«خطر آزادی» در کمین بانوان ایرانی!
به گزارش خبرنگار حوزه فوتبال گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی فوتبال ایران ساعت 17 روز پنجشنبه 18 مهر سال جاری در ورزشگاه آزادی دومین دیدار خود در مرحله انتخابی جام جهانی 2022 قطر و جام ملتهای آسیا 2023 چین را برابر تیم ملی کامبوج برگزار خواهد کرد.
با موافقت شورای تأمین استان تهران بانوان ایرانی میتوانند بار دیگر وارد ورزشگاه آزادی شوند و از نزدیک به تماشای یکی از مسابقات فوتبال بپردازند. 37 سال پیش بود که بانوان برای آخرین بار حضور متوالی در ورزشگاه آزادی را حس کردند و سپس در ورزشگاهها به دلیل آنکه شرایط مهیا نبود بسته شد.
16 مهرماه 1360 دربی 24 سرخابیها با حضور بانوان برگزار شد و پس از آن، حضور آنها در ورزشگاهها منع شد چراکه بسیاری از ملاحظات رعایت نمیشد. مدتها تلاشهای مختلفی صورت گرفت تا بانوان بتوانند به ورزشگاه بازگردند و نهایتاً 24 مهر 1397 در دیدار دوستانه ایران با بولیوی پای بانوان به ورزشگاه باز شد. پس از آن در دیدار پرسپولیس مقابل کاشیما آنتلرز در دور برگشت فینال لیگ قهرمانان آسیا در تاریخ 19 آبان 97 نیز بانوان برای دومین بار به ورزشگاه آزادی وارد شدند.
ورود بانوان به ورزشگاه آزادی پس از این دو دیدار قطع شد؛ چرا که بازی مهمی در سطح ملی یا باشگاهی در آسیا برگزار نشد و حالا قرار است بانوان در دیدار ایران و کامبوج برای سومین بار وارد ورزشگاه آزادی شوند. مدعیان ظاهری حقوق بشر در رسانههای خود با شعار ورود زنان ایرانی به ورزشگاه بدون محدودیت و گزینش قصد دارند تا نامی برای خود دست و پا کنند و بگویند موفق به کمک به بانوان شدهاند.
از آنجاییکه فدراسیون فوتبال این فصل در رقابتهای باشگاهی و ملی شرایط خرید بلیت به روش الکترونیکی از طریق سایت را برای تماشاگران فراهم کرده، 4600 صندلی را نیز برای حضور بانوان در جایگاههای A6 تا A9 طبقه اول ورزشگاه اختصاص داده است. فرصتطلبان این شکل فروش بلیت را موفقیت حامیان ورود بانوان به ورزشگاهها به پشتوانه تلاشهای مدنی دانستهاند و اعلام کردهاند تلاش برای تغییر محدودیت به ثمر نشست و استمرار تبعیض بین زنان و مردان ایرانی از بین رفت.
فضای نامناسب ورود بانوان در مسابقات باشگاهی
سومین حضور بانوان در ورزشگاهها بار دیگر جنبه ملی دارد. صرفنظر از آنکه باید زیرساختها و امکانات لازم برای حضور بانوان در ورزشگاهها فراهم شود و این اتفاق در بخشی از ورزشگاه آزادی انجام شده است، باید این نکته را مدنظر قرار داد که در بازیهای ملی، هواداران متحد و یکپارچه از تیم ملی حمایت میکنند اما در بازیهای باشگاهی امکان چنین امری وجود ندارد. اگر دیدار ایران و کامبوج بدون مشکلی برگزار شد نباید انتظار داشته باشیم در بازیهای باشگاهی اتفاقی رخ ندهد چرا که بستر حوادثی تلخ مهیاست.
آنهایی که معتقدند تبعیض میان مردان و زنان ایرانی در مسئله ورود به ورزشگاه وجود دارد، از اتفاقات نابهنجاری که در صورت حضور زنان در دیدارهای باشگاهی رخ میدهد اطلاعات دقیقی ندارند و البته که عدهای هم با دانستن تمام جوانب این کار، آگاهانه به ورود زنان به ورزشگاهها در مسابقات باشگاهی اصرار میکنند چون اهدافی جز تماشای مسابقه فوتبال را در ورزشگاه دارند!
حضور بانوان در مسابقات حساس باشگاهی خطرات فراوانی را دارد چراکه بسیاری از هواداران دوآتشه مرد حاضر در ورزشگاه واکنشهای غیراخلاقی مختلفی را بروز میدهند که سلامت جسمی و روحی بانوان را تهدید میکند و این ظرفیت را دارد که فاجعهای را رقم بزند. متأسفانه با رخ دادن اتفاقی تلخ و دردناک در ورزشگاه آزادی، حامیان متظاهر ورود بانوان به ورزشگاه راههای فرار را بر میگزینند و به حربههای مختلف تلاش میکنند تا ماجرا را به گردن مسئولان برگزاری مسابقه بیندازند.
آنهایی که فریاد حضور رسمی بانوان در ورزشگاه را میزدند، شهامت و شجاعتی کذب را به زنان ایرانی میدهند که عواقب خوشایندی برای خانوادهها ندارد. در این میان نباید از این نکته هم غافل شویم در میان بانوان علاقهمند به ورود به ورزشگاه، افرادی هستند که نیتی جز تماشای مسابقه فوتبال را دارند و میخواهند دست به کارهای هنجارشکنی بزنند که همسو با اهداف رسانههای معاند است.
شرایط برگزاری بازیهای باشگاهی برای حضور بانوان تماشاگر مهیا نیست چون هواداران متعصب به دنبال افرادی هستند که ناراحتیشان از شکست را بر سر آنها خالی کنند و خطر برای زنان حاضر در ورزشگاهها وجود دارد.
در صورت پیروزی نیز میتوان انتظار واکنشهای غیراخلاقی را داشت که مناسب نیست و تمامی این اتفاقات به غیر از نکات منفی است که به کودکان، نوجوان و جوانانِ دختر و پسر القا میشود.
انتهای پیام/4051/4048/پ
انتهای پیام/