دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
واکنش‌ها به نامه 4 وزیر به رئیس‌جمهوری درباره رکود

دبیر انجمن برنج کشور: تسهیلات بانکی با بهره‌های کنونی، فقط به افزایش قیمت منجر می‌شود

دبیر انجمن برنج کشور تاکید کرد: با بهره‌های بانکی کنونی، تسهیلات پرداختی به تولیدکنندگان به افزایش قیمت تولید منجر می‌شود و به تبع آن با بالا رفتن هزینه‌های فروش، محصولات روی دست تولیدکننده می‌مانند.
کد خبر : 42241

جمیل علیزاده شایق در گفت‌وگو با خبرنگارگروه اقتصادی آنا افزود: شاید آمار تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش تولید هر روز بیش‌تر شود، اما کسی به نرخ بهر‌ه‌های این تسهیلات توجه نمی‌کند.


او ادامه داد: به علت بالا بودن نرخ بهره، تولیدکننده هم باید اقساط وام دریافتی خود و هم ضرر و زیان به فروش نرفتن محصول تولیدی در بازار را بپردازد.


وی با تاکید بر اینکه خانواده‌ها برای تنظیم سبد خرید خود به بودجه خانوار توجه می‌کنند، افزود: چندی پیش یکی از واردکنندکان برنج هندی اعلام کرد که اگر مردم تمایلی به استفاده از برنج هندی در سفره خود ندارند چرا آن را می‌خرند، اما طبیعی است که پایین بودن بودجه خانوار منجر به این امر شود.


او ادامه داد: هیچ عقل سلیمی برنج هندی را بر برنج با کیفیت و مرغوب ایرانی ترجیح نمی‌دهد، اما واقعیت این است که فردی با بودجه محدود یقینا درآمد خود را به خرید اقلام با اولویت‌تر اختصاص‌ می‌دهد و در اینجا کیفیت قربانی قیمت می‌شود.


شایق ادامه داد: در برهه‌ای از زمان معاملات مسکن در بازار بسیار راکد شد، چرا که مردم با بودجه محدود خود توان خرید را نداشتند. از طرفی مصداق پایین بودن بودجه خانوار و نبود توان خرید در مردم را می‌توان در تخفیف‌های بعضا 40 درصدی فروشگاه‌های زنجیره‌ای مشاهده کرد.


دبیر انجمن برنج کشور اظهار کرد: در برخی کشورها مانند اروگوئه، ژاپن و کره به علت بالا بودن قیمت تولید و ترجیح خریدار به استفاده از کالاهای وارداتی ارزان‌تر، دولت برای نزدیک کردن بهای تولید داخل به قیمت محصول وارداتی به تولیدکننده یارانه می‌دهد.


مصداق پایین بودن بودجه خانوار و نبود توان خرید در مردم را می‌توان در تخفیف‌های بعضا 40 درصدی فروشگاه‌های زنجیره‌ای مشاهده کرد

وی با بیان اینکه با این اقدام هزینه تولید کاهش می‌یابد و به تبع آن نرخ فروش محصول داخلی کم‌تر از اقلام وارداتی بی‌کیفیت می‌شود، اضافه کرد: از زمان زالی وزیر اسبق کشاورزی تا امروز که حجتی تصدی وزارت جهاد کشاورزی را بر عهده دارد، پیشنهادی را مبنی بر ارائه یارانه به تولیدکننده ارائه دادم که متاسفانه همچنان این پیشنهاد جدی گرفته نشده و شاهدیم که به علت کسادی بازار، صدای تولیدکننده داخلی درآمده است.


شایق عنوان کرد: البته می‌توان در ایران این یارانه را به طور مستقیم به تولیدکننده پرداخت نکرد و در مقابل آن را در شالیزارها سرمایه‌گذاری کرد تا با کاهش قیمت تولید به تبع این اقدام، مصرف‌کننده نیز برنج ایرانی را بر برنج‌های خارجی ترجیح دهد.


وی خاطر نشان کرد: اگرچه بخش عمده تسهیلات بانکی به تولید اختصاص یافته است، حاشیه‌های این تسهیلات مانند نرخ سود دریافتی به هزینه تمام شده محصول افزوده می‌شود و در نهایت نیز محصول تولیدکننده ایرانی در بازار مانده و وارداتی‌ها بازار را در دست می‌گیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب