دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل اسبق استقلال در گفتگو با آنا:

ورود بانوان به ورزشگاه بازی انتخاباتی کاسبان سیاسی است/ هنجارشکنی از بازی‌های باشگاهی آغاز می‌شود

مدیرعامل اسبق استقلال گفت: حرکت فمنیستی ورود بانوان به ورزشگاه را کاسبان سیاسی در آستانه انتخابات راه انداخته‌اند و حضور خانم‌ها در بازی‌های باشگاهی آغاز هنجارشکنی است.
کد خبر : 430244
AMI_6374.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه فوتبال گروه ورزشی خبرگزاری آنا، حضور بدون مشکل بانوان در ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی تیم ملی فوتبال ایران مقابل کامبوج این موضوع را ایجاد کرده که برخی اعلام کرده‌اند حالا که مشکلی نشده است، بانوان می‌توانند در بازی‌های باشگاهی نیز به ورزشگاه بروند، در شرایطی که فضای دیدارهای باشگاهی با ملی تفاوت بسیار زیادی دارد.


امیر واعظ آشتیانی در خصوص تقاضای برخی افراد برای حضور خانم‌ها در ورزشگاه برای دیدارهای باشگاهی به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: حضور بانوان در ورزشگاه‌ها قبل از اینکه مطالبه مدنی باشد، یک بازی سیاسی است. با توجه به نزدیکی به انتخابات گروهی این بحث را راه انداخته‌اند و می‌خواهند با این حرکت فمنیستی کاری انجام دهند که در انتخابات به سودشان باشد.


وی ادامه داد: هر کار اجتماعی که قرار است انجام شود، باید بستر آن مهیا باشد. نیاز به کار فرهنگی دارد چون در هر سازمان و جامعه‌ای اگر قرار است رویه‌ای جدید ایجاد شود، باید پیش از انجام آن هماهنگی‌های لازم صورت پذیرد. تحلیل و برداشت من این است که این افراد که خواهان حضور بانوان در استادیوم هستند می‌خواهند با انجام این بازی سیاسی برای خود نامی دست‌وپا کنند.


تضاد جنسیتی در اساس‌نامه فیفا نیست


پیش از حضور خانم‌ها در دیدار با کامبوج، آن‌ها فرصت داشتند تا در دیدار دوستانه تیم ملی برابر بولیوی و بازی پرسپولیس با کاشیما آنتلرز ژاپن در لیگ قهرمانان آسیا وارد ورزشگاه آزادی شوند؛ اما عده‌ای فرصت‌طلب اعلام کردند ورود بانوان برای اولین با فشار فیفا انجام شده است.کارشناس فوتبال دراین‌باره تأکید کرد: برخی اعلام کرده‌اند که حضور بانوان در ورزشگاه‌ها در درجه اول به خاطر فشار فیفا بوده است، در صورتی که این‌گونه نبوده است. آن‌هایی که حرف از فیفا می‌زنند اغراض سیاسی دارند. اگر اساسنامه فیفا را مطالعه کنید، چیزی به نام تضاد جنسیتی وجود ندارد. ماده‌ای به نام تبعیض است که منظور آن به تبعیض نژادی اشاره دارد.


وی افزود: اگر مصاحبه‌های مسئولان فیفا را بشنوید و بخوانید متوجه می‌شوید که آن‌ها ابراز امیدواری کرده‌اند که بانوان در ایران به ورزشگاه بروند. وقتی این‌گونه صحبت می‌کنند یعنی اجازه ندارند کاری انجام بدهند که بر اساس قانون است و ورود بانوان به ورزشگاه‌ها یک هجمه بزرگ است که عده‌ای کاسبان سیاسی به راه انداخته‌اند و متأسفانه بخش عمده‌ای از عوام جامعه آن را باور کرده‌اند.


قوانین برخورد با هنجارشکنان را نداریم


واعظ آشتیانی با اشاره به این موضوع که برای حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها قوانین مشخصی نداریم، تصریح کرد: چه زن و چه مرد وقتی وارد ورزشگاه می‌شوند ما تعاریف مشخصی برای هنجارشکنی آن‌ها نداریم و می‌توان این ایراد را به وزارت ورزش و جوانان گرفت که نتوانسته برای برخورد با هنجارشکنی‌ها قوانینی را تعریف کند. برخی می‌گویند چرا در مسابقات والیبال و بسکتبال شاهد حضور بانوان در سالن برگزاری مسابقات هستیم. اولاً که در آن مسابقات فقط برای بازی‌های ملی شاهد حضور بانوان هستیم و مسئله دوم اینکه در یک سالن بسته نهایتاً 12 هزار نفر حضور دارند شرایط با ورزشگاهی که بالغ بر 70 هزار نفر گنجایش دارد، کاملاً متفاوت است.


دیدار تیم‌های فوتبال ایران و کامبوج


مخالفت خانواده‌ها با رفتن فرزندان به ورزشگاه


وی یادآور شد: برای آنکه بانوان ما بتوانند وارد ورزشگاه شوند، نیازمند قوانین تعریف‌شده هستیم. هر فردی که به ورزشگاه می‌رود باید بداند قوانین سخت‌گیرانه‌ای وجود دارد که اجازه هنجارشکنی را از وی گرفته است. امروز خانواده‌ها از فرستادن فرزندان خود به ورزشگاه پرهیز می‌کنند چون اتفاقات ناگواری رخ می‌دهد در تربیت آن فرزند تأثیر بدی دارد.


کارشناس فوتبال در ادامه افزود: اینکه در دنیا تماشاگران زن و مرد به‌سادگی وارد ورزشگاه می‌شوند، ظاهر قضیه است و در حقیقت قوانین بسیار مشخصی وجود دارد که افراد قانون‌شکن به خود جرئت نمی‌دهند دست به هنجارشکنی بزنند. برای همین بازیکنان در زمان زدن گل حتی دست تماشاگران را لمس می‌کنند ولی در ایران قوانینی نداریم که برخورد لازم با هنجارشکنان صورت پذیرد.


بازی‌های باشگاهی آغاز هنجارشکنی است


واعظ آشتیانی خاطرنشان کرد: بهتر است فضا را تلطیف کنیم. اگر بناست بانوان در محیط ورزش باشند باید در مسابقات ملی باشد چون در رقابت‌های ملی همه یک‌صدا تیم ایران را تشویق می‌کنند اما در رقابت‌های باشگاهی هواداران به دو دسته تقسیم می‌شوند و این اتفاق آغاز هنجارشکنی‌های نامتعارف است. باید به تماشاگران با تعریف قوانین مشخص بفهمانیم هیچ‌کس اجازه شکستن قانون را ندارد و تا زمانی که فضا مهیا نشده و این قوانین در اختیار عموم قرار نگرفته با چالش جدی ورود بانوان به ورزشگاه‌ها مواجه هستیم و مسئله‌ای لاینحل پیش روی‌مان قرار دارد.


انتهای پیام/4051/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب