زنان ایرانی عمدتا به علت بیماریهای قلبی فوت میکنند/ رشد 6 برابری کاهش ویتامین D در زنان
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر علی اکبر سیاری در نشست سلامت زنان که با حضور وزیر بهداشت، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و جمعی از معاونان وزیر بهداشت در محل وزارتخانه در حال برگزار شد، نخستین ماموریت وزارت بهداشت را افزایش امید به زندگی عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت برای دستیابی به این هدف برنامههایی را پیشبینی کرده و بر اساس آن عمل میکند.
وی افزود: پیشگیری از مرگ نابهنگام زنان، پیشگیری و کنترل عوامل تهدید کننده سلامت، پیشگیری و کنترل آسیبهای اجتماعی، مراقبت از بیماریهای واگیر و غیر واگیر و کمک به بهبود سبک و شیوه زندگی و رضایت از زندگی از جمله این برنامهها است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت کاهش نابرابریها در حوزه سلامت اجتماعی به ویژه در دریافت خدمات سلامت، اولویت حوزه سلامت با افراد با وضعیت اقتصادی نامناسب، ترویج تشکیل خانواده و فرزندآوری و تحکیم بنیان خانواده و پایداری آن را از دیگر موارد برشمرد.
سیاری با توجه به اولویتهای نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی در کشور، گفت: بر این اساس خدمات پیشگیری بر خدمات درمانی، مناطق محروم و روستایی و حاشیهنشین بر مناطق شهری برخوردار از امکانات و خدمات سرپایی بر خدمات بستری اولویت دارد.
وی در ادامه افزود: امید به زندگی در زنان کشور از سال 1375 تا 1390 از 69.8 سال به 74.6 سال افزایش یافته است.
معاون وزیر بهداشت یکی از برنامههای این وزارتخانه را برنامهریزی اختصاصی برای پیشگیری از مرگ ناشی از بارداری و زایمان نام برد و گفت: اکنون سالانه برخی زنان به علت حاملگی و زایمان فوت میکنند به همین علت وزارت بهداشت اهتمام ویژهای برای کاهش این قبیل مرگ و میرها دارد.
وی در همین ارتباط به دستور صریح وزیر بهداشت مبنی بر پیگیری حادثه مرگ مادر باردار در شهرستان جاسک اشاره کرد که معاون وزیر برای پیگیری علل حادثه به این شهرستان اعزام شد.
دکتر سیاری با توجه به علل شایع مرگ زنان 30 تا 69 ساله در کشور گفت: بیماریهای قلبی و عروقی عمدهترین علت مرگ زنان در کشور است و سرطانها و تومورها، حوادث غیر عمدی، بیماریهای غدد، تغذیه و متابولیک، بیماریهای دستگاه تنفسی، بیماریهای دستگاه ادراری و تناسلی، بیماریهای دستگاه گوارش، بیماریهای سیستم عصبی، حوادث عمدی و بیماریهای عفونی و انگلی در رتبههای بعدی است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه 98 درصد علت مرگ زنان مربوط به 10 عامل فوق بوده که 86 درصد مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، دیابت، تنفس، حوادث غیرعمد و سوء مصرف مواد است، از اجرای برنامهای برای کنترل عوامل خطر و بیماریهای عمده در زنان خبر داد که از امسال آغاز خواهد شد.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت کمبود ویتامین D را از مشکلات جدی زنان نام برد و گفت: کمبود این ویتامین در 10 سال اخیر در کشورمان 6 برابر رشد کرده و زنان با کمبود این ویتامین مواجهاند.
به گفته دکتر سیاری؛ برای جبران کمبود این ویتامین از سال گذشته مکمل جدیدی به برنامه مراقبت از مادران باردار اضافه شد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت در ادامه به بیماریهای مزمن ناتوان کننده در زنان اشاره کرد و گفت: افسردگی در کل جامعه 7.12 درصد است که در زنان 4.15 درصد است. بیماریهای اسکلتی و عضلانی از دیگر بیماریهای مزمن زنان است.
وی افزود: 50 درصد زنان بالای 60 سال مبتلا به اسنتوپروز، آرتروز و کمردرد هستند و کم خونی و یائسگی هم در زنان شایع است و 49 درصد زنان 30 سال به بالا اضافه وزن دارند.
سیاری بیماریهای واگیر، بیماریهای غیر واگیر و آسیبهای اجتماعی را اپیدمی سه گانه کشورهای در حال توسعه نام برد و خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت برای کاهش آسیب رفتارهای جنسی پرخطر، مصرف سیگار و دخانیات و خشونت برنامههایی دارد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه اولویت ارائه خدمات بهداشتی درمانی به زنان مناطق حاشیهها و مناطق محروم است، از ارائه مراقب سلامت- خدمات فعال، کارشناس بهداشت روان و کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در این مناطق خبر داد و افزود: همچنین مراکز ویژه زنان آسیب دیده اجتماعی با هدف ایجاد اشتغال، حرفه آموزی و توانمند سازی آنان، مهد کودک، تغذیه رایگان و درمان آلام و درد بیماران در این مناطق راه اندازی شده است.
انتهای پیام/