اعلام موافقت رئیس کل بانک مرکزی با کاهش نرخ سود بانکی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، ولی الله سیف در همایش بینالمللی معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه حمل و نقل مسکن و شهرسازی با بیان اینکه ورود بانک مرکزی به بازار بین بانکی با هدف رفع تنگنای مالی، کاهش نرخ سود بانکی و نزدیک کردن هر چه بیشتر آن به نرخ تورم صورت میگیرد، افزود: هدف اصلی ما این است که نرخ سود بانکی تناسب منطقی با نرخ تورم داشته باشد.
وی درباره موانع تحقق مصوبه کاهش نرخ سود بانکی از سوی برخی بانکها هم گفت: مهمترین مانع در تحقق این مصوبه، فعالیت مالی موسسات غیر مجاز است که متاسفانه شرایط را در بازار پول از کنترل خارج میکنند.
سیف ادامه داد: ما نمیخواهیم بانک ها دچار مشکل کمبود نقدینگی شوند، چرا که برخورد غیر اصولی با این موضوع میتواند منجر به جریان منابع از بانکهای مجاز به سمت بازار غیر متشکل شود.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: البته پروندههایی نیز برای بانکهای دارای تخلفهای خاص تشکیل شده که در هیات انتظامی بانکها مورد رسیدگی قرار میگیرد.
وی درباره خبر منتشر شده درباره کلاهبرداری از صرافیها نیز گفت: بانک مرکزی همواره نسبت به مراجعه افراد به صرافیهای غیر مجاز هشدار داده، اما متاسفانه این سابقه اشتباه از دیرباز وجود داشته است.
سیف بیان کرد: امیدواریم مردم برای تامین ارز مورد نیاز خود به صرافیهای مجاز مراجعه و از اعتماد به فروشندگان ارز در خیابان خودداری کنند.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی خرید ارز از دست فروشان خیابان گاهی تبعات بسیار منفی به همراه دارد، به طوری که گاه مسافری ارز را خریداری کرده و پس از مسافرت به یک کشور اروپایی متوجه جعلی بودن آن شده است.
سیف گفت: تبعات منفی خرید ارز از دست فروشان خیابانی علاوه بر ایجاد مشکلات مالی برای مسافران در کشورهای خارجی، مشکلات مضاعفی را به لحاظ مسئولیت حقوقی برای حمل کردن اسکناسهای جعلی به همراه دارد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در بخش حمل و نقل و سایر بخشها با توجه به فراهم شدن زمینه های رشد اقتصادی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، تاکید کرد: اقتصاد ایران در سالهای آغازین دهه 90 عملکرد ضعیفی داشت که تورم بالا، افت قابل ملاحظه حجم سرمایهگذاری و تلاطم بازار ارز از جمله پیامدهای آن بود.
سیف عنوان کرد: با روی کار آمدن دولت یازدهم، رویکرد بانک مرکزی در انضباط پولی مالی، حفظ ثبات بازار ارز و هدایت منابع به سمت فعالیت های تولیدی استوار شد.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی طی دو سال گذشته علاوه بر ساماندهی موسسات غیر مجاز از رشد بیرویه نقدینگی جلوگیری کرد، گفت: حجم نقدینگی در پایان مرداد ماه امسال 850 میلیون دلار بود؛ همچنین رشد نقدینگی از 25/9 درصد سال 92 به 22/3 درصد در پایان سال گذشته رسید.
انتهای پیام/