دادم. باید بهجای فروش موقوفات در راستای بهرهوری و رونق آنها گام برداریم در این زمینه میتوانیم مثلاً زمینهای کشاورزی را با حل مشکل آب احیا کنیم و رونق دهیم و یا در کنار کشاورزی پرورش دام هم راه بیندازیم. اینگونه نقش اصلی وقف کمکم روشن میشود زیرا میتواند در تولید و چرخه مواد غذایی کشور هم نقش داشته باشد. البته این افزایش بهرهوری را کاملاً با نیات واقف معطوف میکنیم.
خاموشی حمایت و کمک صاحبان ایده و فناوری توسط سازمان اوقاف را یکی دیگر از برنامههای سازمان دانست و گفت: یکی از کارهای جدید ما در سازمان اوقاف توسعه موقوفات در حوزههای فناوری و علمی است و تلاش میکنیم با کمک موقوفات دارای رونق و درگیر کردن آنها با فعالیتهای علمی در این زمینه نقش خوبی ایفا کنیم. این کار هم به تولید و اشتغالزایی و هم بسیاری از مشکلات اجتماعی کمک میکند. بهعنوانمثال در اصفهان کارخانهای وجود دارد که قطعات خودرو تولید میکند این کارخانه اشتغال بسیار بالایی ایجاد کرده و سوددهی خوبی دارد که همه آن وقف است.
وی احیای امور خیریه را یکی دیگر از اهداف سازمان در دوره مدیریت جدید برشمرد و گفت: همانطور که از نام سازمان پیداست بخشی از فعالیت این سازمان در حوزه امور خیریه باید باشد و در این راستا مرکز امور خیریه راهاندازی شد و اولین گام این مرکز آزادسازی ۳۵۰ زندانی جرائم غیر عمد بود. این اتفاق احیای ۳۵۰ خانواده است. زیرا وقتی پدر یک خانواده به جمع آنها بازمیگردد و خانواده را از مشکلات و آسیبها دور میکند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در حوزه امور خیریه یتیمخانههای مختلفی داریم که باید به آنها رسیدگی و احیا شوند مثلاً موقوفهای مربوط به ۶۸ سال قبل داشتیم که این موقوفه با وجود داشتن ۲۰ رقبه بهعنوان پشتیبان اما به مخروبه تبدیل شده بود وظیفه ما این است چنین موقوفاتی بهخوبی احیا و در خدمت جامعه قرار گیرد. همچنین رشد و رونق مراکز درمانی خیریه از دیگر اهداف ماست که در این زمینه هم کارهایی را شروع کردیم.
وی به راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه اشاره کرد و گفت: این کاری یکی دیگر از فعالیتهای مرکز امور خیریه است که با اولویت و نگاه به دهکهای پایین جامعه و حل مشکلات آنها قرار است گام بردارد و بهزودی آغاز فعالیت صندوقهای قرضالحسنه اعلام رسمی میشود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه رونق موقوفات با نیتهای بروز را یکی از اهداف اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه دانست و گفت: امروز یکی از شرکتهای برتر تجهیزات پزشکی کشور موقوفه است که در صورت گسترش میتواند در بازار میدانداری کند. تلاش ما این است که مجموعههایی ازایندست رشد پیدا کنند و زیادتر شوند. البته برخی از این مجموعهها درصدی از آن وقف خواهد بود و درواقع با وقف شریک هستند با این کار ما میتوانیم با تکیه بر دانش تولید ثروت را افزایش دهیم.
انتهای پیام/4100/
انتهای پیام/