دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آرای فقهی امام موسی صدر در «فقه زندگی» منتشر شد

مجموعه مباحثی از آرای فقهی امام موسی صدر در کتاب «فقه زندگی» جمع‌آوری و منتشر شد.
کد خبر : 429757
bookfegh-1270x800.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، این کتاب بر مبنای اهمیت موضوع فقه در زندگی و نگاه دین‌شناسانه امام صدر و پرسش‌هایی که درباره فقاهت او همواره مطرح بوده، تدوین و منتشر شده است.


کتاب فقه زندگی حاوی محتوایی از گفتارها و نوشتارهای امام صدر است که فقهی یا ناظر بر فقه است. حجت‌الإسلام و المسلمین مهدی پورحسین گردآوری این محتوا را با نظارت حجت‌الإسلام محمد سروش محلاتی انجام داده است. ویرایش متن کتاب نیز بر عهده مهدی فرخیان بوده است.


مهدی پورحسین مجموعه ۱۲ جلدی گام به گام با امام و کتاب‌های قولوا لا إله إلا الله و حرکیه الإیمان و أبحاث فی‌الإقتصاد را مطالعه و بررسی و فیش‌برداری کرده و آن را بر حسب فهرست و ترتیب کتب فقهی طبقه‌بندی و ساماندهی کرده‌ است. محمد سروش محلاتی نیز پس از به پایان رسیدن این طرح، فقه‌اندیشی امام صدر را در جلسه‌ای تشریح و تبیین کرد که متن مکتوب این سخنرانی در مقدمه کتاب منتشر شده است.


پورحسین در بخشی از درآمد کتاب عنوان کرده است: «این مجموعه در ۴ فصل «کلیات»، «منابع فقهی»، «قواعد و اصول فقهی» و «احکام فقهی» تدوین شده است. امام موسی صدر این مباحث را غالبا در مجامع عمومی و در فضایی غیرمدرسه‌ای بیان کرده‌اند. لذا فاقد ادبیات تخصصی است و گاه وجوه مختلفی را دربرمی‌گیرد که می‌تواند در فصول مختلف جای گیرد. اما در انتخاب فصل، رویکرد اصلی آن در نظر گرفته شده و تحت همان عنوان فقهی قرار گرفته است.»


او همچنین نوشته است: «درنگاه کلی می‌توان گفت که دیدگاه فقهی امام موسی صدر از ۴ ویژگی منحصر به فرد برخوردار است که نیاز مبرم به عطف توجه محققان دارد: جامعه‌گرایانه است، روادارانه است، وحدت‌گرایانه است و نوآورانه است. امید است که محققان و پژوهشگران محترم با مداقه در این آرا و اندیشه‌ها هر چه بیشتر بر غنای آن بیفزایند.»


در بخشی از مقدمه کتاب که برگرفته از سخنرانی سروش محلاتی است نیز می‌خوانیم: «برای من شگفت آور بود که چگونه ممکن است شخصیتی که در دوران کار علمی خود و پیش از عزیمت به لبنان و اشتغال به مسئولیت‌های اجتماعی، اهل درس و بحث و تدریس بوده و تدریس او در حوزه محل توجه بوده و خیلی از علما و مراجع فعلی در درس رسائل و مکاسب ایشان شرکت می‌کردند، این جنبه از شخصیت علمی او، که جنبه اصلی ایشان هم هست، در حوزه‌های علمیه مورد غفلت قرار گیرد و ناشناخته باقی بماند؟ امام صدر در حوزه فلسفه و در دانشگاه هم اقتصاد خوانده است؛ ولی آنها در حاشیه است و کار اصلی امام موسی صدر، همان‌گونه که از آثار علمی ایشان هم برمی‌آید، جنبه فقاهت است.»


چاپ نخست این کتاب، پاییز سال ۱۳۹۸ در ۲۶۸ صفحه و شمارگان یک هزار نسخه و با مبلغ ۳۵هزار تومان وارد بازار نشر شده است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب