متهم ردیف اول: اتهامات وارده را هرگز قبول ندارم/ قاضی صلواتی: برای دادگاه تعیین تکلیف نکنید
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده گروه عظام به اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو صبح شنبه(13 مهر ماه 98) در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
این پرونده 7 متهم دارد.
عباس ایروانی مدیر گروه عظام (تولید کننده قطعات خودرو) متهم است به افساد فیالارض از مجاری اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان به میزان ۷۶۴ میلیون و ۳۷ هزار و ۴۲۵ دلار، رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قاچاق قطعات خودرو، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از اسناد مجعول، معاونت در پرداخت رشوه و مشارکت در فراری دادن متهم؛ امیررضا رفیعی قائم مقام فروش گروه عظام متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان ۲۰۱ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۸۳۹ دلار، معاونت در پرداخت رشوه، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از سند مجعول و مشارکت در فراری دادن متهم؛ مرتضی روغنیها معاون امور بینالملل گروه عظام متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان ۱۱۸ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۸۷۶ دلار، معاونت در پرداخت رشوه، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از سند مجعول و مشارکت در فراری دادن متهم.
حامد خاتمیپور ترخیص کار گمرک متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان ۱۲۸ میلیون و ۲۸ هزار و ۲۸۰ دلار، جعل اسناد، استفاده از سند مجعول، استفاده از مهر مجعول اتاق بازرگانی چین و پرداخت رشوه به میزان ده میلیون و ۹۵۰ هزار تومان؛ مرادعلی کرم نیا کارمند گمرک متهم است به دریافت رشوه به مبلغ ۶۰ میلیون ریال، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان ۵ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۴۵۶ دلار؛ حسن صفریان کارمند گمرک متهم است به دریافت رشوه به مبلغ ۲۴ میلیون ریال، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان ۱۹ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۴۷۸ دلار.
متهم آخر این پرونده نیز مهدی شهابی کارمند گمرک فرودگاه امام خمینی است که به دریافت رشوه به مبلغ ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان ۹۶ هزار و ۷۲۵ دلار و ۱۰ هزار و ۹۲۷ یورو متهم شده است.
در جلسه اول دادگاه، نماینده دادستان به قرائت کیفرخواست متهمان پرداخت و نماینده مبارزه با پولشویی در سازمان گمرک نیز توضیحاتی را درباره این پرونده و اقدامات صورت گرفته از سوی برخی از متهمان ارائه کرد.
در ابتدای جلسه دوم رسیدگی به پرونده گروه عظام، قاضی صلواتی خطاب به عباس ایروانی متهم ردیف اول این پرونده گفت که شما متهم به اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو هستید و از متهم خواست تا در جایگاه قرار بگیرد و به دفاع از خود بپردازد.
عباس ایروانی بعد از قرار گرفتن در جایگاه متهم گفت: عباس ایروانی فرزند رضا مدیر هلدینگ عظام هستم و تاکنون سابقه کیفری نیز نداشتم.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت که شما در سال 66 بازداشت شده بودید و چطور میگویید سابقه کیفری نداشتید که متهم در جواب گفت: یک موردی بود که فردی مبلغ 50 هزار تومان را به فرد دیگری داده بود و این موضوع اصلاً به من ارتباطی نداشت و همانطور که میدانید بعد از چند روز آزاد و تبرئه شدم.
متهم ردیف اول پرونده گروه عظام ادامه داد: هرگز اتهامات وارده که در کیفرخواست بنده موجود است را قبول ندارم و معتقد هستم که این موارد بدون کارشناسی عنوان شده است. بنده در 30 سال اخیر موجب رونق اقتصادی در کشور شدم و بهدلیل اینکه کشور ما در تحریم قرار داشت، رشادتهای بسیاری را در راستای دور زدن تحریم انجام دادم.
در این بین قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت که شما باید از خود دفاع کنید و درخصوص اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو توضیح دهید.
ایروانی با بیان اینکه هیچکدام از اتهامات را قبول ندارم تصریح کرد: هیچ قاچاقی صورت نگرفته است و مجموعه ما قراردادی با یک شرکت بیرونی داشت و تمام مدارک نیز موجود است و اینکه به ما بگویند قاچاق انجام دادید، ناجوانمردانه است؛ متأسفانه به برداران بنده اعلام کرده بودند که اگر بنویسید فلانی دستور اقدامات را داده در مجازاتشان تخفیف قائل خواهد شد و من معتقدم که اقرار در زندان هرگز صحیح نیست که بخواهیم براساس آن تصمیم بگیریم.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت که شما نمیتوانی برای دادگاه تعیین تکلیف کنی و شما باید از خود دفاع کنی و به شما هشدار میدهم که مواظب اظهاراتت باشی.
متهم اظهار کرد: در سازمان ما مرامنامهای وجود دارد که اگر اتفاقی رخ دهد، مسئولیت آن با مدیران است و هیچ کدام از اقدامات به دستور من نبوده و هر فردی که خلافی انجام داده بیاید و پاسخ دهد. 4 هزار نفر در مجموعه بنده فعال هستند و من نمیتوانم بر اقدامات همه آنها نظارت داشته باشم.
ایروانی درباره اینکه گفته میشود که وی با همکاری دیگران رشوههای کلانی را پرداخت کرده است اذعان کرد: بنده نه در جریان رشوه هستم و نه جعل اسناد. در مجموعههای بزرگ از این قبیل اقدامات صورت میگیرد و بنده از موضوع رشوه بیخبرم. بهطور غیرمستقیم برای 30 هزار نفر اشتغالزایی کردیم و با اقدامات خود جلوی خروج 350 میلیون دلار از کشور را گرفتیم، اما برخی رسانهها اقدامات ما بهویژه در حوزه گردشگری را پوششی برای انجام تخلفات دانستند که برای آنها متأسفم.
وی اظهار کرد: من از دادگاه تقاضا دارم تا تمام شاکیان را به دادگاه بیاورد و در جلسه گذشته نماینده گمرک به جز یک مورد، تخلف دیگری را از مجموعه ما بیان نکرد و درحال حاضر تنها شاکی ما معاونت اقتصادی اطلاعات سپاه است که حدود 10 سال پیش وارد دفتر ما شد و تمام اسناد را ضبط کرد. من بارها درخواست استرداد اموال را به این نهاد دادم اما نه تنها اموال بنده برنگشت بلکه هر بار اتهام جدیدی را به من وارد کردند و سرانجام طی یک نامه عنوان شد که عباس ایروانی حاضر است کلیه اموال منقول و غیر منقول خود را به جمهوری اسلامی ایران بدهد.
این متهم ادامه داد: بنده از بانک مرکزی هیچ ارزی را دریافت نکردم و واردات مجموعه ما به میزان ۶۵۰ میلیون دلار بود که متأسفانه آن را به عنوان قاچاق اعلام کردند. در بخشی از اتهامات بنده آمده است که قطعات EUC که ابزار جاسوسی است را در خودروی مسئولان قرار دادم، اما حرف بنده این است که هزاران قطعه وارد کشور میشود و از کجا معلوم که این قطعه در خودروی مسئولان قرار گرفته است.
ایروانی گفت: بانک صادرات و ملی در امارات تحریم بودند و ما نیز توانایی پرداخت نداشتیم، لذا وثیقههای بسیاری را در بانکها قرار دادیم تا جوابگوی تسهیلات ما باشد.
قاصی صلواتی در پایان جلسه امروز گفت: جلسه بعدی ساعت 9 و 30 دقیقه یکشنبه(14 مهر ماه 98) برگزار میشود.
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/