دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1398 - 11:12
نمایشگاه خط اول عصر امروز گشایش می‌یابد؛

راهیابی آثار کارمند دانشگاه آزاد اسلامی به نمایشگاه تعلیق‌نویسان معاصر

نخستین نمایشگاه تعلیق‌نویسان معاصر در حالی برگزار می‌شود که تعدادی از آثار خوشنویسی کارمند دانشگاه آزاد اسلامی به نمایشگاه خط اول راه یافته است. 
کد خبر : 428907
photo5814604005127598607.jpg

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، نمایشگاه گروهی خط تعلیق با عنوان خط اول در نگارخانه لاجورد تهران، مؤسسه کتاب آرایی ایرانی برگزار می‌‌شود. در این تماشاگه هنری که نخستین نمایشگاه تعلیق‌نویسان معاصر است، غفور اسکندری‌سخندری از کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه نیز حضور دارد و تعدادی از آثار خوشنویسی وی به نمایشگاه خط اول راه یافته و به نمایش در‌می‌آید. 


حمیدرضا قلیچ‌خانی خوشنویس و پژوهشگر هنر، نمایشگاه‌گردان این حرکت پربار هنری فرهنگی بوده و تلاش هنرور حسن محمدی مدیر نگارخانه لاجورد در این راستا ستودنی است.


این نمایشگاه گروهی که ماحصل خوشنویسان تعلیق‌نویس معاصر است، امروز جمعه 12 مهر 1398 ساعت 16 تا 20 در نگارخانه لاجورد گشایش یافته و به مدت یک هفته برقرار خواهد بود.


غفور اسکندری‌سخندری از احیاگران و پیشگامان خط تعلیق در دوره معاصر است که تعلیق‌نویسی را به‌طور رسمی از 1385 آغاز کرده و به روایتی در دهه 70 نیز تجربه خط دیوانی و خطوط دیگر را دارد.


آثار راه‌یافته به نمایشگاه قرار است در قالب کتابی وزین چاپ و توزیع شود تا دوست‌داران به خوشنویسی، این خط کاملاً ایرانی را بهتر بشناسند.


هرچند تعلیق نخستین خط ویژه ایرانی است؛ اما اکنون تعدادی انگشت‌شمار به نوشتن آن مشغول هستند که امید می‌رود روزی دوباره این خط زیبا و پررمز و راز بتواند جای خود را در میان خطوط رایج ایرانی اسلامی پیدا کند.


خط تعلیق ریشه و پایه خطوط نستعلیق و شکسته شکسته است که خود نیز به دو گونه تعلیق و شکسته تعلیق ارائه شده است.


بنابر نظر اغلب محققان و پژوهشگران این عرصه، قله خوشنویسان تاریخ تعلیق، خواجه اختیار منشی‌گنابادی است که در راستای شناخت هرچه بیشتر این شخصیت بزرگ هنری اسفند ۱۳۹۷ کنگره ملی خط تعلیق با عنوان خواجه اختیار منشی گنابادی با محور تعلیق در زادگاه او، شهرستان گناباد با حضور استادان و صاحب‌نظران برگزار شد.


نمایشگاه خط اول، آغاز و فتح بابی است برای هنرجویان تا بتوانند به زوایای تازه‌ای از این هنر ژرف و تمام عیار ایرانی دست یابند.


اسکندری سخندری در عظمت کار خواجه اختیار منشی گفته است؛
تا که فلک بوده و این کردگار
چون تو نیاورد خداوندگار
تا که دهد نظم و نظامی چونین
بر خط تعلیق وزین و ثمین
و درباره احیاگری خود در خط تعلیق می‌گوید:
خط تعلیق و شکست‌ی های من
بسته دل را بسته اینک پای من
یک نفر از لر تبار و بختیار
کرده صفحه مشق خواجه اختیار
می‌نویسد شرح حال و دفتری
هم غفور ناصر اسکندری.


اسکندری صاحب کتاب رساله خط سخن دری بوده که به شیوه و اسلوب قدما خط را به نظم و نثر در آورده و مقدمه آن را استاد یدالله کابلی خوانساری نوشته است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب