دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو: تحول اقتصادی با بهره 30 درصدی اتفاق نمیافتد
ساسان قربانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه عملکرد صنعت خودروسازی کشور در چند سال اخیر مطلوب نبوده است، گفت: با وجود این نباید تقصیر رکود و افتی که در این صنعت پیشآمده را تماما به عهده خودروسازها انداخت، زیرا وضع اقتصاد کشور به هیچ عنوان مطلوب نیست.
وی با تاکید بر اینکه خودروساز و قطعهساز به دلایل مختلفی همچون تحریم و مشکلات بانکی امکان وارد کردن قعطات و تجهیزات مرغوب به کشور را ندارد، اظهار کرد: صنعت خودرو جدا از کل اقتصاد نیست و در شرایط فعلی تمام صنعت کشور با مشکل مواجه است، ولی چون صنعت خودرو پیشگام دیگر صنایع است، بیشتر در معرض رصد و برای عامه مردم ملموستر است، بههمین دلیل خودروسازان بیشتر مورد نقد قرار میگیرند.
وی با اشاره به نامه 4 وزیر به رئیسجمهوری و اشاره به انباشت 100 هزار خودرو در انبارها افزود: صنعت خودرو جزو مهمترین صنایع کشور است و بسیاری دیگر از صنایع و مشاغل در سراسر کشور با آن در ارتباط هستند و در صورتی که در صنعت خودروی کشور تحرکی ایجاد شود، میتواند باعث رونق دیگر صنایع شود.
قربانی افزود: این اتفاق در کشور ما بیسابقه بوده که تعدادی از دولتمردان به وجود وضع نابسامان در اقتصاد اذعان و با شهامت به مشکلات اعتراف کنند، اما این به تنهایی کافی نیست و باید برای خروج از این وضعیت برنامه و راهکار ارائه کرد.
دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو کشور در ادامه تاکید کرد: متاسفانه 8 سال منابع کشور را از دست دادیم و میلیاردها تومان پول گم شد، اما کسی در اینباره اظهار نظر نکرد. وقتی منابع نباشد بانکها نمیتوانند تسهیلات بپردازند و مشخص است که در چنین وضعی نمیتوان از صنایع برای حرکت توقع خاصی داشت.
او ادامه داد: طی سالهای اخیر بارها رهبر معظم انقلاب در بیانات خود از مسئولان خواستهاند که از تولید ملی حمایت کنند، ولی متاسفانه مسئولان کار عملیاتی در این زمینه انجام ندادهاند و صنایع را به حال خود رها کردهاند.
وی تصریح کرد: از نظام اقتصادیای که از تولید کننده 30 درصد بهره بانکی دریافت میشود، نباید توقع تحول داشت. از طرفی وضعیت ارز نامطلوب است و مصوبات بانکی بیثبات است. ضمن اینکه به دلیل وجود تحریمها نه میتوان با دنیا تبادل بانکی داشت و نه تبادل تکنولوژی. از این جهت با وجود مشکلات عمیق اقتصادی و بانکی چگونه میتوانیم از صنعت خودرو توقع داشته باشیم خودروی مناسب تولید کند؟
قربانی با بیان اینکه در سال 2008 این اتفاق در دنیا نیز رخ داد و خودروسازان بزرگ جهان با رکود همراه شدند، افزود: در آن مقطع زمانی روسای جمهور کشورهای اروپایی و آمریکا با ورود به این موضوع از صنعت خودرو حمایت کردند و به آنها تسهیلات بدون بهره با بازپرداخت بلندمدت دادند.
وی اظهار امیدواری کرد که با حمایتهای دولت و بخش خصوصی، صنعت خودروسازی کشور بتواند در آینده با تولیدات مطلوب و بهروز، نیازهای جامعه را تامین و رضایت مردم را جلب کند.
انتهای پیام/