دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1394 - 10:13
در هشتمین جشنواره نانو /5

معرفی منسوجات هوشمند و الکترونیک در غرفه دانشگاه آزاد اسلامی + تصاویر

نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- لاله ملک‌نیا، دکتری شیمی نساجی از دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب و عضو هیئت علمی این دانشگاه، در غرفه دانشگاه آزاد یک سری نانوپودرهای مختلف و یک سری محلول‌های نانویی و همچنین در غرفه طرح‌های نوآورانه، منسوجات هوشمند و الکترونیک را معرفی کرد.
کد خبر : 43135

دکتر لاله ملک‌نیا موفق به تولید نیمه‌صنعتی طبقه‌ای از منسوجات رسانا و ضدامواج شده است که طیف گسترده‌ای از کاربردها را در برمی‌گیرد. این فناوری که در نمایشگاه‌های مختلف بین‌المللی همچون سوئیس، کره جنوبی و کویت عرضه شده تاکنون موفق به دریافت مدال طلا و همچنین جوایز ویژه WIPO (سازمان مالکیت فکری و معنوی ملل متحد) شده است.


امروزه کاربرد و استفاده از طیف‌های فرکانسی و امواج رادیویی در حال گسترش روزافزون است. مهم‌ترین مزیت این فناوری کاهش حجم اتصالات و وسایل رابط همچون سیم‌ها و کابل‌ها هستند که در نتیجه موجب کاهش چشم‌گیر هزینه‌ها می‌شوند به طوری که روابط بدون سیم جایگزین مطمئن آنها می‌شوند. از طرفی با توجه به مضرات و تاثیر سوء امواج بر انسان و مصارف مختلفی که می‌تواند پارچه‌های با قابلیت جذب و محافظت از امواج در صنایع مختلف داشته باشد کارهای تحقیقاتی زیادی توسط پژوهشگران در سراسر دنیا انجام شده است.


وی در غرفه طرح‌های نوآورانه، پرده‌های ضدامواج، انواع پارچه‌های نانو و ضدامواج، کلاه نوزادان و لباس‌های بارداری ضد امواج و همچنین مدار چاپی روی پارچه و مدارهای بافته‌شده و یک باتری منعطف را معرفی کرد.



منسوجات رسانا که با کمک فناوری نانو ساخته‌ شده‌اند



لباس بچه ضدباکتری و ضد امواج



لباس بارداری ضد امواج


مزایا


دکتر لاله ملک‌نیا در مورد منسوجات هوشمند و الکترونیک و مزایای آن گفت:‌ «این منسوجات علاوه بر اینکه قابلیت ضدباکتری، آتش‌گریز و ضد قارچ دارند، توانایی حذف امواج را هم دارند و به همین دلیل در صنایع پزشکی، نظامی و خانگی کاربرد دارند».


به گفته وی، برای بررسی خواص ضدامواج این پارچه‌ها از آزمون‌های استاندارد IEEE STD 299 بهره گرفته شده است.


وی افزود: «از این مزایای این منسوجات می‌توان به ثبات شست‌وشویی و نوری مطلوب، انعطلف‌پذیری و وزن کم، تنفس‌پذیری و روش تولید آسان اشاره کرد».


کاربردها


دکتر ملک‌نیا در مورد کاربرد منسوجات هوشمند و الکترونیک خود گفت: «این منسوجات به دلیل انعطاف‌پذیری‌شان در صنعت الکترونیک و در آنتن‌های منعطف و همچنین تجهیزات مخابراتی کاربرد دارند».


وی افزود:‌ «این منسوجات در صنعت پزشکی در ساخت پدهای قابل ردیابی، ضد باکتری و ضد قارچ کاربرد دارد. در صنعت نظامی نیز برای ساخت اتاق شیلد و اتاق امن کاربرد دارد. ساخت مدارهای چاپی روی پارچه، مدارهای بافته‌شده روی پارچه و طرح‌های رسانا روی پارچه با کمک این اختراع که می‌توان پرده‌های الکترونیک جهت لباس‌های تبلیغاتی با استفاده از آنها ساخت. همچنین مدارهای الکترونیک تعبیه شده روی لباس سربازان برای کنترل از راه دور و روی لباس بیماران برای بررسی علائم حیاتی و کمک‌رسانی به موقع و تجویزات پزشکی از راه دور توسط پزشک کاربرد دارند».



پرده ضد امواج



مدار بافته شده روی پارچه


وی کاربردهای دیگر این منسوجات الکترونیک و هوشمند را تولید پارچه‌های ضدگازهای شیمیایی، بیوسنسورهایی مانند سنسورهای قند خون و هموگلوبین خون، لباس‌های هوشمند جهت اندازه‌گیری ضربان قلب و پارچه‌هایی با قابلیت رسانایی موضعی نام برد.


وی در مورد باتری منعطف پارچه‌ای گفت که این باتری قابلیت تولید نیم ولت جریان الکتریکی را دارد و می‌تواند در تجهیزات الکترونیک در با آب سروکار دارد، مورد استفاده قرار گیرد.



باتری منعطف پارچه‌ای


این محصولات هنوز ثبت اختراع نشده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب