دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1398 - 11:20
چشم انداز ورزش حرفه‌‌ای دانشگاه آزاد؛

تربیت ورزشکار حرفه‌ای گام اول باشگاه دانشگاه آزاد است/ راهی برای جهانی شدن ورزش دانشجویی ایران

مدتی است که ورزش دانشگاه آزاد اسلامی در مسیرهای از پیش تعیین شده‌ای گام برمی‌دارد که این مسیر خبر از هدف‌گذاری و وجود یک چشم‌انداز برای آینده ورزش کشور می‌دهد.
کد خبر : 429786

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا_ محدثه حسینی؛ توسعه تیم‌داری، شفافیت مالی ورزش حرفه‌ای و مشارکت واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در تیم‌داری باشگاه ورزشی از جمله اخباری است که خبر از تحول در مدیریت و ساختار ورزش دانشگاه آزاد اسلامی می‌دهد. با دنبال کردن اخبار ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی به راحتی یک وحدت رویه احساس می‌شود که ورزش این دانشگاه را به سمت یک هدف از پیش تعیین شده می‌کشاند. به گفته کمال جوانمرد مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی این دانشگاه به دنبال درآمدزایی و خودکفایی در هزینه‌های ورزشی خود است. سال گذشته نزدیک به 50 درصد شاکله تیم‌های حرفه ای این دانشگاه را دانشجویان تشکیل می‌دادند؛ در حالی که این درصد باید به 75 درصد برسد.


خودکفایی مالی، درآمدزایی، راه‌اندازی مدارس تخصصی ورزش، کشف استعدادهای ورزشی دانش آموزان سما و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و پرورش آن‌ها هر یک را می‌توان پازلی از یک نقشه راه از پیش تدوین شده دانست. پازلی که قرار است در پایان بر اساس سیاست جدید دانشگاه آزاد اسلامی یعنی پاسخگویی به نیاز کشور را نمایان‌گر باشد.


رویه ورزش حرفه و بودجه آن در دانشگاه آزاد اسلامی رویه متعادل‌تری را پشت سر می‌گذارد؛ به گفته جمشید همتی مدیر کل اداره ورزش‌های همگانی و قهرمانی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از دانشگاه‌ها به‌وسیله اجاره دادن اماکن ورزشی درآمدزای می‌کنند؛ اما اجاره دادن اماکن ورزشی دانشگاه‌ها نوعی خام فروشی و خیانت در حق دانشجویان است. ما مخالف اجاره اماکن ورزشی هستیم و معتقدیم دانشگاه آزاد اسلامی موسسه‌ای غنی از نیروی انسانی است.


باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی سال گذشته در 16 تیم در هشت تیم در بخش بانوان و هشت تیم در بخش آقایان تیم داری کرده است و امسال این تعداد رشته به 24 رشته ( 12 تیم برای بانوان و 12 تیم برای آقایان) افزایش یافته است. این باشگاه در بسیاری از رشته‌ها همانند تکواندو ووشو ریشه‌دار است.


درخشش ورزشکاران دانشگاه آزاد در تیم ملی


رادین روحانی مسئول باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، در خصوص چشم‌انداز تیم‌داری این دانشگاه اظهار کرد: با توجه به فرهنگ و ساختار ورزش کشور و استعدادهایی که وجود دارد دانشگاه آزاد اسلامی بر رشته‌های ورزشی سرمایه‌گذاری می‌کند که پتانسیل کسب مقام در بازی‌های آسیایی و المپیک را دارد.


وی در خصوص هدف دانشگاه آزاد اسلامی در ورزش حرفه‌ای توضیح داد: هدف دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه ورزش این است که در المپیک 2024 اکثر بازیکنان تیم ملی جمهوری اسلامی دربازی‌های آسیایی و بازهای المپیک حضور دارند از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی باشند. واردکردن نیروهای جوان و مستعدی که در چهار سال آینده به باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی کمک کند از مهم‌ترین اهداف این دانشگاه است.


مسئول باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برای دست‌یابی به این هدف از امسال آکادمی‌ها و مدارس تخصصی را در این دانشگاه و مدارس سما را راه‌اندازی کرده است. یک سری رشته‌های جدید ورزشی در قسمت بانوان و آقایان اضافه‌شده است که در این رشته‌های ورزشی ایران در سطح بین‌المللی حرف برای گفتن دارد.


گردهمایی مسئولان تربیت بدنی استان‌ها دانشگاه آزاد اسلامی‎


روحانی عنوان کرد: علت عدم حضور دانشگاه آزاد اسلامی در رشته‌هایی همچون والیبال، فوتبال، بسکتبال و فوتسال هزینه بالای این رشته‌های ورزشی است. دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با هزینه 100 میلیون تومانی مقام جهانی کسب کند درحالی‌که برای به دست آوردن مقام جهانی در بسکتبال باید 4 میلیارد تومان هزینه کنیم!


وی رسالت اول دانشگاه تعلیم، تربیت و آموزش دانست و گفت: با توجه به حفظ شخصیت دانشگاهی باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی به سمت رشته‌هایی با هزینه کم‌تر خواهیم رفت چراکه با ورزشکارهای مستعد امکان کسب مقام‌های بهتر وجود دارد.


مسئول باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی اذعان کرد: باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی در رشته‌های همچون کشتی آزاد، کشتی فرنگی وزنه‌برداری سال نخستی است که ورود می‌کند، از همین رو امکان کسب مقام سوم در لیگ برتر برخلاف انتظار همگان برای این دانشگاه وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه باشگاه فرهنگی ورزشی سال نخستی است که در تیم داری برخی رشته‌ها ورود کرده است، ادامه داد: کسب مقام قهرمانی باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی باوجود باشگاه‌های ریشه‌دار و قدیمی این رشته‌ها همانند کشتی، تیراندازی و قایق‌رانی به‌دوراز ذهن است.


روحانی تأکید کرد: با توجه به تجربه دانشگاه آزاد اسلامی در باشگاه‌داری و پتانسیلی که در سیستم مدیریتی و نیروی انسانی این دانشگاه وجود دارد، طی چهار سال آینده دانشگاه آزاد اسلامی به هدف خود می‌رسد و اکثر دانشجویانی که در رقابت‌های آسیایی و بازی‌های المپیک 2024 حضور دارند و مدال کسب می‌کنند از دانشجویان این دانشگاه خواهند بود.


فرصتی برای ورزشکاران تازه نفس برای راه‌یابی به مسابقات جهانی در دانشگاه آزاد اسلامی


وی با اشاره به اینکه در این مسیر دانشگاه آزاد اسلامی از دانشجویان مستعد و قهرمانان محصل این دانشگاه استفاده خواهد کرد، تصریح کرد: در جذب قهرمانان در گروه‌های دانشگاه آزاد اسلامی این قهرمانان باید از دانشجویان این دانشگاه باشند. البته با متعادل شدن بودجه ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سال‌های گذشته به‌طور مثال در رشته تکواندو چندین ورزشکار خوب را ازدست‌داده‌ایم اما ورزشکاران جوان دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی را جایگزین آن‌ها کرده‌ایم؛ این ورزشکاران  جوان سال آینده همان ورزشکاران اعزامی  تیم ملی در مسابقات جهانی خواهند شد.


مسئول باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه ضمانت برای همراهی این ورزشکاران در چهار سال آینده (با توِجه  برنامه‌ریزی طولانی‌مدت دانشگاه آزاد اسلامی) با باشگاه فرهنگی و ورزشی این دانشگاه وجود دارد، بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌نوعی سرمایه‌گذاری بر این ورزشکاران می‌کند. برخی از فدراسیون‌های ورزشی اجازه عقد قراردادهای بلندمدت را می‌دهند که این ورزشکار در صورت جدا شدن از تیم دانشگاه باید یک‌میزان پولی را به دانشگاه پرداخت کند. (که این خود نیز نوعی درآمدزایی در ورزش محسوب می‌شود.) در فدراسیون‌هایی همچون ووشو، تکواندو و تیراندازی و... که امکان عقد قراردادهای بلندمدت وجود دارد، دانشگاه آزاد اسلامی از این امکان استفاده کرده است اما برخی از فدراسیون‌ها همانند بسکتبال این امکان وجود نداشت و فدراسیون بسکتبال تنها اجازه قراردادهای به مدت یک سال را می‌دهد.


روحانی با بیان اینکه آکادمی‌های ورزشی و مدارس تخصص ورزشی محل درآمدزایی محسوب می‌شوند، گفت: خانواده‌هایی که علاقه‌مند این هستند که فرزندان ورزشکاری داشته باشند به آکادمی معتبر مراجعه می‌کنند و با پرداخت هزینه‌های مربوط به آن فرزندانشان زیر نظر مربی مجرب تعلیم خواهد دید.


وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در ورزش کشور پیشگام و شناخته شده است و عناوین قهرمانی ملی و بین‌المللی زیادی برای خود کرده است. آکادمی‌ها و مدارس تخصصی ورزشی این دانشگاه در اولویت اول خانواده‌ها قرار می‌گیرند. هیچ برندی در ورزش کشور به‌ویژه در ورزش انفرادی و رزمی به‌اندازه برند دانشگاه آزاد اسلامی باسابقه و پرافتخار باشد، وجود ندارد.


مسئول باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: آکادمی‌های ورزش محل درآمدزایی ورزش این دانشگاه  است و از همین محل درآمدزایی ورزشکاران و بازیکنان ورزش حرفه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی استخراج خواهند شد. البته تعداد این ورزشکاران قهرمان کم است و ممکن است بین یک هزار نفر تنها دو ورزشکار قهرمان استخراج شود.


تساوی جنسیتی در ورزش حرفه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی


روحانی خاطر نشان کرد: اکنون دانشگاه آزاد اسلامی در 24 رشته لیگ برتر باشگاه‌های کشور (12 تیم در بخش بانوان و 12 تیم در بخش آقایان) تیم‌داری می‌کند و همانند گذشته مساوات در میزان حضور بانوان و پسران در لیگ برتر رعایت شده است و در رشته‌هایی که امکان حضور بانوان وجود دارد، خانم‌ها حضور خواهند داشت.


مسئول باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام اینکه این میزان تعداد رشته‌ها سال آینده افزایشی نخواهد داشت، گفت: بر اساس سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی تا المپیک 2024 این دانشگاه در این 24 رشته خود را قوی‌تر خواهد کرد.


ورزش به همراه تمام ویژگی‌های خود که می‌توان به پیشگیری آسیب‌های اجتماعی، ترویج شور و نشاط، ارتقای سلامت جسمی و روانی اشاره کرد، اکنون در دنیا به عنوان یک صنعت درآمدزا شناخته شده است که می‌تواند به کشورها قدرت سیاسی بدهد و منجر به قدرتمند شدن کشورها شود. اکنون دانشگاه آزاد اسلامی قدمی فراتر از ورزش دانشجویی در حوزه ورزش برداشته است و در راستای ارتقای سطح کمی و کیفی ورزش کشور تلاش می‌کند. اکنون باید منتظر ماند و دید این دانشگاه می‌تواند طی چهار سال آینده به هدف خود برسد و در گام‌های بعدی خود برای ورزش کشور چه مسیری را انتخاب خواهد کرد و دیگر دانشگاه‌ها در این مسیر چه خواهند کرد.


انتهای پیام/۴۰۸۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب