سرکرده داعش به هلاکت رسید
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از نیوز ویک، سه مقام نظامی آمریکایی اعلام کردند که پنتاگون طی حمله ای در شمال سوریه، ابوبکر البغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش را هدف قرار داده و گفته میشود که وی بر اثر این حمله به هلاکت رسیده است.
جروزالم پست نیز به نقل یک مقام ارشد پنتاگون و یک فرمانده ارتش نوشت که هر دوی این مقامات، گزارش نیوزویک درباره موفقیت آمیز بودن این عملیات را تأیید کرده و گفتهاند فردی که کشته شده، همان ابوبکر البغدادی است. تأیید رسمی اما منوط به آزمایش دی. ان. ای است.
به گزارش نیوزویک، پس از درگیری مختصر نیروهای ویژه آمریکا و حرکت به سمت محل استقرار بغدادی، او به وسیله جلیقه انفجاری، دست به انتحار و خودکشی زده است. دو تن از همسران بغدادی هم به وسیله جلیقههای انتحاری که به تن داشتند، خودکشی کردند.
اگر این عملیات موفقیتآمیز بوده باشد، بغدادی بلند پایهترین رهبر یک گروه تروریستی است که از زمان کشته شدن اسامه بن لادن در سال 2011 دستگیر یا به هلاکت رسیده است.
برخی منابع محلی نیز از حمله بالگردهای آمریکایی در شنبه شب در نزدیکی شهرک باریشا در شمال ادلب خبر داده بودند. گزارش های تأیید نشده حاکی از آن است که 6 تا هشت بالگرد یگان ویژه آمریکا در این عملیات مشارکت داشتهاند.
کاخ سفید شنبه شب، کمی بعد از آنکه ترامپ توئیت کرد: «هم اکنون اتفاق بسیار بزرگی رخ داده» اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا در ساعت 9 صبح به وقت واشنگتن ( 4:30 دقیقه به وقت تهران)، «یک بیانیه بسیار مهم» را اعلام خواهد کرد اما دفتر ارتباطات کاخ سفید تأیید نکرد خبری که ترامپ بناست اعلام کند، درباره البغدادی است.
شبکه خبری سی. ان. ان نیز به نقل از یک مقام نظامی نقل کرد که سازمان سیا هم در این عملیات مشارکت داشته و موقعیت استقرار سرکرده داعش را در اختیار نیروهای ویژه آمریکایی قرار داده است.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا هم قرار است که پس از سخنرانی ترامپ، در یک کنفرانس خبری با محوریت سیاست کاخ سفید در سوریه، شرکت کند.
اتفاقی به سود ترامپ
دستگیری یا کشتن البغدادی برای ترامپ که با انتقادهای گسترده و بی امان از سوی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه به دلیل اعلام خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در آستانه حمله ترکیه به شمال سوریه روبرو بوده، موجب تقویت جایگاه او خواهد شد.
این اقدام حتی حامیان جمهوریخواه ترامپ را برانگیخت تا جایی که گفتند ترامپ متحدان کرد آمریکا را که به شکست خلافت اسلامی کمک کرده بودند، رها کرده است.
استان ادلب که این حمله در آن صورت گرفته، منطقه ای است که نیروهای آمریکایی در آن مستقر نبوده یا پس از تصمیم ترامپ از آن عقب نشینی نکرده اند. در عوض، این منطقه، پناهگاهی برای نیروهای مسلح شورشی است که بسیاری از آنها با القاعده پیوند دارند و بشار اسد، رئیس جمهور سوریه برای تصرف آن، عملیاتی نظامی را آغاز کرده است.
سوریه با پشتیبانی روسیه قصد دارد که این شهر را پس از هشت سال اشغال، از دست نظامیان وابسته به القاعده آزاد کند.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/