دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آبان 1398 - 08:45
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه مطرح کرد؛

طرح بازیافت پسماندهای ساختمانی و ساخت آجر بدون پخت از ضایعات

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه گفت: «این واحد دانشگاهی در مرحله مطالعه و امکان‌سنجی طرحی با عنوان طرح بازیافت پسماندهای ساختمانی و ساخت آجر بدون پخت از ضایعات ساختمانی است.»
کد خبر : 441429
139409251210307876719894.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا با آغاز سال تحصیلی جدید در مهرماه هر سال انرژی بخش قابل توجهی از جمعیت کشور آزاد می‌شود که اتفاقاً بخش فعال و پویای جامعه هستند، هرچند دانشجویان مانند دانش‌آموزان در سه ماه تابستان به‌طور کامل غیرفعال نمی‌شوند با این حال فعالیت آنان نیز کاهش پیدا می‌کند.


ابتدای مهر هر سال مسئولان آموزشی کشور با این بینش سعی می‌کنند تا با برنامه‌ریزی و اندیشیدن تمهیداتی بتوانند انرژی حاصل از حضور دانش‌آموزان و دانشجویان را در مسیری درست هدایت کنند.


چند سال اخیر با برنامه‌ریزی‌هایی که در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور انجام شده این حساسیت رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی تلاش کرده‌اند تا با ارائه برنامه‌های متفاوت برخی دیدگاه‌ها را به این دانشگاه اصلاح کنند.


خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با سیدناصر حجازی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه درباره اقدامات این واحد دانشگاهی در آغاز سال تحصیلی جدید گفتگو کرده است که در زیر می‌خوانیم.


آنا: با آغاز سال تحصیلی جدید، مهم‌ترین برنامه و اولویت شما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه در حوزه‌های مختلف به‌ویژه پژوهشی چیست؟


حجازی: دانشگاه‌ها‌ از زمان آغاز فعالیت، ادوار متفاوتی را پشت سر گذاشته‌اند. مأموریت اصلی دانشگاه‌ها در ابتدای شکل‌گیری، آموزش نسل‌های آتی بود؛ اما به تدریج پژوهش نیز جزء لاینفک آن شد و نسل جدیدی از دانشگاه‌ها پدیدار شدند که در کنار آموزش، فعالیت‌های پژوهشی نیز مورد توجه بودند.


در دنیای رقابتی امروز و با توجه به تحولات در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای مختلف، دگرگونی بازار آموزش و تسهیل دسترسی به محتوای آموزشی الکترونیکی، موجب شده تا دانشگاه‌ها عهده‌دار مسئولیت‌های جدیدی در قبال جامعه شوند.


در واقع دانشگاه‌ها به‌منظور همسویی بیشتر با فرآیند توسعه اقتصادی در سطوح مختلف بومی، منطقه‌ای و بین‌المللی ناگزیر از حرکت از ایفای نقش سنتی در ارائه آموزش‌های همگانی و یا انجام پژوهش‌هایی با قابلیت به‌کارگیری پایین به سوی ایفای نقشی فعال در حل مسائل جامعه و پاسخگویی به نیازها در تعامل با محیط پیرامونی هستند.


دانشگاه‌ها با چنین رویکردی، کارآفرین، ارزش‌آفرین و ثروت‌آفرینند و دانشگاه‌های نسل سوم نامیده ‌می‌شوند.


سید ناصر حجازی


دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه نیز در راستای حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم با وجود کاستی در منابع در دسترس و محدودیت‌های سیستمی با همیاری تمام کارکنان و اعضای هیئت علمی خود و به کارگیری بهترین روش‌های اجرایی، برترین ابزارها و باکیفیت‌ترین روش‌های آموزشی، در حداقل زمان ممکن و با کمترین هزینه، زمینه ارضای مطلوب نیازهای علمی و پژوهشی دانشجویان و همکاران خود را فراهم می‌کند.


در این راستا، با نیاز‌سنجی خواسته‌های دانشجویان و همکاران، برای توانمندسازی علمی و پژوهشی اعضای هیئت علمی و دانشجویان خود با استفاده از ظرفیت‌های خوب سازمانی، گام برخواهیم داشت و عمده وقت و انرژی خود را در مسیر توسعه فعالیت‌های پژوهشی استادان اعم از انجام طرح‌های پژوهشی به‌ویژه درحوزه درآمدزایی غیرشهریه‌ای و چاپ مقالات تخصصی در ژورنال‌های معتبر، توسعه شبکه خدمات آزمایشگاهی، برگزاری کرسی‌های آزاد‌اندیشی و نشست‌های بصیرت‌افزایی، توسعه و تعمیق امر نماز و حجاب و عفاف و بیانیه گام دوم انقلاب (به‌عنوان شالوده فرهنگی‌سازی)، توجه ویژه به امور فوق برنامه و ورزش دانشجویان و همکاران، اقدام عملی در افزایش انضباط مالی و آموزشی، توسعه خدمات رفاه دانشجویی ( اعم از تسهیلات صندوق رفاه، امکانات خوابگاهی و تغذیه و...)، توسعه امنیت اطلاعات، توجه جدی به صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌های غیرضروری، پیگیری وصول مطالبات سنواتی، ترویج کتابخوانی، ایجاد مراکز رشد واحدهای فناور و... صرف خواهیم کرد.


آنا: در عرصه دانش‌بنیان و اختراعات چه اقداماتی انجام گرفته یا در حال انجام است؟


حجازی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه به‌تازگی در عرصه علوم دانش‌بنیان وارد شده و اکنون در مرحله مطالعه و امکان‌سنجی یک طرح بزرگ با عنوان (طرح بازیافت پسماندهای ساختمانی و ساخت آجر ساختمانی بدون پخت از ضایعات ساختمانی) است امیدواریم که با توجه به هزینه زیاد راه‌اندزی پروژه با حمایت دانشگاه در استان و سازمان مرکزی دانشگاه بتوان به صورت مشارکتی با سایر واحدهای علاقه‌مند آن را به سرانجام رساند.


آنا: در حوزه کشاورزی (محصولات گلخانه‌ای و غیر آن ) که مورد تأکید مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی است چه اقداماتی انجام داده و یا در حال انجام هستید؟


حجازی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه دارای 10 هزار مترمربع مزرعه تولید گل محمدی است که در دو سال گذشته به محصول دهی رسیده و سال 97 حدود 40 میلیون ریال و سال جاری حدود 160 میلیون ریال درآمد داشته و با توجه به توسعه این مزرعه در تابستان سال جاری، پیش‌بینی می‌شود سال آینده بالغ بر حدود چهار برابر درآمد سال جاری را عاید این واحد دانشگاهی کند.


 طرح کاشت زعفران به مساحت 10 هزار متر مربع نیز در دستور کار این واحد دانشگاهی قرار دارد که تا پایان سال جاری مراحل آماده‌سازی مزرعه مربوطه انجام و بهار سال آینده کار کاشت آن انجام می‌پذیرد.


با توجه به مرغوبیت آب و هوا و خاک منطقه و تجربه کاشت زعفران در منطقه، پیش‌بینی محصولی بسیار مرغوب با درآمد‌زایی قابل توجهی در انتظار دانشگاه است و کاشت زرشک نیز از دیگر محصولات کشاورزی است که دانشگاه در برنامه‌های آینده خود در دستور کار قرار داده است.


آنا: سخن پایانی...


حجازی: این واحد با قرارگیری در منطقه گردشگری و بوم‌گردی معروف میمه و بهره‌مندی از امکانات و تفرجگاه‌های بسیار زیبا و طبیعی مانند منطقه حیات وحش موته، منطقه گردشگری تخت سرخ و دره دوزخی، غار دمه، روستای نمونه گردشگردی حسن رباط، امامزاده سیده صالح خاتون (روستای اذان)، روستای گردشگری مراوند، قنات‌های ثبت جهانی مزدآباد میمه و وزوان، موزه مردم‌شناسی، قلعه اعظمی‌های وزوان، کاروانسرای رباط آقا کمال و... و با دارابودن امکانات آموزشی بسیار مطلوب مانند آزمایشگاه‌های مجهز، ساختمان‌های آموزشی و خوابگاهی تجهیز شده، استادان مجرب و مشهور و ظرفیت‌های مطلوبی برای ایجاد صنعت گردشگری و بوم‌گردی دارد که این واحد دانشگاهی با فراهم کردن بستر لازم و برنامه‌ریزی خاص در این‌باره قصد ورود و سرمایه‌گذاری در این بخش مهم اقتصادی را دارد و با این اتفاق دانشگاه هم پذیرای داوطلبان از تمام نقاط کشور برای تحصیل در تعداد رشته مقطع تحصیلی از کاردانی تا دکتری تخصصی و هم پذیرای تورهای گردشگری و بوم‌گردی از سراسر کشور است.»


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب