دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزیر راه خبر داد؛ افزایش ظرفیت نقل و انتقال فرودگاه امام خمینی(ره) به 30 میلیون نفر

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سهم حمل و نقل هوایی از کل حجم نقل و انتقال باید از یک دهم درصد به یک درصد برسد، گفت: اکنون ظرفیت نقل و انتقال فرودگاه امام خمینی (ره) 6 میلیون نفر است که ظرف یک سال آینده به 30 میلیون نفر می‌رسد.
کد خبر : 41854

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، عباس آخوندی در همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه حمل‌ونقل مسکن و شهرسازی با بیان اینکه قرار بود ظرفیت فرودگاه امام خمینی بیش از 50 میلیون مسافر باشد، افزود: ترمینال 2 این فرودگاه با ظرفیتی معادل 5 میلیون نفر در تابستان سال آینده راه‌اندازی می‌شود. همچنین احداث ترمینال ایرانشهر با ظرفیتی معادل 22 میلیون نفر از پاییز امسال آغاز شده است و بر این اساس ظرفیت این فرودگاه بین‌المللی به 30 میلیون نفر می‌رسد.


وی تصریح کرد: تا افق 1404 معادل 400 هواپیمای دور برد و میان برد و 100 هواپیمای کوتاه‌برد به ناوگان حمل و نقل هوایی اضافه شده و فرودگاه‌های اصفهان، مشهد و تبریز نیز باید بازسازی شوند.


آخوندی با تاکید بر اینکه فصل جدیدی از روابط سیاسی در منطقه آغاز شده است، ادامه داد: با توجه به برقراری نظمی نوین در منطقه، ایران می‌تواند به عنوان پیشتاز امنیت نقش قابل توجهی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایفا کند.


92 درصد حمل و نقل در ایران، جاده‌ای است که این بخش باید به 78 درصد کاهش یابد و سهم بخش ریلی نیز باید به 21 درصد برسد

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ایران با داشتن جمعیتی معادل 77 میلیون نفر هجدهمین کشور دنیا به لحاظ جمعیتی و هجدهمین کشور به لحاظ وسعت است. از طرفی ما رتبه 29 اقتصاد جهان را به خود اختصاص داده‌ایم.


آخوندی گفت: نرخ شهرنشینی در کشور 74 درصد و شاخص توسعه انسانی 0.75 % درصد است که ما در این بخش رتبه 75 کشورهای جهان را داریم.


وی با تاکید بر اینکه طی 10 سال آینده باید به طور متوسط سالیانه یک میلیون واحد مسکونی عرضه کنیم، تصریح کرد: پروژه های ارائه‌شده در کنفرانس بین المللی معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل مسکن و شهرسازی در چند حوزه نوسازی و بازآفرینی شهرها، توسعه زیرساخت‌ها و خانه‌سازی‌های گسترده خواهد بود.


او با تاکید بر اینکه ایران نقطه تمرکز کریدور بین‌المللی شمال به جنوب و شرق به غرب است، ادامه داد: این امر بیان‌گر موقعیت استراتژیک ایران در جهان و همچنین مسئولیت ما در این زمینه است.


آخوندی با تاکید بر اینکه ما از طریق بندر عباس شرق و غرب جهان را به هم ارتباط می‌دهیم، بیان کرد: بخش عمده‌ای از بزرگراه‌های آسیایی از ایران عبور می‌کنند و تمرکز مدهای حمل و نقل جهان بر ایران است.


وزیر راه و شهرسازی اذعان کرد: 92 درصد حمل و نقل در ایران، جاده‌ای است که این بخش باید به 78 درصد کاهش یابد. از طرفی سهم بخش ریلی نیز باید به 21 درصد برسد.


وی تاکید کرد: با توجه به اینکه اکثر کشورهای آسیای میانه راهی به دریا ندارند، بنابراین برای داد و ستد خود نیازمند بارانداز ایران هستند، بنابراین بنادر خشک مناطقی برای اجازه دادن به این داد و ستدها و نقطه برد برد اقتصاد ایران است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب