توصیه رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی واحد تهران مرکزی به علاقهمندان حافظ
دکتر محمد اکوان به مناسبت فرارسیدن گرامیداشت حافظ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با تاکید بر اینکه نمیتوان اندیشه حافظ را به یک گروه و نحله خاص محدود ساخت، گفت: تفکر حافظ در قالب شعر بیان شده است، وی میاندیشد و فکر میکند و فکر او ظهور مییابد و هر کسی به تناسب حدود فهم خود از آن بهره میگیرد و به مقدار بهره خود آن را بسط و گسترش میدهد و به دیگران میآموزد.
وی خاطرنشان کرد: هرکسی حافظ خود را خوانش میکند و آن را شرح میدهد اما حافظ شیرازی همان است که خود بیان کرده است. حافظ به گونهای اندیشیده است که کسی نمیتواند او را در انحصار خود برگیرد و یا فکر و نظر او را از آن خود سازد بلکه تنها میتواند از چشمه حکمت او سیراب شوند آنگاه چشمه را به دیگران بسپارند تا آنان نیز از آن بنوشند و به دیگران بسپارند.
رئیس مجتمع دانشگاهی ولیعصر(عج) واحد تهران مرکزی گفت: مرغ دانایی چون حافظ به بند و دام کسی نمیافتد یا به سخن بهتر کسی نمیتواند مرغ دانایی چون حافظ را به بند و دام خود گیرد. اهل نظر و تفکر و اندیشه به اندازهای که با حافظ همدلی و همسخنی دارند از او فایده میبرند هر چه همدلی با حافظ بیشتر باشد بهرهگیری از او نیز بیشتر است.
عضو هیات علمی واحد تهران مرکزی افزود: هستیشناسی حافظ بر شهود، اشراق و راز مبتنی است و با دیگر حوزههای هستیشناسی متفاوت است. گشودن راز و شهود امری دشوار است و این دشواری در سرتاسر تفکر حافظ جریان دارد.
وی تصریح کرد: از آنجا که شهود، عشق و راز دارای مراتب است بنابراین هستیشناسی حافظ نیز از مراتب برخوردار است و هرکسی باید با حفظ این مراتب و فراخور فهم خود هستی شناسی حافظ را تفسیر و تبیین کنند.
اکوان اظهار کرد: به همه کسانی که دوستدار حافظ و علاقهمند به اندیشه او هستند توصیه میکنم که با فراغت بال و گام به گام همراه با استادان و آشنایان با حافظ و تفکر او قدم بردارند و تلاش کنند تا آموزههای فکری حافظ را از سرچشمه فرا گیرند تا به عمق اندیشههای او نزدیکتر شوند.
انتهای پیام/