دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آیت‌الله جوادی آملی:

فتح فقط با شمشیر نیست، با قلم نیز می‌توان فاتح شد

آیت‌الله جوادی آملی در دیدار با دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: فتح فقط به وسیله شمشیر به دست نمی‌آید، بلکه با قلم نیز می‌توان فاتح شد.
کد خبر : 430846
IMG_0507.JPG.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با حضور در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با آیت‌الله جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.


آیت‌الله جوادی آملی در این دیدار که جمعی از دیگر اعضای مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز حضور داشت، در سخنانی اظهار کرد: فعالیت‌ها و رسالت‌های مجمع پر برکت اهل بیت(ع)، در حد یک وزارتخانه بزرگ است لذا هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی تخصصی و دقیقی لازم دارد.


وی ادامه داد: کسی که می‌خواهد جهانی حرف بزند، باید جهانی فکر کند؛ «لیظهره علی الدین کله» یک دستور همگانی است اما کسی می‌تواند داعیه جهانی شدن داشته باشد که جهانی فکر کند و جهانی فکر کردن، فهم جهانی می‌خواهد و اگر قرآن کریم راهکار عملی برای این مطلب نداشت بر این مسئله اصرار نمی‌کرد.


این استاد برجسته حوزه علمیه قم تصریح کرد: اینکه پیامبر(ص) فرمود «الْإِسْلَامُ یَعْلُو وَ لَا یُعْلَی‏ عَلَیْهِ» این جمله خبری است که به داعی انشا القا شده است؛ یعنی بکوشید جهانی بفهمید و جهانی رفتار و عمل کنید.


آیت‌الله جوادی آملی در ادامه با اشاره به جریان غزوه خیبر بیان کرد: جریان فتح خیبر برای مسلمانان مدینه و جامعه اسلامی بسیار مشکل گشا و حائز اهمیت بود که عظمت این فتح و آن حماسه آفرینی حضرت امیر(ع) بر کسی پوشیده نیست، از سوی دیگر در همین روز جعفر پسر عموی پیامبر(ص) از حبشه به مدینه بازگشت، پیامبر(ص) با شنیدن این خبر فرمود نمی دانم از فتح خیبر خوشحال‌تر باشم یا از بازگشت جعفر؟!


وی ادامه داد: جعفر یک روحانی و مبلغ بود، در واقع یک روحانی به حبشه رفته و آنجا را طی چند سال متحول کرده و حرف اسلام را به آنجا منتقل کرده، این در نظر پیامبر(ص) معادل با فتح خیبر است تا جایی که می‌فرماید نمی‌دانم از فتح خیبر خوشحال‌تر باشم یا از بازگشت جعفر؟ در نتیجه فتح فقط به وسیله شمشیر به دست نمی‌آید بلکه با قلم نیز می‌توان فاتح شد و یک روحانی می‌تواند کاری کند که معادل با فتح خیبر باشد، این است آن رسالت اصلی مجمع جهانی اهل بیت(ع).  


این مفسر قرآن خاطرنشان کرد: کسی نمی تواند خود را با اهل بیت(ع) مقایسه کند، اما جعفر یک روحانی مبلغ بود که در حبشه به تبلیغ اسلام پرداخت و به این مقام رسید، چرا شما مانند او نباشید و کاری معادل با فتح خیبر نکنید؟!


وی ابراز کرد: حضرت امیر(ع) فرمود «النَّاسِ نِیَامٌ فَإِذَا مَاتُوا انْتَبَهُوا» اما چرا قبل از مرگ مردم جهان را بیدار نکنیم؟ چرا از قدرت فطرت استفاده نکنیم؟ چرا برای مردم جهان روشن نکنیم که با مرگ نمی‌پوسند بلکه از پوست به درمی‌آیند و انسان موجودی ابدی است، این راه باز است، تنها کافی است «نمی‌توانیم» را از خود دور کنیم، پس با جدیت این راه را ادامه دهید تا ان‌شاءالله «لیظهره علی الدین کله» به دست شما محقق شود.


آیت‌الله جوادی آملی در توصیه ای به مجمع جهانی اهل بیت(ع)، اذعان کرد: این وظیفه همگان، به خصوص مجمع جهانی اهل بیت(ع) است که با همکاری دیگر نهادهای هم سو مانند مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، جریان «مباهله» را زنده و احیاء کنید و این واقعه را به همه جهانیان معرفی نمایید و پاسخ شبهات علمی در این زمینه را بدهید تا عظمت شیعه بیش از پیش شناخته شود.


در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، گزارشی از فعالیت‌ها، اهداف و راهبردهای مجمع جهانی اهل بیت(ع) در عرصه‌های مختلف فرهنگی و بین‌المللی خدمت آیت‌الله جوادی آملی ارائه کرد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب