دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1398 - 20:40
وزیر بهداشت:

نظام سلامت بدون نگاه سیاسی به مردم خدمات ارائه می‌دهد

وزیر بهداشت گفت: مجموعه بهداشت و درمان، بدون هیچ‌گونه نگاه سیاسی، فرهنگی و عقیدتی و با جان و دل به مردم خدمت ارائه می‌دهد و هیچ‌یک از همکاران ما دچار سیاست زدگی نیستند.
کد خبر : 441687
thum-d22ee20e63133222eeae-27_299501.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، سعید نمکی در آیین تکریم رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و معارفه سرپرست جدید این دانشگاه ، ضمن تقدیر و تشکر از خدمات شایسته آقاجانی، اظهار کرد: یکی از گام‌های مؤثری که برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برداشته شد، در زمانی که بنده در سازمان برنامه و بودجه بودم، اتفاق افتاد. در آن زمان، با پیگیری‌های دکتر آقاجانی و مواردی که پیگیری کردم، به‌عنوان حرکتی ماندگار، ساختار بودجه‌ای این دانشگاه اصلاح شد، چراکه دانشگاه در آن زمان دچار کمبود شدید منابع مالی شده بود.
وی افزود: بنده به‌عنوان وزیر بهداشت تلاش خواهم کرد از وجود تمام سرمایه‌های ذی‌قیمت این مملکت بدون توجه به نگاه‌های سیاسی، بهره بگیرم، لذا از وجود ارزشمند دکتر آقاجانی نیز استفاده خواهیم کرد. از طرفی، برای دکتر زالی آرزوی صبر و استقامت دارم، دکتر زالی نیز کسی است که سال‌ها توفیق آشنایی و حبّ جمال ایشان را در کنار دیگر دوستان بزرگوارم داشته‌ام و می‌دانم ایشان با نگاه برنامه نگر و محاسبات دقیقی که دارد، در آینده این مجموعه، نقش مؤثری ایفا خواهد کرد.
وزیر بهداشت عنوان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از لحاظ شرایط اقتصادی، روزهای سختی را می‌گذرانند و بنده در سخت‌ترین روزهای اقتصادی این وزارتخانه، وارد آن شدم. گرچه با پای خود نیامدم، اما با جان و دل و عشق به وطن، خدمت می‌کنم و خود را به عنوان یک سرباز، جان نثار انقلاب می دانم، به قول حافظ: " حافظ به خود نپوشید این خرقه می آلود، ای شیخ پاکدامن معذور دار ما را". بنابراین، هرجایی که فکر کنم حضورم می‌تواند به عمر و عزت جمهوری اسلامی ایران بیفزاید، دریغ نکرده و نخواهم کرد.
وی ادامه داد: با حضورم در وزارت بهداشت، تلاشی برای حذف کسی و آوردن تیم جدیدی، نکردم، چراکه تیمی ندارم. به قول دکتر شریعتی در کتاب هبوط، "مرا کسی نساخت، خدا ساخت، نه آن‌چنان که کسی می‌خواست، که من کسی نداشتم، کسم خدا بود، کس بی‌کسان."


نمکی خاطرنشان کرد: بنده تیم و سربازی ندارم و اهل باندبازی نیستم، به دنبال چیزهایی که نداشتم هم نیستم، چراکه خداوند متعال از هرچه، بیش از شانم، به من عطا کرده است. بارها این دعا را کرده‌ام که: "در پیش کبریای تو گر کمترم ز مور، در من بزرگواری پیغبران ببخش، جز غم، هرآن‌چه که به من وام داده‌ای، بستان و بیشتر کن و به دیگران ببخش". بنابراین با حضورم در این مجموعه، سعی کردم از ظرفیت‌های موجود بهره بگیرم و تنها وزیر قبل و بعداز انقلابم که کمترین تغییرات را در معاونت‌های وزراتخانه و رؤسای دانشگاه‌ها داشته است.
 
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در این مراسم، گفت: سال سختی پیش رو داریم، با توجه به این‌که بنده توفیق داشتم که با نفت زیر 30 دلار، 90 درصد بودجه کشور را تحویل گرفته و اداره کنم، باید بگویم که امسال سخت‌ترین سال بعد از انقلاب در مقابله با جنگ بی‌رحمانه اقتصادی است.


نمکی با اشاره به وقوع سیلاب در کشور و تلاش دست اندرکاران نظام سلامت برای مدیریت آن، افزود: در سال جاری، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تمام تلاش خود را کردند تا اوراق زرین دیگری را در دفتر افتخارات نظام رقم بزنیم. سال 98 را با گرفتاری در سیلابی که برخی از استان‌ها را درگیر کرده بود، آغاز کردیم. در نوروز امسال، هم رؤسای دانشگاه‌ها و هم وزیربهداشت در کنار خانواده‌هایشان سر سفره نوروز ننشستند. ما توانستیم سیلابی را مدیریت کنیم که با وجود گنداب و مردارهایی که در این سیلاب‌ها باقی مانده بودند، حتی یک مورد اپیدمی و بیماری عفونی گزارش نشد و این برای بزرگان و کارشناسان بهداشت جهانی نیز حیرت انگیز بود که جز همت و تلاش همکارانمان در مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دلیل دیگری نداشت.
وی ادامه داد: در سال جاری، بسیج ملی کنترل فشارخون را در سراسر کشور اجرایی کردیم و فراتر از انتظارمان، به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کردیم و از بین جمعیت 30 تا 70 ساله، حدود 31 میلیون نفر مورد سنجش قرار گرفته و موارد جدید مبتلا به فشارخون نیز شناسایی شدند.


نمکی در خصوص خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی بیان کرد: در این مقوله نیز همکاران بهداشت و درمان با افتخار بیرون آمدند و جای تقدیر دارد.
وزیر بهداشت عنوان کرد: باید بگویم که خدمات بی بدیل سیستم بهداشت و درمان درحالی‌که مورد بی مهری نیز قرار می‌گیریم، ارائه می‌شود. شاید بتوان به جرأت گفت که مظلوم‌ترین گروه ارائه دهنده خدمت به جامعه، مجموعه نظام سلامت است، به قول حافظ:" وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم، که در طریقت ما کافریست رنجیدن".
وی دراین خصوص افزود: در کدام حادثه جاده‌ای در مملکت، سیستم بهداشت و درمان مقصر است و کدام همکار ما در اورژانس موقعی که سر صحنه تصادف حاضر می‌شود، اول  سؤال می‌کند که چه کسی مقصر است؟ در این خشونت های اجتماعی که روزانه ده‌ها مورد اتفاق می‌افتد، کدام همکار نازنینمان سؤال می‌کند که مصدوم مقصر، متهم یا مجرم است؟ اما، اگر لحظه‌ای درنگ کنیم، تمرکز رسانه‌ها و دوربین‌ها به سوی ما جلب می شود و با صدای بلند ما را متهم به کم خدمتی می‌کنند. مجموعه بهداشت و درمان، بدون هیچ‌گونه نگاه سیاسی، فرهنگی و عقیدتی و با جان و دل به مردم خدمت ارائه می‌دهد، هیچ‌یک از همکاران ما دچار سیاست زدگی نیست، اما متأسفانه بی‌مهری کم نمی‌بینیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: خوب است که رسانه‌ها اقدامات خوب همکاران ما در سیستم بهداشت و درمان را نیز انعکاس دهند. هستند پزشکانی که از افراد بی بضاعت ویزیت دریافت نمی‌کنند و حتی داروی بیمار را نیز تهیه می‌کنند. چرا رسانه‌ها اقدامات شایسته این فرزانگان و خدمتگزاران صدیق را انعکاس نمی‌دهد؟ ما همکارانمان را تشویق به قانون گریزی نمی‌کنیم و این‌که برخی افراد در لباس پزشک، تخلف می‌کنند را نیز انکار نمی‌کنم. اما سرمایه‌های اجتماعی را باید درک کرد. چرا این گروه خدوم باید با هجمه مواجه شوند؟ درحال حاضر، طلب ما از تأمین اجتماعی به 18 ماه می‌رسد، اما کدام پرستار که 12 ماه کارانه نگرفته، اگر بیماری مراجعه کرد، آن را نمی‌پذیرد؟ کدام همکار طبیب ما در خدمات اورژانسی، با این تأخیر در پرداختی، بیمار را پذیرش نمی‌کند؟ بنابراین، ضمن سپاسگزاری از جامعه پزشکی و پرستاری و مجموعه بهداشت و درمان، از بقیه می‌خواهم که قدری با ما مهربان‌تر باشند، ما مستحق این همه جفا نیستیم. جامعه پزشکی که دوران دفاع مقدس را به‌خوبی اداره کرد و سرمایه روزهای سخت ممکلت است، شایسته بی مهری نیست.


نمکی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به دکتر زالی، رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: برای دکتر زالی چند توصیه دارم، اولین توصیه من این است که با عشق، محبت و مهربانی، مدیریت کند. چراکه بزرگ‌ترین سرمایه یک مدیر، عشق، محبت، همگرایی و همفکری و همدردی است. به قول صائب تبریزی:" عشق شورانگیز پیش از آسمان آمد پدید، میزبان اول نمکدان بر سر خوان آورد". امروز که روزهای سخت و پرمشکل اقتصادی را می‌گذرانیم، با عشق و محبت می توان بسیاری از اقدامات را به سرانجام رساند، اگر به جای همگرایی به سمت واگرایی برویم، کار سخت‌تر می‌شود.
 
وی افزود: دومین درخواست من این است که محیط دانشگاه از دلمردگی و یاس، به سمت امید و نشاط برود. این موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز هست. دانشگاه‌های ما دلمرده‌اند و نشاط کافی در آن‌ها موج نمی‌زند. لذا از دکتر زالی درخواست دارم که دانشگاه را به سمت امیدواری و نشاط بیشتر سوق دهد تا سرمایه‌های اجتماعی ما بیش از این به انزوا نروند. به قولی، استاد دانشگاه و دانشجو را همانند سه تار، باید نواخت، نباید زد. این موضوع نه تنها در دانشگاه‌های علوم پزشکی، بلکه در تمامی دانشگاه‌های کشور باید جاری باشد.


نمکی گفت: نکته دیگر این است که با تحولات وزارت بهداشت هم نوایی کنید. ما تقدم پیشگیری بر درمان و تقدم درمان سرپایی بر درمان بستری و جامعه محور کردن آموزش علوم پزشکی را در راس اقداماتمان قرار داده‌ایم. چراکه تنها راه برون رفت از شرایط فعلی‌مان است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امروز، فقط با افزودن تخت‌های بیمارستانی مشکل مردم حل نمی‌شود، گرچه در تهران تعداد تخت نسبت به جمعیت کافی نیست و امیدواریم که با پروژه‌های در دست اقدام به این استاندارد برسیم، اما این موضوع که 2.3 تخت به ازای میزان مشخصی از  جمعیت لازم است، را نمی‌پذیرم، بلکه باید استانداردها را بازنگری کنیم. تعداد پرسنل، تخت و مرکز بهداشتی در تمام کشور نسبت به جمعیت یکسان نیست و باید این موضوعات را بررسی کنیم. چراکه قابلیت ها و مشکلات در هر نقطه از کشور فرق دارد.


نمکی گفت: تقاضای دیگرم رسیدگی بیشتر به مردم است. مردم ولی نعمتان ما هستند. ما بعضاً به دلایلی مانند، مسائل مدیریتی، اقتصادی و نقصان‌های بروکراتیک دچار مشکل هستیم. مردم نباید دچار پیچیدگی‌های پروسه‌های بروکراتیک شوند.
وزیر بهداشت در پایان افزود: در نهایت این‌که به معیشت مجموعه تحت مدیریت خود رسیدگی کرده و مدلی را طراحی کنید. البته نباید در مدل‌های ملی بین دستگاهی تفاوت ایجاد شود. چراکه تفاوت‌ها، موجب گسست‌های جدید اجتماعی و مطالبات جدید فراتر از توانمندی دولت خواهد شد. درخواست دارم، موضوع معیشت نیز مدیریت شود تا مجموعه فکور، فیهم و خدمتگزار بهداشت و درمان در محدوده مدیریتی شما، دچار مشکل نباشند.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب