«استاد پترزبورگ» به کتابفروشیها آمد
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «جان مکسول کوتسی»، برنده دو جایزه بوکر، جایزه نوبل و جوایز ادبی متعدد دیگر، برای خوانندگان حرفهای نامی آشناست.
یکی از مسائلی که ذهن کوتسی را به خود مشغول کرده نسبت میان رمان و تاریخ است. کوتسی در جستوجوی راههایی است که با آن بتوان رمان را به نوعی «رقیب تاریخ» بدل کرد. احتمالاً تکاندهندهترین دستاورد روایی او درباره نسبت میان داستان و تاریخ، رمانی است که در سال ۱۹۹۴ انتشار داد، یعنی وقتی آفریقای جنوبی در یک نقطه عطف تاریخ بود و برای اولین بار انتخاب ریاستجمهوری آزاد برگزار میشد. در این زمان، کوتسی کتابی منتشر کرد که ماجرا و محل وقوع و حال و هوای آن ظاهراً هیچ نسبتی با تجربه سیاسی آن روزهای کشورش نداشت: «استاد پترزبورگ».
این رمان تا حدی بر زندگینامه فیودور داستایفسکی مبتنی است. استاد پترزبورگ اثری است به غایت پیچیده و عمیق و به سؤالاتی میپردازد که که با ملاحظاتی میتوان آن را به زندگی هر فرد در یک رژیم سیاسی سرکوبگر اطلاق کرد.
چاپ نخست استاد پترزبورگ، اثر «جی.ام. کوتسی»، با ترجمه محمدرضا ترک تتاری، ویرایش مهدی نوری و سپاس ریوندی، در ۲۵۶ صفحه، قطع رقعی با قیمت 38 هزار تومان از سوی انتشارات ماهی وارد بازار کتاب شده است.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/