برگزاری دور اول مذاکرات کوبا و آمریکا پشت درهای بسته
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از بی بی سی، «برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا روز گذشته در مرکز این وزارتخانه نشستی با هیئت نمایندگی اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا داشت که «نانسی پلوسی» نماینده حزب دموکرات نیز در راس آن بود.
طی دیدار «رودریگز» و «پلوسی» موضوعاتی مورد بحث قرار گرفت از جمله عادی سازی روابط دیپلماتیک، بازگشایی سفارتخانهها و همچنین مباحثه و مذاکره در کنگره آمریکا برای برداشتن تحریمهای کوبا.
نشست مذکور پشت درهای بسته برگزار شد و در آغاز آن فقط عکاسان میتوانستند کار خود را انجام دهند اما هیچ صحبتی با مطبوعات نکردند.
روز سهشنبه نیز دفتر «پلوسی» بیانیهای منتشر و اشاره کرد که هیئت نمایندگی آمریکا برای پیشرفت روابط میان ایالات متحده آمریکا و کوبا فعالیت خواهد کرد و بر پایه کاری که بسیاری از افراد طی سالها در کنگره انجام دادهاند قرار خواهد داشت، بهطور ویژه در رابطه با کشاورزی و تجارت.
نمایندگان آمریکایی در نظر دارند در طول اقامت خود علاوه بر نمایندگان دولت کوبا با کاردینال «خائیمه اورتگا» مقام ارشد کلیسای کاتولیک در این جزیره آمریکای لاتینی نیز دیداری داشته باشند.
نمایندگان کنگره آمریکا که در نشست حضور دارند شامل «الیوت انجل» از «نیویورک»، «رزا دلور» از «کانکتیکات»، «کالین پترسون» از «مینسوتا»، «آنا ایشو» از «کالیفرنیا»، «نیدیا بلاسکز» از «نیویورک»، «جیم مک گاورن» از «ماساچوست»، «استیو اسرائیل» از «نیویورک» و «دیوید سیسیلین» از «رود آیلند» میباشند.
دور دوم مذاکرات میان کوبا و آمریکا در «واشنگتن» برگزار خواهد شد.
«رائول کاسترو» رئیسجمهور کوبا در 17 دسامبر سال گذشته میلادی (26 آذر 93) اعلام کرد که بعد از مکالماتی که با «باراک اوباما» همتای آمریکایی خود داشته، تصمیم گرفتهاند مذاکراتی را برای عادی سازی روابط دیپلمات خود آغاز کنند.
«رائول کاسترو» طی یک سخنرانی که از رادیو و تلوزیون کوبا پخش شد تصریح کرد: توافق کردهایم که روابط دیپلماتیک را از سر بگیریم، با وجود اینکه چنین چیزی به معنای حل شدن معضل اصلی که تحریم اقتصادی، تجاری و مالی میباشد نیست.
از میان تدابیری که برای آغاز این روابط در نظر گرفته و توافق شد، آزادی 3 زندانی قهرمان کوبایی به نامهای «خراردو هرناندز»، «رامون لابانینیو» و «آنتونیو گررو» بود که به جرم مبارزه با اقدامات ضد کوبایی در ایالت «میامی» آمریکا حبس شده بوند.
انتهای پیام/