فیفا حق دخالت در مسائل داخلی ایران را ندارد
به گزارش خبرنگار حوزه فوتبال گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بحث حضور بانوان در ورزشگاهها در شرایطی مطرح شده که بسیاری معتقدند فیفا حق ندارد در مسائل داخلی کشورها دخالت کند. با این وجود فدراسیون جهانی فوتبال به ایران اعلام کرده باید شرایط حضور بانوان در ورزشگاهها را فراهم کند.
امیر واعظ آشتیانی در خصوص حضور بانوان در ورزشگاهها به خبرنگار ورزشی آنا گفت: اینکه بازیهای برخی رشتههای ورزشی مانند والیبال با حضور بانوان برگزار شده، با فوتبال قابل قیاس نیست چراکه در ورزشگاهها بین 30 تا 100 هزار نفر تماشاگر حضور پیدا میکنند و کنترل محیط بزرگتر شرایط متفاوتتر و سختتری را دارد. در چندین مورد پیش آمده بازیهای ایران پخش شده و حضور بانوان از لحاظ اخلاقی مشکلاتی را ایجاد کرده است. باید تدابیری را ایجاد کرد تا ناهنجاریها از بین برود.
وی افزود: برخی معتقدند حضور بانوان باعث کاهش رفتار اشتباه و غلط مرد میشود اما تجربه خلاف آن را نشان داده است. باید برای حضور بانوان در مرحله اول، فرهنگسازی کنیم. قوانین و مقرراتی که در ورزشگاههای ما تعریف شده، باید سختگیرانه باشد و اگر از قانون تخطی شد، نیاز است باقدرت با متخلفان برخورد شود چراکه در بسیاری از کشورها این کار انجام شده و هزینه جرم در آنجا بالاست.
مدیرعامل اسبق استقلال خاطرنشان کرد: ما باید برای حضور بانوان در ورزشگاهها تدبیر داشته و احساسی برخورد نکنیم. الان نزدیک انتخابات است و نمایندگان به خیال اینکه تمام مشکلات مملکت را حل کرده و فقط حضور بانوان در ورزشگاهها باقیمانده که از این موضوع دم میزنند. باید مقرراتی داشته باشیم که بهوسیله آن بتوانیم ورزشگاهها را کنترل کنیم. بعد از مسائل فرهنگی، فاکتور دوم مقررات است. شاید نیاز به قانونگذاری داشته باشیم.
وی افزود: نکته سوم نحوه اجرای آن قوانین است که باید محکم و بدون مماشات اجرایی شود. باید بسترهای لازم برای اجرای قانون را فراهم کنیم. وقتی در یک بازی جام حذفی اتفاقاتی میافتد که باعث آسیب بسیاری از تماشاگران میشود یا در برخی بازیها شاهد مرگ یا نابینایی افراد هستیم، بانوان که از شرایط فیزیکی ضعیفتری نسبت به مردان برخوردارند، بدون تردید آسیبپذیرتر خواهند بود. نبوید مسائل را آنقدر ساده بشماریم و با شور ایجاد کردن و حرفهای پوپولیستی بخواهیم هر طور شده بانوان را به استادیوم بفرستیم.
واعظ آشتیانی تأکید کرد: باید به خاطر داشته باشیم کشور ایران، جمهوری اسلامی است و باید نظر علما در مورد حضور بانوان در ورزشگاهها اخذ شود. مدعیان این طرح باید با علما طرح مسئله کنند و بعد از کسب نتیجه، آن را اجرایی کنند. مسئله بعدی آن است که فیفا و سازمانهای بینالمللی نمیتوانند برای یک کشور تعیین تکلیف کنند. آنها بر اساس کدام بند قانونی و آییننامه میخواهند فضایی ایجاد کنند که حضور بانوان در فضای ورزشگاههای ایران قطعی شود و اگر این اتفاق نیفتد، محرومیت گریبان فدراسیون ایران را بگیرد.
وی ادامه داد: مسئله بعدی این است که حضور بانوان، درآمدزایی را تضمین نمیکند. مگر فرق میکند تماشاگر خانم یا آقا باشد. باید در این زمینه بحث کنیم و از درایتی برخوردار باشیم که به فوتبالمان آسیب نرسد. من معتقدم خواسته فیفا مصداق بارز دخالت در امور یک دولت است و ورزش باید عاری از چنین مسائلی باشد. حرفم این است که فیفا در اداره امور یک کشور باید مسائل اعتقادی و دینی را در نظر بگیرد. مگر میشود به مسیحیت تکلیف کرد که بعدازاین اموات خود را درون جعبه نگذارند. اینکه در اروپا دانشگاههایی وجود دارد که هیچ دانشجویی نمیتواند باحجاب وارد شود، نقض حقوق بشر است و نمیدانم چرا سازمانهای بینالمللی در این زمینه سکوت کردهاند.
واعظ آشتیانی تأکید کرد: من معتقدم کشورهای اسلامی باید باهم جلسه بگذارند و متحد شوند تا خیلی از مواردی که فیفا به کشورهای اسلامی تأکید میکند، اجرایی نشود. باید استدلال منطقی آورد که چرا هر طور شده، حضور بانوان را اجباری میکنند. من معتقدم نباید مشکلی را ایجاد کنیم و طبق اصولی جلو برویم که در آینده ممکن است هزینههای گزافی برای از بین بردن آن بپردازیم. مثل واگذاری استقلال و پرسپولیس که نمیتوان بدون بستر آماده این کار را انجام داد، در خصوص حضور بانوان نیز باید تصمیمات منطقی و آگاهانه باشد.
انتهای پیام/4051/4048/
انتهای پیام/