دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مرکز اسناد و کتابخانه ملی؛

هنرمندان و نویسندگان عاشورایی در «چله عشق» تقدیر شدند

بازشناسی و تجلیل از یک قرن اسناد و آثار عاشورایی در قالب آیین چله عشق برگزار شد.
کد خبر : 441679
_ALI3976.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیین چله عشق به منظور بازشناسی و تجلیل از یک قرن اسناد و آثار عاشورایی عصر امروز در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.


در این آیین که پیروز حناچی شهردار تهران، محسن هاشمی رئیس و احمد مسجد جامعی عضو شورای  اسلامی شهر تهران حضور داشتند،  از 40 هنرمند، نویسنده و مؤلف که در یک قرن اخیر در حوزه‌های مختلفی همچون تألیف و پژوهش، هنر‌های تجسمی و ترسیمی، هنر‌های دراماتیک، موسیقی و ادبیات اثری را مرتبط با قیام عاشورا و زندگی حضرت سیدالشهدا(ع) خلق کرده‌اند تقدیر به عمل آمد.


محمدرضا شجریان، لوریس چکناواریان، حسین علیزاده، حسام‌الدین سراج، فردین خلعتبری، تورج زاهدی، مجید انتظامی و خانم صدیقه بحرانی(شروه خوان بوشهری در تیتراژ پایانی سریال مختارنامه) در بخش موسیقی و فرامز قریبیان، بهرام بیضایی، علیرضا شجاع نوری، مهدی فخیم‌زاده، رضا کیانیان، زندهیاد عباس کیارستمی، احمدرضا درویش، علیرضا رئیسیان، ناصر تقوایی و سید داود میرباقری در بخش هنرهای دراماتیک از جمله چهره‌هایی بودند که در آیین چله عشق از آنان تقدیر به عمل آمد.


آیین ملی چله عشق


از این جمع، حسام‌الدین سراج،فردین خلعتبری، مجید انتظامی،صدیقه بحرانی علیرضا شجاع نوری، مهدی فخیم‌زاده، رضا کیانیان و علیرضا رئیسیان در سالن حاضر بودند.


همچنین از مرحوم سیدشهاب‌الدین مرعشی‌نجفی مؤلف کتاب‌های «موسوعه الامامه فی نصوص اهل السنه» و «ملحقات الاحقاق الحق»، مرحوم شیخ‌عباس قمی به دلیل تألیف اثر ماندگار «نفس المهموم»، زنده‌یاد محمدابراهیم آیتی مؤلف کتاب «بررسی تاریخ عاشورا»، مرحوم علی شریعتی به دلیل تألیف کتاب «شهادت و حسین وارث آدم» و مرحوم سیدجعفر شهیدی برای کتاب «پس از پنجاه سال ( پژوهشی تازه درباره قیام امام حسین (ع)»، حجت الاسلام و المسلمین رسول جعفریان به دلیل خلق اثر ماندگار «تأملی در نهضت عاشورا» و محمد اسفندیاری نویسنده کتاب ماندگار «کتاب شناسی تاریخی امام حسین (ع)» نیز در بخش تألیف و پژوهش تقدیر به عمل آمد.


آیین ملی چله عشق


علی موسوی گرمارودی شاعر معاصر به خاطر سرودن شعر خط خون، سید مهدی شجاعی نویسنده به خاطر کتاب «آفتاب در حجاب» ، زنده یاد قیصر امین پور برای شعر نی نامه، قادر طهماسبی برای سرودن شعر اگر زینب نبود و زنده‌یاد سید حسن حسینی برای شعر «راز رشید» نیز در بخش ادبیات تجلیل شدند.


در ادامه و در حوزه هنرهای تجسمی از استاد محمود فرشچیان برای تابلوی عصر عاشورا، محمد باقر آقا‌میری برای تابلوی ذوالجناح، سین قوللر آقاسی برای پرده مصیبت کربلا و غلامحسین امیرخانی برای خوش نویسی شعر باز این چه شورش است تقدیر شد.


آیین ملی چله عشق


پیش از آغاز مراسم تقدیر، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن خیر مقدم به حضار گفت: آمده‌اید تا به یکدیگر یادآور شویم که عاشورا نه یک حادثه که یک فرهنگ مبتنی بر معرفت است و حسین‌بن‌علی‌(ع) ارائه دهنده این معرفت به بشریت است. تا انسانها دریابند که رسالت و مأموریت بشری آنها کسب حقیقت برای رسیدن به آرامش و رضایتمندی از انسانیت و انسان بودن خود و دوست داشتن دیگر انسانها است.


اشرف بروجردی اظهار کرد : اینک در جمع کسانی هستیم که گامهای نخست درک حقیقت را با خَلق آثاری از دانسته‌ها و داشته‌های خود برای ما به ارمغان آورده‌اند. آنها با خلق آثارشان حسین(ع) را از غربت و تنهایی به درآوردند و حمیت، اخلاص، غیرت، صداقت، شجاعت، ایثار و وفاداری به عهد حسینی را در سایه «عشق» به نمایش گذاشتند.


آیین ملی چله عشق


وی یادآور شد: آنها تلاش کردند تا ما بدانیم که حسین (ع) رسالتش را در عشق به انسانها برای رهایی از جهل و بی خردی برای نجات از گمراهی، برای رسیدن به کمال و دانائی تا بدانجا رسانده است.


بروجردی افزود: خط یا رنگ، واژه یا صدا، نقش یا نفس معجزه شان شد در نشان دادن غمی سترگ تا همه با هم بسرایند که سلام بر حسین (ع)که داغ عزیز و نجیبش بغض به بغض و نفس به نفس ماندگار شد تا انسانها جان بگیرند از حسین(ع) که زنده است و ما اینک برای امام زنده ای دور هم جمع شده‌ایم که فریادش را به گوش جان بشنویم که می‌گوید «من برای اصلاح در امت جدم قیام کرده‌ام».


رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد: به نیابت قدمتان، چشممان را برای زیارت دوباره اثرتان روشن کرده‌ایم که این ماندگاری شما، نظرکردگی مردی است که فرزندش را، برادرش را، عزیز برادرش را، پسرش را، طفل شیر خواره اش را و سرش را در تاریخ گذاشت و آهش را فرستاد برای شما که چه کسی است مرا یاری کند؟


آیین ملی چله عشق


در این مراسم  مجید انتظامی آهنگساز شناخته‌شده کشورمان  کشور دو  قطعه «موسیقی مستند  کربلا» و فیلم «روز واقعه» را با همراهی ارکستر سمفونیک تهران اجرا کرد.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب